Οι Τούρκοι απαγορεύουν σε Χριστιανούς να εισέλθουν στην χώρα!

Κοινοποίηση:
istanbul-turkeycity

Οικουμενικότητα αλά καρτ μας πλασάρει το Φανάρι! Όταν πρόκειται για περιπτώσεις σαν την Ουκρανία μας βομβαρδίζει με τα δικαιώματα της “Μητρός Εκκλησίας”, αλλά όταν πρόκειται για την ζοφερή πραγματικότητα των Χριστιανών μέσα στην ίδια την Τουρκία σφυρίζει αδιάφορα!

Ο Βαρθολομαίος που έβγαλε και ανακοίνωση πέρυσι το καλοκαίρι υποστηρίζοντας τον Ερντογάν για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην χώρα είναι βαθύτατα εκτεθειμένος!

Η Τουρκία εμποδίζει ξένους Χριστιανούς εργαζόμενους να επανεισέλθουν στη χώρα. Τρεις ξένοι χριστιανοί αντιμετώπισαν με έκπληξη την άρνηση των αρχών της χώρας για επανένταξή τους στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες.

Μαζί με αυτούς και ένας Αμερικανός πάστορας.

Ο Mike Platt, εθελοντής ποιμένας στην Διεθνή Εκκλησία Kadikoy στην Κωνσταντινούπολη, αποκλείστηκε από την επανένταξή του την Τετάρτη μετά από ταξίδι του εκτός της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προειδοποιήθηκε από τις αρχές των συνόρων όταν έφυγε από τη χώρα στις 2 Απριλίου ότι υπήρχε απαγόρευση εισόδου εις βάρος του και ότι θα του απαγορευόταν η επανεισδοχή.

Αυτή η απαγόρευση επιβλήθηκε όταν προσπάθησε να επανέλθει αυτή την εβδομάδα. Στη συνέχεια κρατήθηκε στο αεροδρόμιο και απελάθηκε το επόμενο πρωί χωρίς να δοθεί κανένας λόγος για την απαγόρευση της εισόδου του κ. Platt, ο οποίος είχε ζήσει στην Τουρκία για 21 χρόνια.

Ένας άλλος εθελοντής μπλοκαρίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ και στο ζεύγος Ντέιβιντ και Πάμελα Γουίλσον, οι αρχές αρνήθηκαν την είσοδό του στις 7 Φεβρουαρίου και κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο πριν απελαθούν.

Πολλοί άλλοι χριστιανοί της Βόρειας Αμερικής έχουν επίσης αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Τουρκία τον περασμένο χρόνο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Καναδό-Αμερικανός χριστιανός David Byle συνελήφθη και κρατήθηκε τη νύχτα από την αστυνομία στην Άγκυρα, πριν του δοθεί 15 ημέρες περιθώριο για να φύγει από τη χώρα.

Συνελήφθη μάλιστα την ημέρα που ένα τουρκικό δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση του αμερικανικού πάστορα Andrew Brunson, ο οποίος κρατείτο για δύο χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πού κολλάει ό πατριάρχης δεν το κατάλαβα αφού κανείς δεν είναι ορθόδοξος.Αλοστε λόγο έχουν οι μυστικές υπηρεσίες.

Comments are closed.