Οι Ρώσοι προετοιμάζονται αθόρυβα για πιθανό παγκόσμιο πόλεμο – Οι τρεις τύποι όπλων που τεστάρουν

Κοινοποίηση:
rossia_polemos_tank

Που αλλού;;; Φυσικά στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι αθόρυβα, μιας και τα βλέμματα έχουν στραφεί πλέον στην Μέση Ανατολή, εκπαιδεύονται σε όλα τα επίπεδα του πολέμου (drones, τεχνητή νοημοσύνη αλλά και κλασσικές πολεμικές μάχες) για πιθανό Τρίτο Παγκόσμιο, καθώς μόνο βέβαιο δεν μπορεί να θεωρηθεί πως τελικά θα επικρατήσει η παγκόσμια ειρήνη)

Όπως γράφει το Sputnik για τους τρεις σημαντικούς τύπους όπλων που τεστάρονται στην Ουκρανία:

Οι ρωσικές δυνάμεις πυροβολικού και πυραύλων διαδραματίζουν σήμερα έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην σύγκρουση στην Ουκρανία , είπε στο Sputnik ο Alexei Podberyozkin , στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και διευθυντής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Στρατιωτικών και Πολιτικών Σπουδών MGIMO.

«Για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός είναι ο πιο σημαντικός στρατιωτικός κλάδος που χρησιμοποιείται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», επεσήμανε.

Όταν ρωτήθηκε για τις αποστολές που εκτελεί αυτό το τμήμα του στρατού στην ζώνη ειδικής επιχείρησης , ο Podberyozkin ανέφερε: «Όπλα υψηλής ακρίβειας που καταστρέφουν οχυρωμένες περιοχές» των ουκρανικών στρατευμάτων.

Αυτά περιλαμβάνουν εχθρικό πεζικό που κρύβεται σε χαρακώματα, τα οποία εξαφανίζονται από ρωσικά συστήματα πυροβολικού και πυραύλων».

Αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (MoD) αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν διάφορους τύπους πυροβολικού και πυραυλικού εξοπλισμού με τις χερσαίες δυνάμεις.

Αυτά περιλαμβάνουν αυτοπροωθούμενα και ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα και όλμους, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) όλων των διαμετρημάτων, καθώς και επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα (OTMS) εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ.

Πυροβολικό

Περιλαμβάνει τα οβιδοβόλα Msta-B , Giatsint (Hyacinth)-B και D-20 των 152 mm , καθώς και το όπλο D-30 των 122 mm και το αντιαρματικό πυροβόλο Rapira των 100 mm (Μικρό Σπαθί).

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Gyatsint-S, Akatsia (Acacia) και Msta-S διαμετρήματος 152 mm, καθώς και τα συστήματα Gvozdika (Ροζ) των 122 mm και τα συστήματα 2S9 Nona των 120 mm.

Στην ζώνη ειδικής επιχείρησης βρίσκονται επίσης τα αυτοκινούμενα πυροβόλα 203 mm 2S7 Pion (Peony) και η εκσυγχρονισμένη έκδοση 2S7M Malka , καθώς και οι μόνοι αυτοκινούμενοι όλμοι 240 mm στον κόσμο 2S4 Tulpan (Tulip), που είναι εξοπλισμένοι με 130 kg. βλήματα και έχει βεληνεκές 18 km (11 μίλια).

Ο Podberyozkin διαφημίζει το Tulpan ως όλμο με «φανταστική ακρίβεια»!

Συστήματα MLRS

Τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης περιλαμβάνουν το Grad (Hail) MLRS 122 mm και την εξαιρετικά αναβαθμισμένη έκδοσή του, το Tornado-G , το οποίο έχει αυξημένη εμβέλεια 40 km (24 μίλια). Το σύστημα διαθέτει επίσης αυτοματοποιημένο εξοπλισμό σκόπευσης και πλοήγησης.

Ο Podberyozkin είπε στο Sputnik ότι τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης χρησιμοποιούν επίσης το Tornado-S – «Ένα μοναδικό και τέλειο MLRS με εμβέλεια 120 km (72 μίλια).

Εκτός από το Grad, το Tornado-G και το Tornado-S, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν το 220 mm BM-27 Uragan (Hurricane) MLRS, το οποίο έχει εμβέλεια 34 km (21 μίλια). Στην ζώνη ειδικής επιχείρησης χρησιμοποιείται επίσης το 300 mm Smerch (Twister) MLRS με εμβέλεια 70 km (43 μίλια).

Συστήματα OTMS

Αυτό περιλαμβάνει το κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander-M , το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει εχθρικά θέσεις διοίκησης, κόμβους επικοινωνίας, τακτικά αεροσκάφη σταθμευμένα σε αεροδρόμια και άλλους κρίσιμους στόχους σε απόσταση έως και 500 km (310 μίλια).

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με δύο βασικούς τύπους πυραύλων: τον βαλλιστικό 9M723 με μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου για ραδιοπαρεμβολές και δυνατότητα ελέγχου ολόκληρης της διαδρομής πτήσης και τον πύραυλο κρουζ R-500 , ικανό να σαρώνει αυτόματα γύρω από το έδαφος όταν πετάει. σε χαμηλό υψόμετρο, γεγονός που του δίνει χαμηλή ευπάθεια στα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Το Kh-47M2 Kinzhal (Dagger) είναι ένας ρωσικός υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος, με βεληνεκές έως 2.000 km (1.240 μίλια) και ταχύτητα έως και 10 Mach .

Ο πύραυλος μπορεί να φέρει είτε συμβατικές είτε πυρηνικές κεφαλές και μπορεί να εκτοξευθεί από τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή τα αναχαιτιστικά MiG-31K.

«Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό οπλικό σύστημα», το οποίο είναι «πολύ ακριβές, ισχυρό και σχεδόν άφθαρτο», είπε ο Rasmussen, προσθέτοντας ότι χάρη στην ταχύτητά του, το Kinzhal είναι «πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και η ΚΟΥΛΑ Α.Ε. ετοιμαζει τον Ραγια του Μπανανισταν για 400 χρονια νεο-ραγιαδισμου

Comments are closed.