17/06/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Οι Ουκρανοί στέλνουν 50 τάγματα από κάθε σημείο για να συγκρατήσουν τους Ρώσους στο Χάρκοβο

Κοινοποίηση:
UKRAINE

Αδυνατίζουν αλλού το μέτωπο για να μην χάσουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ουκρανικός στρατός ελέγχει πλέον τη συνοριακή περιοχή από όπου είχαν εισέλθει οι ρωσικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν την ευρείας κλίμακας επίθεση στο Χάρκοβο.

Η συγκεκριμένη αναφορά του Ουκρανού προέδρου, μετά τη σύσκεψη που είχε με περιφερειακούς αξιωματούχους, έρχεται σε αντίθεση με τα σχόλια ρώσων αξιωματούχων, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η κατάσταση στο Βοβτσάνσκ είναι «τεταμένη, αλλά ελεγχόμενη».

Οι μάχες συνεχίζονται σε όλο το σημείο της ρωσικής επέμβασης στο Χάρκοβο με την ουκρανική ηγεσία να μεταφέρει με κάθε μέσω συνολικά 50 τάγματα από κάθε σημείο του μετώπου ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει την ρωσική έφοδο στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη.

Αυτή η κίνηση (για αρκετούς αναλυτές αναμενόμενη από τους Ρώσους) ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για προέλαση σε άλλα σημεία της γραμμής αντιπαράθεσης όπως η αποχώρηση από την Κρασνογκορόβκα που επίσημα οι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει να εκτελούν δίνοντας έτσι ανάσα στην πόλη του Ντονέτσκ καθώς από εκεί εξαπολύονταν πυρά κατά της ρωσικής πόλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Άρε βλαδιμηρε! κάθεσαι και σκοτώνεσαι από εδώ και από εκεί! 2 χρόνια τώρα!Ενημερώστε τους πολίτες πριν (οπως έκανε και το ισραηλ )και μετά εξαυλωστε όποια πόλη δεν ακολουθεί αυτά που τους ζητάτε αφού αυτοί ξεκίνησαν αυτό πού έγινε!

  2. Βλαδιμηρε δηλαδης σας πιασανε στη φακα αφου αποκλεισανε τη συνοριακη γραμμη με… 50 ταγματα! Αλα τις της γοβας τελικα! Κι αρματωμενους βρηκε και σας ….παγιδεψε! Δεν το τελειωνεις να ησυχασουμε, αρκετο αιμα χυθηκε!

Comments are closed.