Οι Ουκρανοί διαδίδουν ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες θέλουν να «φάνε» τον Πούτιν!

Κοινοποίηση:
lllll

Τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει η ελίτ της Ρωσίας, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, οι οποίες αναφέρουν πως όχι μόνο απεργάζονται σχέδια για το πώς θα το κάνουν, αλλά και ότι έχουν ήδη βρει και τον διάδοχό του!

Ειδικότερα, σύμφωνα με διαρροές της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της Ρωσίας σχηματίζεται μια ομάδα ανθρώπων με επιρροή που αντιτίθενται στον πρόεδρο και σχεδιάζει να τον βγάλει από τη μέση. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει και σχετική ανάρτηση στο Facebook, δίνοντας μια νέα διάσταση στον… πόλεμο της προπαγάνδας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Το σχέδιο των ανθρώπων αυτών, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είναι να απομακρύνουν το συντομότερο δυνατόν τον Πούτιν από την εξουσία και να αποκαταστήσουν τις οικονομικές σχέσεις με τη Δύση, οι οποίες καταστράφηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων.  «Μέρος της ρωσικής πολιτικής ελίτ θεωρεί τον επικεφαλής της FSB (σ.σ. πρώην KGB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ ως διάδοχο του Πούτιν. Ο Μπορτνίκοφ είναι επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας από το 2008. Έχασε πρόσφατα την εύνοια του Πούτιν. Ο επίσημος λόγος ήταν πως έκανε λανθασμένους υπολογισμούς σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει η «Ουκραΐνσκα Πράβντα».

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ανέφεραν ότι «είναι γνωστό πως ο Μπορτνίκοφ και άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ σκέφτονται πολλούς τρόπους για να “ρίξουν” τον Πούτιν από την εξουσία. Συγκεκριμένα: δηλητηρίαση, ξαφνική ασθένεια ή κάποιο άλλο “ατύχημα” δεν αποκλείονται».

Οι ουκρανικές υπηρεσίες θεωρούν πιθανό πως αυτές οι «διεργασίες» να συνδέονται με την πρόσφατη «διαρροή» του αναφορικά με την παρουσία των Τσετσένων στο βόρειο Κίεβο. «Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, αυτή η διαρροή μπορεί να είχε σκοπό τόσο να μειώσει την επιρροή του Καντίροφ, όσο και να επιχειρήσει να εδραιώσει μια συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, παρακάμπτοντας την ηγεσία της Ρωσίας», δηλαδή τον Πούτιν.

Ξανά στο στόχαστρο μισθοφόρων ο Ζελένσκι

Σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία στέλνει κι άλλους μισθοφόρους της Wagner στην Ουκρανία, με σκοπό να σκοτώσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στενούς του συνεργάτες. Η νέα ομάδα ονομάζεται «Liga» και έχει αποστολή να σκοτώσει κορυφαίους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες στην Ουκρανία. Οι «στόχοι-κλειδιά», σύμφωνα πάντα με τους Ουκρανούς, είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρέι Γερμακ και ο Ντένις Σμυχαλ.

«Ο Πούτιν, προσωπικά, έδωσε εντολή για τις νέες επιθέσεις. Όλες οι προηγούμενες απέτυχαν και κατέληξαν σε εξολόθρευση των τρομοκρατών», ανέφερε η «Ουκραΐνσκα Πράβντα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βλαδίμηρε πες αλεύρι; Το διεθνές δικαστήριο σε γυρεύει. Στα τσακίδια φασιστοκουμούνι.

Comments are closed.