“Οι Νόμοι του Θεού είναι πάνω από τους Νόμους της Πολιτείας: Οι «Άγιοι» Αρχιερείς δεν υπερασπίστηκαν την πίστη μας”

Κοινοποίηση:
1

“Οι Νόμοι του Θεού είναι πάνω από τους Νόμους της Πολιτείας αλλά και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου πάρθηκε από «Αγίους» τα εισαγωγικά δικά μου, που έπρεπε να υπερασπιστούν την πίστη μας και δεν το έκαναν και το λέω αυτό ευθαρσώς και εις γνώσιν των συνεπειών”

 

Μ’ αυτόν τον τρόπο αντιδρώντας ο πατέρας Χριστοφόρος Γρουλής, όχι μόνο κτύπησε κανονικά τις καμπάνες του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χίου, τον οποίο υπηρετεί, αλλά κράτησε και ανοικτές τις πόρτες, για όποιους πιστούς ήθελαν να παρακολουθήσουν την Λειτουργία του Επιταφίου θρήνου.

Τον ίδιο έκανε και το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όπου όποιος πιστός ήθελε κοινωνούσε.

«Δεν καλώ κανέναν στην Εκκλησία είπε, δεν διώχνω κανέναν, οι πόρτες των Εκκλησιών δεν κλείνουν, αν θέλουν ας το κάνουν οι Αστυνομικοί».

 Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο πατ. Χριστοφόρος την χαρακτήρισε μεν πραγματική αλλά και «αφορμή για να διώξουν κάποιοι τον κόσμο από την Εκκλησία».

Επί του πρακτέου πάντως ένας νεωκόρος  έκλεισε την πόρτα, χωρίς κλειδί, αν και δεν χρειάστηκε να ανοίξει σχεδόν καθόλου, καθώς στην θέα ενός περιπολικού και τεσσάρων Αστυνομικών, έξω από τον Ιερό Ναό, όσοι πιστοί προσέρχονταν οπισθοχωρούσαν υπό τον φόβο και του προστίμου.

Η Λειτουργία συνεχίστηκε με τον Ιερό Ναό άδειο.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Χριστοφόρος Γουρλής είναι ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στην Ενορία του και με πλούσιο και αφανές φιλανθρωπικό έργο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Για ποιους αγιους αρχιερεις μιλατε…….. αυτους που εκλεγονται αναμεταξυ τους ο ενας με τον αλλον και σκοτωνονται για την πατεριτσα και το θρονο????? Οι ανθρωποι αυτοι ειναι καριεριστες ανωτεροι δημοσιοι υπαλληλοι στον τομεα ….Ελλαδικη Εκκλησια…..και με παρα πολυ καλο μισθο σε σχεση με τους υπολοιπους εργαζομενους συνανθρωπους τους.Γνωριζουν αραγε το ποιμνιο τους ??????? …τον απλο ανθρωπο διπλα τους και τα προβληματα του, σε ποσα σπιτια φτωχων και απορων συνανθρωπων τους πανε καθημερινα ????? σε ποσα νοσοκομεια που νοσηλευονται συνανθρωποι τους πανε καθημερινα……σε ποσα ιδρυματα πανε καθημερινα ……σε ποσα κοιμητηρια πανε καθημερινα……σε ποσους δρομους της πολης σας τους βλεπετε να περπατανε καθημερινα …….σε ποσα μεσα συγκοινωνιας τους εχετε συναντησει….σε ποσους ναους πηγαινουν και λειτουργουν συστηματικα …….με ποσους καθημερινους πολιτες καθονται να μιλησουν .Οι ανθρωποι αυτοι το μονο που κανουν ειναι να βρισκονται στα ανετα γραφεια τους με τους υποτακτικους τους , να κυκλοφορουν με τις αστραπτουσες κουρσες τους που και καλα ειναι παντα δωρεες απο ευλαβεις χριστιανους επιχειρηματιες, να συνδιαλεγονται με την πολιτικη εξουσια και να παιρνουν μερος επιλεκτικα σε κοσμικες εκδηλωσεις αναμεσα παντα σε επισημα προσωπα της πολιτειας . Για αυτους τους …..αγιους αρχιερεις ……μιλατε και περιμενετε απο αυτους να βγουν μπροστα να θυσιαστουν για την πιστη μας?????? Πριν 2000 χρονια ο Ιησους Χριστος αναφωνησε…..ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται …….και τον σταυρωσαν…….. !!!!!! ……αντιο σας !!

  2. Δοκιμάζεται η πίστη όλων των κληρικών , μερικοί αντιστάθηκαν στους ευραίους σατανάδες αλλά οι περισσότεροι που κάποιοι τους φιλάτε και το χέρι πρόδωσαν ακόμα και την ίδια μας την ορθόδοξη πίστη προς τον Θεό
    Αν πέσει η ορθοδοξία τελιώσανε όλα για όλους

Comments are closed.