Οι ΕΒΡΑΙΟΙ εμβολιάζονται μέρα-νύχτα μανιωδώς – Παγκόσμιο ρεκόρ – Βγάζουν 6 αντί για 5 δόσεις από κάθε μπουκαλάκι!

Κοινοποίηση:
emvolio_8

Το Ισραήλ ξεκίνησε την προπερασμένη Κυριακή αυτό που αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα είναι το τελευταίο lockdown κατά του κορονοϊού, καθώς οι αρχές εντείνουν τους εμβολιασμούς με τέτοιους ρυθμούς που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι μπορεί να επιτρέψουν την έξοδο από την πανδημία τον Φεβρουάριο.
Από την έναρξη των εμβολιασμών πριν από μια εβδομάδα το κεντρικό σύστημα υγείας του Ισραήλ έχει χορηγήσει 280.000 δόσεις του εμβολίου, τηρώντας τον ταχύτερο ρυθμό παγκοσμίως, καθώς εμβολιάζει 40.000 άτομα την ημέρα. Για να το κάνει αυτό όμως, πήρε μια πρωτοβουλία που δεν σχολιάσθηκε από την Pfizer: αντί να βγάζει πέντε δόσεις από κάθε μπουκαλάκι, βγάζει έξι.
Ο FDA (o αμερικανικός ΕΟΦ), είπε πάντως ότι μερικά φιαλίδια είναι πιο γεμάτα από τα άλλα και ότι θα μπορούσαν να βγαίνουν μέχρι και επτά δόσεις από το καθένα. Η κατεύθυνση που έχει δώσει και η αμερικανική υπηρεσία είναι να βγάζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσο περισσότερες δόσεις μπορούν από κάθε φιαλίδιο.

Και νύχτα!

Οι αρχές εξετάζουν το άνοιγμα και άλλων εμβολιαστικών κέντρων που θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο! Ο Νετανιάχου θέλει ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών να υπετριπλασιαστεί, με 150.000 δόσεις την ημέρα μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτό θα επέτρεπε, έως τα τέλη Ιανουαρίου, την χορήγηση του εμβολίου τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης δόσης σε όλους τους ηλικιωμένους και τις άλλες ευάλωτες ομάδες που αποτελούν το ένα τέταρτο των 9 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ.

«Μόλις τελειώσουμε με αυτό το στάδιο… μπορούμε να βγούμε από την πανδημία του κορονοϊού, να ανοίξουμε την οικονομία και να κάνουμε πράγματα που καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του ομιλία.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός θα είναι για πολλοστή φορά υποψήφιος στις εκλογές της 23ης Μαρτίου, που προκηρύχθηκαν μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, την περασμένη εβδομάδα.

Μια δημοσκόπηση του Ισραηλινού Ινστιτούτου Δημοκρατίας που δημοσιεύθηκε χθες, Κυριακή έδειξε ότι το 40,8% των πολιτών αξιολογεί την κυβέρνηση ως επί το πλείστον θετικά στους χειρισμούς της στις ιατρικές πτυχές της κρίσης, ενώ το 32,2% την κρίνει αρνητικά. Όσον αφορά τις οικονομικές πτυχές, το 52,8% έχει αρνητική άποψη και μόλις το 19,7% θετική.

Το lockdown που άρχισε χθες – το τρίτο της χώρας – θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και στοχεύει στη μείωση της μετάδοσης του ιού. Το εβραϊκό κράτος έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 400.000 κρούσματα της Covid-19 και 3.210 θανάτους.

Το Ισραήλ έχει παραλάβει δόσεις και από την Pfizer και από την Moderna και έχει παραγγείλει σε πρώτη φάση 4 εκατ. δόσεις (για πληθυσμό 9 εκατομμυρίων)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΖΕΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ Η ΑΛΛΟΙ , ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΜΥΑΛΟ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ , ΘΑ
    ΜΟΥΓΚΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΙΘΗΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ & ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ & ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΕΜΠΡΟΣ

  2. Έχουν να φάνε τρελά άκυρα αυτοί που νομίζουν ότι θα γλυτώσουν την «πανδημία» με το εμβόλιο.

  3. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΕΡΕΛΘΟΝ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ 25.000.000 ΕΜΒΟΛΙΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ 5.000.000 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ Η ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ 25.000.000 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ? ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ!

  4. Οι μπακάληδες των φαρμάκων μη χάσουν ούτε μυρμήγκι απο τη θανατηφόρο δόση.

  5. Τι θα πει πέντε δόσεις βγάζει το καθε μπουκαλάκι αλλά μερικά φιαλιδια βγάζουν έξη ίσως και επτά,τι στο καλό με χωνί τα γεμίζουν;δεν θα έπρεπε η κάθε συσκευασία να έχει αυστηρά και μόνο την ατομική δόση που θα κάνει ο καθενας;

  6. Που ξέρετε μετά από αλλεπάλληλους εμβολιασμούς μπορεί να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους.

  7. Να και μια γελοία είδηση άξια χλευασμού.
    Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί οι καραγκιόζηδες και με κάνουν να γελάω.
    Από την μετάπτωση (πιερρακακης) στη κλωνιση πάω. Εντάξει ρε παιδιά τι περιμένατε Εβραίοι είναι οι άνθρωποι. Και το ότι βγάλανε έξι και δε βγάλανε 666 ας πούμε είναι προς τιμήν τους.

  8. αυτοι εχουν τα αθώα αντιγριπικά οχι αυτα τα θανατηκα που μας φεραν εμας

Comments are closed.