Οι Έλληνες στην ανεργία…οι Αλβανοί στα χωράφια: Συμφωνία Ελλάδας- Αλβανίας για όσους Αλβανούς έρθουν να δουλέψουν στις αγροτικές εργασίες – Πόσα θα παίρνουν την ημέρα

Κοινοποίηση:
1

Η Αλβανία και η Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους εποχιακούς εργαζόμενους. 

7.000 έως 10.000 Αλβανοί μπορούν να απασχοληθούν μέσω ταχέων διαδικασιών με το άνοιγμα των συνόρων.

 Ο δημοσιογράφος του αλβανικού καναλιού «Top Channel», όπως αναφέρει το βαλκανικό περισκόπιο, στην Αθήνα Αρτούρ Μπίμπε ανέφερε ότι ήταν μια συμφωνία που επιτεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Οι Αλβανοί εργαζόμενοι μπορούν να απασχοληθούν στη συλλογή φρούτων, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Αυτοί είναι εργαζόμενοι που έχουν πάει  για την ίδια δουλειά στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες θα υποβάλουν αίτηση για να τους καλέσουν.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αρχικά μια πληρωμή που πρέπει να γίνει από  τους Έλληνες γεωργούς, καθώς και ένας φόρος για την ασφάλιση και τον έλεγχο από τον Covid-19.

Οι μετανάστες δεν θα πληρώσουν τίποτα(το κόστος βαρύνει τους εργοδότες) και η διαδικασία γίνεται επειγόντως.

Μετά από μερικές ημέρες, μπορεί να γίνει η διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων.

 Οι Αλβανοί μετανάστες που θα πάνε για εποχιακή εργασία θα φορούν μάσκες και θα χρησιμοποιούν απολυμαντικά. Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο μεθοριακό σταθμό της Καπεστίτσας Κορυτσάς, όπου τα λεωφορεία θα συνεχίσουν στις περιοχές της απασχόλησής τους.

Συγχρόνως έχουν ληφθεί μέτρα για την απομόνωση του ξενοδοχείου που θα διαμείνουν έως ότου εμφανιστούν τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Το δεύτερο στάδιο είναι η εύρεση Αλβανών εργατών που δεν έχουν πάει ποτέ στην Ελλάδα.

Αυτοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Punënëgreqi.gr» και θα λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες.

Θα υπογράψουν τη σύμβαση και μετά θα ταξιδέψουν όπως οι άλλοι.

Εκτιμάται ότι για 8 ώρες εργασίας θα υπάρξει πληρωμή 30 ευρώ.

Αλλά αυτό που επιτρέπεται είναι ότι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν  και σε δεύτερη βάρδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Ο εξαφανισμένος Βορίδης το μόνο που κατάφερε είναι να φέρει Αλβανούς. Ίδιοι τσιφλικάδες είχαν πιέσει τον Σαμαρά να ανοίξει και τότε τα σύνορα να μπουν τα Αλβανά. Απ’ αυτούς ζουν τα κομματόσκυλα!!!!

  2. ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΤΙΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

  3. Όχι πάνω από πέντε ευρώ ημερομίσθιο. Τόσα παίρνουν στην ΒΡΩΜΟΧΩΡΑ τους……
    Αν δεν θέλουν ας φαγωθούν μεταξύ τους. Δεν θα έχει στερηθεί το ανθρώπινο γένος κάτι σπουδαίο!!!!!!

  4. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΞΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ.ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΣΤΗΣ.ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΟΧΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΟΥ ΑΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ . ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΕΕΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΩΜΑ

  5. Οσοι λοιπον ειστε ανεργοι, ελατε να δειτε στην επαρχια ποιοι δουλευουν στα χωραφια! Μονο αλβανοι πηγαινουν, ενω οι νεοι αραλικι σπιτι η καφετερια με τα smartphone! Γιατι…ετσι μας μαθανε και τωρα ειναι αργα για να γυρισουμε πισω…

    1. Δωσε ενα 40ρι 8ωρο με διαμονη και διατροφη θα δεις τι ειναι αργα και τι γρηγορα.

  6. Ο ΟΑΕΔ της κάθε περιοχής γιατί δεν στέλνει τους ανέργους για μεροκάματο αλλά κουβαλάνε τα αλμπάνια.;;;; Αν δεν δεχτούνε να πάνε, να τους κόβει το επίδομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ζητάνε πραγματικά δουλειά,αλλά κοιτάνε να παίρνουν το χαρτζηλίκι και να μηξοκλαίνε ότι δεν τα βγάζουν πέρα. Όποιος δυσκολεύετε οικονομικά δεν κάνει διακρίσεις στις δουλειές.

    1. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
      ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΕΩ ΨΗΦΩΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
      ΟΤΑΝ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΠΙΕΖΕΙ, Ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ.
      ΜΗΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ;

      ΣΗΜ. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΠΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩ

  7. Εσείς όλοι που βρίζετε τους Έλληνες τεμπέληδες ,είστε οι ίδιοι που ΜΥΞΟΚΛΑΙΤΕ ότι φεύγουν τα “καλύτερα” μυαλά στο εξωτερικό και διαπρέπουν.Αποφασίστε τι είναι ο Έλληνας τελικά.Το να τσουβαλιάζεις και να κατηγοριοποιείς κατά το δοκούν και κατά πόσο φτάνει το φτωχό σου μυαλουδάκι δε σε κάνει σοφό αλλά ηλίθια μαριονέτα αυτών που επωφελούνται από αυτές τις απλουστεύσεις.

  8. Καλα τοσες χιλιαδες που θα μετακινηθουν προς εδω, δεν εχουν θεμα κοροδοιου;

  9. Ρε πάτε καλά που θα πάνε τα δικά μας άνεργα παιδιά να ασχοληθούν με τα χωράφια ??????Τα πιο πολλά
    παιδια ασχολούνται με την τεχνολογία γενικα, με σπουδές, με το καλό αυτοκίνητο, με τα ακριβά κινητά ,με κομπιούτερ
    και ιντερνετ, με φρέντο καπουτσίνο, με φρέντο εσπρέσο, με μαγειρική, με γυμναστήρια, με τον αθλητισμό γενικά όλοι θέλουν να γίνουν φιρμες στο ξαφνικο, με τα ζώα γενικά ,βόλτες με τα σκυλια στους δρόμους και τα πάρκα, με μπαράκια ,με τσιπουραδικα , με ρεμπεταδικα και μεζεδοπωλεία ότι φας 10 ευρω , με φιρματα καλά ρούχα και φιρματα πατουμενα ,με αγάπες και έρωτες , με διακοπές τα καλοκαιρια με λεφτά του μπαμπα και της μαμάς ……και με ατελείωτη φιλοσοφική κουβέντα πως θα αποκτήσουμε πολλά λεφτα και άνετη ζωη…..όσον αφορά για πραγματικη δουλειά …….μάλλον βρήκαν τρίχες και τη σιχαθηκαν !!!!!!! Οι πιο πολλοι ψάχνουν άνετες χαλαρές δουλειές γραφείου κυρίως ξεκούραστες να μην ιδρώνουν κιολας με καλά λεφτά, κιριλε περιβάλλον πάντα και όχι ότι κι ότι !!!!!!!!! Για αυτο…….αφήστε τα παιδιά να ζήσουν τα όνειρα τους που θέλετε να τα κάνετε εργάτες γης . Τα άνεργα παιδιά σήμερα έχουν μεγαλεπιβολα σχέδια για τη ζωή τους .Μη τους χαλάτε τα πλάνα τους !!!!!!!

    1. Την φιλελε προπαγάνδα να τη βάλεις στον πάτο σου

  10. ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΑ ΑΛΒΑΝΟΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΙΣ ΦΡΑΠΕΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΣΚΑΤΟΧΩΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!

  11. ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ…

  12. Τα έχουμε ξαναγράψει.Την κύρια ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει αυτό το βρωμοκράτος που κάνει εισαγωγή ανθρώπινου προσωπικού σε μιά πτωχευμένη χώρα,ενώ υπάρχουν χιλιάδες χιλιάδων άνεργοι Έλληνες.Καλύτερα να πληρώσουμε τα εποχικά φρούτα λίγο ακριβότερα και να μείνουν τα χρήματα στην ελληνική οικονομία.Έτσι όλα τα μεροκάματα θα φύγουν για Αλβανία.!

  13. Ελληνες να εργασθουν δεν υπαρχουν;;;;; Πρεπει να κουβαληθουν αλβανοι;;;;;;; Δεν φτανουν οι ηδη υπαρχοντες, θελουμε κι’ αλλους;;;;;;;; Η καταντια αυτης της χωρας δεν εχει ορια!!!!!!! Η χρεοκοπημενη Ελλαδα να συντηρει την Αλβανια!!!!!!!

Comments are closed.