ΟΥΤΕ Η “ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΛΒΕΤΙΑ” ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΔΥΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΙ ΤΡΕΝΩΝ, ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Τρόμος επικράτησε στην Ελβετία όταν δύο αμαξοστοιχίες εκτροχιάστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί επιβαίνοντες στα τρένα. Συγκεκριμένα, δύο περιφερειακά τρένα εκτροχιάστηκαν, την Παρασκευή, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο και με διαφορά μισής περίπου ώρας, βόρεια της Βέρνης.

Το ένα περιστατικό αφορά τρένο στο Λούσερτς και το άλλο σε αμαξοστοιχία που κινείτο στη διοικητική περιφέρεια Bern-Mittelland στο Καντόνι της Βέρνης.

.

train-1

 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Βέρνης, το ατύχημα στο Λούσερτς σημειώθηκε γύρω στις 16:30, τοπική ώρα, στη γραμμή Biel-Täuffelen-Anet, με πολλά βαγόνια να πέφτουν στα πλάγια.

Το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό τμήμα έχει κλείσει, με πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00, τοπική ώρα, με την ανατροπή μέρους της αμαξοστοιχίας να οδηγεί σε ακυρώσεις δρομολογίων. Στην περιοχή, όπου έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, έσπευσαν διασώστες για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελβετία, καθώς θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν αρκετές περιοχές. Οι ριπές, μάλιστα, έφταναν έως και τα 122 χλμ την ώρα.

Από το πρωί, δε, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας κατέγραψε πάνω από 5.000 κεραυνούς.

Η κακοκαιρία στην Ελβετία προέρχεται από την καταιγίδα Mathis που επελαύνει σε μεγάλο μέρος της Βρετανίας, προκαλώντας ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες εκτροχιασμών συνεχίζονται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. μετα τους γερμανοτσολιαδες εχουμε και ελβετοτσολιαδες που το παιζουν και πατριωτες τρομαρα τους. τους ελληνες αμεσως να τους κατηγορησουν αν παει κατι στραβα. τους ευρωπαιους αμεσως να βρουν δικαιολογιες. ρε ουστ ταληροφωνιαδες. σας εξαγορασαν με καλοπληρωμενες εργασιες και γιναται υπερμαχοι του καθε αλλοδαπου σκουπιδιου νενεκοι

  2. Εκείνη την ημέρα είχε πολύ δυνατό άνεμο, σαν τυφώνας.
    Τα τρένα αυτά είναι για να συνδέουν μικρά χωριά μεταξύ τους (πράγμα που δεν έχουμε στην Ελλάδα) και είναι ελαφριά και μικρά.
    Ο αέρας το έριξε κάτω!!!

  3. 100 χρόνια μπροστά είναι η Ελβετία σε σχέση με το Ελλαδισταν. Δηλαδή τώρα συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια περιστατικά. Άλλο να έχεις μερικούς τραυματίες και άλλο 57 νεκρούς!!! Η μέρα με την νύχτα τι να λέμε τώρα.

  4. Η τεχνολογια υπαρχει,
    εαν υπαρχει και αφθονη ηλεκτρικη ενεργεια, μπορεις σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου να προκαλεσεις σεισμους καταποντισμους ξηρασιες ισχυρους ανεμους.
    Και μετα,
    την επομενη ημερα υπογραφεις προθυμα,
    για την ενταξη της Φινλανδιας στο ΝΑΤΟ.

  5. Προεκλογική περιοδεία Μητσοτάκη στην Ελβετία.

  6. να αναποδογύρισαν τίποτα άδεια τρένα για να βοηθήσουν την Κούλα να πάρει αυτοδυναμία και να τηρηθούν οι συμπεφωνημένες προδοσίες…

  7. γινονται αυτα στην πολιτισμενη δυση με τους ανωτερα πνευματικα πολιτες;; δεν το πιστευω.

  8. Ο σταθμαρχης που ηταν στο Λουσερτς εχει καταγωγη απο την ραψανη της Λαρισας.

  9. Ούτε για τρένα ούτε για αεροπλάνα ειμαστε.Επιστροφή στα άλογα στα μουλάρια κ στα γαιδουρια

  10. ΑΣ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

  11. Για ψαξτε το λιγουλακι! Ξερετε σε ποσα μερη του Κοσμου, συμβαινουν τελευταιως τετοιου ειδους κι’ ακομα χειροτερα περιστατικα;

    1. Α γεια σου!!!!!!!…….οι π@ρδ@ς δεν συγκρινοντε με πορτοκαλια……αλλο οι καιρικες συνθηκες και αλλο η μοριοχτυπημενη ανυπαρξια.

Comments are closed.