ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ “ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΑΙΔΙ” ΘΑ ΒΡΕΙΣ – ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΕ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΕΥΓΕ

Κοινοποίηση:
xalkida-mak2

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη Εύη Τύλη και μια ακόμη υπάλληλος της ∆ΟΥ Χαλκίδας, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση εκβιασμών, η οποία αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες θυμάτων τους.

Μάλιστα, μετά το άκουσμα της απόφασης, η 56χρονη υπάλληλος, γνωστή ως «Λίνα», φώναζε «θάψτε με, θέλω να πεθάνω», με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να τη μεταφέρουν σε άλλο χώρο. Ωστόσο, η… βραβευμένη παρουσία του Γιώργου Αυτιά και του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη, όπως αποκαλύψαμε χθες, προϊσταμένη, όχι μόνο δεν παραδέχεται πως είναι η αρχηγός του κυκλώματος, αλλά ζήτησε και τα ρέστα από τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, μετά το «άδειασμα» που της έκανε και τη δήλωσή του πως δεν στηρίζει κλέφτες. Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός τους, Αθανάσιος Τάρτης, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τόνισε πως τόσο η διευθύντρια όσο και η συνεργάτιδά της θα ασκήσουν προσφυγή.

«Θεωρούμε πως όλο αυτό είναι μια εφεύρεση η οποία στηρίζεται τόσο στην πίεση των ημερών όσο και στην αδιανόητη δήλωση του υπουργού κ. Χατζηδάκη, που είπε πως αυτός δεν στηρίζει κλέφτες, λες κι έβγαλε απόφαση ήδη… τώρα περιμένουμε την επιβολή της ποινής. Θεωρούμε πως η διάταξη αυτή θα καταπέσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών», είπε χαρακτηριστικά.

Ζητά τη σύλληψη του επιχειρηματία για… δωροδοκία!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα, αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η 50χρονη προϊσταμένη της ∆ΟΥ υποστηρίζει ότι, έχουν να κάνουν με έσοδα της εφορίας, ενώ ισχυρίζεται ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε. «Αρνούνται ότι εκβίαζαν και πίεζαν για να πάρουν χρήματα» και ότι «υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές στην ελληνική κοινωνία και όχι κατ ́ απαίτηση των ανθρώπων. Πείτε μου πόσες φορές έχετε πάει στον γιατρό και δεν έχετε δώσει φακελάκι;», διερωτήθηκε προκλητικά ο κ.Τάρτης.

Η «αρχηγός» Εύη Τύλη, περιγράφεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι, κατά τα λεγόμενα της ίδιας, γνώριζε πριν αναλάβει τα καθήκοντά της ότι «υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες». Μάλιστα, είναι τέτοιο το θράσος της που, μέσω του δικηγόρου της, κατήγγειλε παράβαση καθήκοντος από τους αστυνομικούς επειδή δεν συνέλαβαν τον επιχειρηματία με το φακελάκι, παρότι τα χρήματα δεν ήταν προσημειωμένα και θα έπρεπε να κατηγορηθεί για δωροδοκία!

Σημειώνεται ότι, κατηγορούνται επίσης ο 52χρονος υποδιευθυντής, δύο ακόμα υπάλληλοι, ένας 62χρονος λογιστής ο οποίος είναι κομματικό στέλεχος της Ν∆ και φέρεται να είναι αυτός που «ψάρευε» τα θύματα. Ωστόσο, δεν έχουν συλληφθεί ακόμα έξι ύποπτοι, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση: ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης.

«Μην τολμήσεις και μιλήσεις…»

Όπως αποκάλυψε ένα από τα θύματα του κυκλώματος: «Ειλικρινά, δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν μην τολμήσεις και  μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά. ∆εν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από την επιστροφή φόρου. Καθυστερούσαν εσκεμμένα για να με βάλουν στο τρυπάκι να πάω από εκεί και να γίνει ό,τι γίνει. Μου λέει τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγα δίνεις.
∆ηλαδή, τους χρωστάω και χάρη…».

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι από χθες το πρωί, οι ελεγκτές της ∆ιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ημοσίων Εσόδων κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία της ∆ΟΥ Χαλκίδας, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη, οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύτηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Καθάρματα, εκβιαστές, και με απαίσια συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες. Μπήκαν στο δημόσιο για να πλουτίσουν με ξένα λεφτά.

  2. και ο σύζυγος της διορισμένος με υπογραφή Πιτσιλή διορίστηκε ελεγκτης στο Κέντρο Μεγάλου Ελέγχου Πλούτου

  3. Οι μεγαλύτερες λαμογιές στην Ελλάδα με κομματικές πλάτες γίνονται. Είτε ΝΔ,είτε ΣΥΡΙΖΑ,είτε ΠΑΣΟΚ.

  4. Κανείς δεν πρόκειται να πάει φυλακή, θυμηθείτε το, αρκεί που μπουζούριασαν τον Λιάκο, μόνο αυτόν φοβούνται, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι γνωστή από χρόνια, την ξεσκέπασαν τώρα για να τους ψηφίσουν πάλι τα γίδια.

  5. Mε το που θα τελειωσουν τα λεφτα της Ε.Ε. ολοι αυτοι οι απατεωνες θα εκτελεστουν.

  6. Πάλι θα τους ψηφίσει ο κόσμος γιατί δεν θέλει κανένας να πάει μέσα. Ο ραγιας θα είναι φλοισβο για μπάνιο στα σκατονερα της Αθήνας. Υπομονή και θα δείτε πόσοι ακόμα θα πάνε να μπλέξουν με τους νουδουλους για να κλέψουν λεφτά

  7. Η τούpκικη 6κατίλα ένωσε τις δυνάμεις της με την δήθεν μακεδονική μειονότητα και κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές μιλώντας σε βίντεο ανοιχτά για τούpκικη και μακιδονική μειονότητα.
    Πού είναι ο Άxpειοs Πάνγκος, που ειναι το εκλογοδικεiο ΟΕΟ;;;;
    Ο Κασιδιάρηs σας έφτεγε λαμόγια και τον βάλατε στην ψυρού….

  8. στη ΔΟΥ λάρισας εαν κάνουν έλεγχο να δείτε τι θα βρουνε…αλλά οι προϊστάμενοι είναι δικά τους παιδιά

  9. ξεπέρασαν σε διαπλοκή , καταστροφή , απάτη, διαφθορά ,αυταρχικότητα και προπαγάνδα ακόμα και τους πασόκους του ’80 και τους ψευτοαριστερούς … ότι σας έρθει να μην το βαρεθείτε γαλάζιοι απατεώνες

  10. Θα την βολεύει η ΝΔ.
    Όπως βόλεψε τον Μίχο.
    Υπομονή

  11. ΝΔ= αυτη και αν ειναι εγκληματικη συμμορια και οχι οι αλλοι που τους κλεισανε με δολο φυλακη ΝΔ τι θα γινει με τα τεμπη και την δολοφονια των ανθρωπων πατε να βγειτε λαδι με το κοριτσακι το 16χρονο που τρεχατε ολοι σας θα πειτε ποιοι πηγαινατε? με τηναλλη στην εφορια ? δεν ειναι ουτε ενα ουτε δυο καθε μερα και κατι βγαινει ειστε πολυ επικινδυνη συμμορια εσεις

Comments are closed.