ΟΜΟΛΟΓΙΑ “ΒΟΜΒΑ” από τον Μανώλη Δερμιτζάκη: «Η πανδημία έχει ξεφύγει γιατί όλα είναι κλειστά»! – Βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται και εγκαταλείπουν το καράβι…

Κοινοποίηση:
Μανώλης Δερμιτζάκης

Ένας από τους «ειδικούς» που τους τελευταίους μήνες ζητούσε επιτακτικά περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα, κάνει στροφή… 180 μοιρών.

Ο λόγος για τον Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύη, Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος παραδέχθηκε πως ο λόγος που έχει ξεφύγει η πανδημία στην Ελλάδα είναι επειδή τα πάντα είναι κλειστά.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, η Ελλάδα δεν πάει καλά όσον αφορά την πανδημία και τη διαχείρισή της. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο σύστημα υγείας και παρά το lockdown, τα κρούσματα δεν πέφτουν.
Όπως υποστήριξε μιλώντας στο Mega, η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν υπάρχει έλεγχος της πανδημίας.

«Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι.

Ο καθηγητής πρότεινε ένα άνοιγμα που θα βοηθήσει στο να συγκρατήσουμε τα κρούσματα, αν όχι να τα μειώσουμε.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα άλλο περιβάλλον που θα αποσυμπιέσει την ψυχολογία των πολιτών και θα τους κάνει να είναι πιο συντεταγμένοι στη συμπεριφορά τους», εξήγησε.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως τα ραντεβού στα μαγαζιά, τα τραπεζάκι έξω στην εστίαση και τα πολλά τεστ στα σχολεία.
«Είναι ένα άνοιγμα ευρύ αλλά ελεγχόμενο», σχολίασε.

Το πρόβλημα είναι τα κυλιόμενα lockdown, τα οποία δημιουργούν τεράστια αβεβαιότητα στον κόσμο και τον κάνουν να αισθάνεται ότι δεν υπάρχει έλεγχος.

«Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα», τόνισε και πρόσθεσε ότι το μοντέλο που έχουμε τώρα δε δουλεύει.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είπε, είναι είτε ένα πολύ ισχυρό lockdown δύο εβδομάδων είτε ένα εναλλακτικό πλάνο όπου ο κόσμος θα έχει δραστηριότητες. Φυσικά, εγγύηση δεν υπάρχει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Ε τι σκουπίδι είναι εκεί που κράζει το λοκνταουν και προτείνει ένα αυστηρότερο 2 εβδομάδων

  2. Μην απολογισε! Είναι πλέον αργά για κλάματα,η Νέμεσις έρχεται για όλους σας!!

  3. Δερμιτζάκη ολοι εσείς απο την αρχή της πανδημίας μας έχετε ταράξει στις μαλ@κιες και γελάμε μαζι σας Σας πηρέ ο κόσμος χαμπάρι οτι είστε ειδικοί της π@υτσας και της μιζας Δεν σας υπολογίζουμε και βαίνουμε και εξω επειδή έτσι γουστάρουμε ξέρουμε και το παιχνίδι που πιέζεται και στα νοσοκομεία και στα εμβολια και στα τεστ ουστ να χαθείτε βρωμιάρηδες ειδικοί να ξεβρωμίσουμε

  4. ΤΟ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣΕΙΣ ΑΝ ΣΕ ΦΑΝΕ Η ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ Η ΟΧΙ , ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ

  5. ΑΥΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ???
    ΕΛΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!

  6. Γιατί δεν βγαίνετε να τα πείτε αυτά κ στο λαό κ στην τηλεόραση της Γενευης της οποίας είστε κάτοικος ?μηπως κρύβεται κάποιο υπουργηληκη 😜
    Και μέχρι χθες γενετιστής κ σήμερα καθηγητής ιατρικής ούτε εσείς δεν ξέρετε τι έχετε σπουδάσει !!!🥶

  7. Άκου Δερμιτζακη κι όλοι οι υπόλοιποι κοπανοι “ειδικοί επιστήμονες” που με την σοφία σας βοηθήσατε να απαξιωσουμε τα πάντα, τέρμα η κλεισούρα. Πετύχατε να καταστρέψετε την οικονομία της χώρας μας και να μας κάνετε ανυπότακτους και τρελούς από οργή. Τώρα τη βάψατε…

  8. Ας ενημερώσουν τον κόσμο ότι εφόσον κάνεις το εμβόλιο, αλλά δεν έχεις δυνατό ανοσοποιητικό, είναι φυσικό και επόμενο να νοσήσεις και να είσαι ένα ακόμα κρούσμα. Έτσι απλά… Να δείτε πόσοι ηλικιωμένοι θα πανε αδιάβαστοι !!! (το τσίπουρο δεν σκοτώνει τον ιό…)

  9. Ο μονος που επαληθευτηκε ηταν ο καθ. Ιωαννιδης.
    Και ολα τα “τσουτσουνακια” τωρα τρεχουν να ασπαστουν τις αποψεις του.

  10. Τρία πουλα ω ρε τρία πουλάκια κάθονταν και από ψηλά αρμενίζαν. Ο κόσμος έχει περάσει σε καθεστώς σκληρής και στυγνής δικτατορίας.

  11. Ξεχασατε τα εμβολεια αυτα πληθενουν την μεταδωση και τους θανατους αυτος ειναι και ο σκοπος τους καλο κουραγιο.

  12. αλλα λογια να γαπιομαστε. ασαφιες. μια ετσι μια γιουβετσι

  13. Όπου υπάρχει η λέξη “πανδημια” την αντικαθιστούμε με τις λέξεις “παγκόσμια τυραννία” και έτσι το κείμενο βγάζει νόημα. Πράγματι η παγκόσμια τυραννία έχει ξεφύγει. Έχουν καταλάβει όλα τα κράτη του κόσμου χωρίς πόλεμο, με δωροδοκίες, απειλές και εκφοβισμό. Συνωμοτούν στις στοές τους, εναντίων της ανθρωπότητας. Αλλά η θέση τους είναι κάτω από τη γη, στις στοές τους και εκεί θα επιστρέψουν μετά το χαστούκι που θα φάνε.

Comments are closed.