ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ “ΠΟΛΕΜΟ”! ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
111111

 

Τί λένε οι νεότερες πληροφορίες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη (15/12) και Τετάρτη (16/12) , οι Ιεράρχες θα θέσουν την δική τους συμβιβαστική πρόταση προς την Κυβέρνηση, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η συμβιβαστική πρόταση αφορά άλλη μια ημέρα λειτουργίας, την 1η Γενάρη του Αγίου Βασιλείου να ανοίξουν οι εκκλησίες στους πιστούς. Να διεξαχθούν κυλιόμενες λειτουργίες ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πιστοί, και να επιτρέπεται η ατομική προσευχή από τις 21 Δεκέμβριου έως τις 6 Ιανουάριου…Επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να εισέλθουν στους ναούς και αυτό αν συνδεθεί με τα τετραγωνικά μέτρα (πχ 1 πιστός ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η εκκλησία θα διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αποστάσεις και αντίδωρα σε συκευασια.)

 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος ανέφερε: «Δικαίως θα πει ο λαός αυτός, σεβασμιότατε, άγιοι πατέρες, πώς εμένα με αποκλείετε; Με ποιο κριτήριο με αποκλείετε και θα μπουν μόνο εννέα; Ενώ αν υπήρχε μία μεγαλύτερη ελαστικότητα, η Εκκλησία έχει τον τρόπο, όπως το έχει αποδείξει έμπρακτα 10 μήνες τώρα, και τα μέτρα να διασφαλίσει, αλλά και τις πνευματικές ανάγκες του λαού. Παρακαλούμε να αφουγκραστούν οι υπεύθυνοι τις πνευματικές ανάγκες του λαού. Έσπευσε κατά κάποιο τρόπο η πολιτεία να προκαταλάβει με την απόφασή της αυτή την απόφαση της Εκκλησίας. Δημιουργούνται πολύ περισσότερα προβλήματα. Θα το δει αυτό η Ιερά Σύνοδος και θα το εκφράσει επισήμως, να υπάρχει μία ελαστικότητα» ανέφερε.

Ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ζητά ανοιχτούς ναούς, με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Eνώ επιτρέπεται να βγαίνει ο καθένας μας για περπάτημα, για γυμναστική, για να παίξει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, δεν επιτρέπεται στον Χριστιανό να πάει στην Εκκλησία να προσκυνήσει, να εκκλησιασθεί και να κοινωνήσει.»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος καλεί σε αναμονή, εν όψει της συνεδρίαση της ΔΙΣ: «Η Εκκλησία μέχρι σήμερα, με εκκλησιαστική αγάπη για κάθε άνθρωπο και σε συνεργασία με την πολιτεία, μέσα από τους διακριτούς ρόλους τους, έχει πράξει στο έπακρο το χρέος της. Αναμένουμε και πάλι αυτή την εβδομάδα τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.»

Βεβαία στην Σύνοδο θα εκφραστούν και οι Ιεράρχες, που ζητούν να μην νομιμοποιήσει η εκκλησία την κυβερνητική απόφαση αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση. Αυτοί οι ιεράρχες θα ζητήσουν να μην ανοίξουν καθόλου οι εκκλησίες για πιστούς, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την συμπεριφορά της και διατάσσοντας τους ιερείς να κρατήσουν κλειστούς του ναούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στην πρόταση αυτή προστίθενται από ορισμένους κι άλλες ιδέες όπως πένθιμες κωδωνοκρουσίες, μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τον λαό και άλλες αντίστοιχου συμβολισμού ενέργειες οι οποίες θα εξωτερικεύσουν μεν την ενόχληση της Εκκλησίας, δεν θα την θέσουν δε σε πρακτικούς και νομικούς κινδύνους.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο που εκφράζουν σκληροπυρηνικοί ιεράρχες είναι η εκκλησία να αγνοήσει τα κυβερνητικά μέτρα και να προχωρήσει η εκκλησία στην τέλεση των ιερών ακολουθιών και λειτουργιών κανονικά με ανοικτές θύρες και αυτό-οργάνωση εντός των ναών με τήρηση μέτρων και δυνατότητα εισόδου ενός πιστού ανά τ.μ. ναού.

Εκφραστής αυτής της άποψης έιναι και ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφειμ, ο οποίος μιλώντας στο Open δήλωσε:« Είναι ένας διωγμός! Το λέω με πόνο ψυχής. Δεν μπορεί κανείς να ανακόψει τη Θεία Λατρεία. Είναι πολύ φοβερό για εμάς. Είναι εντελώς απαράδεκτο».

Το σίγουρο είναι ότι τις ημέρες της Συνόδου θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ της Εκκλησίας και της πολιτείας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να ζητήσει και νέα επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Το χθεσινό μας ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα

Το ζήτημα των μέτρων για τις εκκλησίες θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη 15 Δεκεμβρίου κατά τη συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – Διχασμένα τα μέλη της

«Ιερό αντάρτικο» για τη λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο των γιορτών ξεκινούν Ιεράρχες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι ναοί μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα και με αυστηρούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί Ιεράρχες και ιερείς περίμεναν ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν κανονικά για το διάστημα των εορτών, με μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πάντως αρκετοί Μητροπολίτες, ακόμη και από τους μετριοπαθείς της Ιεραρχίας, έχουν τοποθετηθεί ανοικτά κατά των νέων μέτρων.

Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ υποστήριξε, μιλώντας στο OPEN TV, ότι «είναι ένας διωγμός. Το λέω με πόνο ψυχής». Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση ο κ. Σεραφείμ είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να ανακόψει τη Θεία Λατρεία. Είναι φοβερό για εμάς. Είναι εντελώς απαράδεκτο».

Καταλήγοντας μάλιστα είπε «εμείς θα κάνουμε κανονικά τις Λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν.  Είμεθα αγανακτισμένοι».

Μητροπολίτης Σερρών: Τα μέτρα επεβλήθησαν έξωθεν από την πίστη μας

Στην ίδια κατεύθυνση και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος που χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, στον άδειο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

 Ο κ. Θεολόγος ευχήθηκε αρχικά «ο Θεός να φωτίσει όσους έχουν στα χέρια τους τη διαχείρισης αυτής της θλιβεράς καταστάσεως να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα. Είναι και ψυχή και αυτή η ψυχή αυτές τις ημέρες τις πικρές θέλει κάπου να ακουμπήσει».

Ο Μητροπολίτης Σερρών στη συνέχεια έκανε λόγο για αγώνα που διεξάγει η Εκκλησία απέναντι σε όλους εκείνους που τη θεωρούν «ως εγκόσμιο κατασκεύασμα, ιδεολόγημα, ως μια κανονικότητα που υπόκειται στους νόμους της ανθρώπινης λογικής και φύσεως».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεολόγος είπε ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα και με σκληρά μέτρα που επιβλήθησαν «όχι επειδή το θέλησε ο λαός του θεού, αλλά έξωθεν από την πίστη μας».

Δημητριάδος: Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Romfea, μιλώντας στο δελτίο του TRT, o Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σημείωσε ότι «οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμό πιστών στις Εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «θα περιμένουμε πλέον την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γιατί μόνο αυτή μας δεσμεύσει, ουσιαστικώς και εκκλησιαστικώς. Ζητήσαμε το μέτρο, τη χρυσή τομή. Οι αποφάσεις, αν ισχύσουν όπως ανακοινώθηκαν, δεν συνιστούν μέτρο και χρυσή τομή. Αρα θα περιμένουμε τις αποφάσεις της ΔΙΣ και θα πράξουμε αναλόγως».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

51 Σχόλια

  1. Αντίδωρα σε συσκευασία;;; Τι αίσχη είναι αυτά; Αυτό είναι το επιτέλους ξύπνησαν που λένε μερικοί;; Να καταντήσουμε σαν τους προτεστάντες που έχουνε μηχάνημα έξω από τους ναούς; Ε, ΟΧΙ.

  2. Παρακαλανε οι ηλιθιοι να τους αφησουν λιγο κοσμο ακομα και μαλιστα η εναλλακτικη λεει οχι χριστουγεννα ανοιχτα αλλα πρωτοχρονια. Προβατα ηλιθια που παρισταναν τοσα χρονια τους ποιμενες… Μετα ενα ολοκληρο χρονο παρακαλανε τον κουλη για ενα ξεροκοματο. Σωθηκαμε και προκοψαμε με τετοιους ποιμενες..

  3. Ξύπνησαν συνελληνες αλλά μόνο για την πάρτη τους, τούς υπόλοιπους χεσμενους τους έχουν..τι και αν δεν έχεις να φάς η εκκλησία νά είναι καλά.. έχετε ακούσει καμία δήλωση για υπέρ του ελληνικού λαού από το στόμα τούς;

  4. Καλά δεν τους φτάνουν τα τεκνά, θέλουνε κι άλλα.

  5. Κατάλαβαν επιτέλους ότι δεν ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία όταν τους λένε ότι μέσα στις εκκλησίες ακόμα και ένα άτομο να είναι κολλάει ο ιός,ενώ στα λεωφορεία ακόμα και πενήντα άτομα να είναι δεν κολλάει; Ο Αμβρόσιος τους κατάλαβε νωρίς.

  6. Πως επιτρέπεις τις πτήσεις που είναι ο ένας πάνω στον άλλο για ώρες κ δεν επιτρέπεις τις εκκλησίες ανοικτές με μέτρα?Ευκαιρία δώθηκε μεγάλη που σαν αυτή δεν υπάρχει άλλη και αυτή είναι ο διωγμός της απανταχού χριστιανοσύνης που χτυπάει στην Ελλάδα τόσο δυνατά και μόνο στην Ελλάδα !

  7. Το εκπληκτικό που γίνεται για κάποιο λόγο, όσο ποιο σκληρά μέτρα παίρνουν εναντίον της πίστης μας, τόσο αυτή δυναμώνει. Ένα μικρό παράδειγμα οι θρησκευτικές ιστοσελιδες που συνεχώς αυξάνεται η επισκεψιμοτητα. Σε αυτό τον κόσμο μόνο η δυνατή πίστη στον Θεό μας έχει απομείνει. Όσων αφορά την λεγόμενη εκλλησιαστικη περιουσία, είναι η μοναδική περιουσία που ανήκει στους Έλληνες και στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα τα έχουν πουλήσει στους ξένους. Όταν αφήνουν κόμματα να κάνουν συγκεντρώσεις και πορείες, πως είναι δυνατόν να απαγορεύσουν τις θρησκευτικές τελετές? Πολιτικάντιδες, κάποια μέρα θα τελειώσει η πορεία σας σε τουτον τον κόσμο, παρέα στα σκουλικια θα κάνετε ή σαν αμοιχτομυαλοι που είσαστε εσείς, θα καιγεστε και θα ρυπαινετε την ατμόσφαιρα με αυτά τα κακά που έχετε κάνει σε τούτον τον τόπο. Η ώρα της κρίσης θα έρθει. Και να παρακαλάτε να σας κρίνει ο θεός, κάλιο ο λαός!!! Τα εγκλήματα σας πολλά, μισανθρωποι πολιτικοί, κλέφτες λωποδυτες λαμογια μαφιόζοι. Μόνο από τα λίγα που σας προσαπτει ο λαός. Ζείτε μέσα στα πλούτη με κλεψιμαιικα και έχετε τον λαό να ζει μέσα στην πείνα και την ανέχεια. Τώρα θέλετε να του στερήσετε το μοναδικό που του έχει απομείνει. Η πίστη στον Θεό. Δεν θα τα καταφέρετε.

  8. Οι ΑΘΕΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΟΤΑΚΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΑ ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΟΛΛΑΝΔΊΑ ΣΟΥΗΔΊΑ ΓΙΑ ΚΤΙΝΟΒΑΣΙΕΣ ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΙΕΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΊΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ Σ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΏΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!

  9. ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΩΣΤΟΣ ΜΠΙΣΝΕΣΜΑΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ…. ΟΠΟΤΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ

    ΚΑΙ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΥΣΤΑ ΜΕΤΑ ΕΣΥ….

    ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΣΩΝ ΝΣΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΟΥΝ

  10. ……να ακούτε τον Μόρφου ρε που ξέρει και σας …πηδά τα μυαλά σας…

  11. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ………………
    Και μόνο που διαβάζω στην αρχική πρόταση τον τίτλο του καναλιού – κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μπαίνω καν στον κόπο να διαβάσω το κείμενο.
    Απορώ τι σχέση μπορεί να έχει το ανεξάρτητο ΜΑΚΕΛΕΙΟ με ένα τέτοιο εξαρτημένο 100% κανάλι. Είστε καλά εκεί μέσα ρε παιδιά που λερώνεται τη σελίδα;;;;;;

  12. ΑΠΟ ΦΙΛΟ.
    μά μπορεί να μού εξηγήσει κάποιος, γιατί εκεί στην πατρίδα δέν βρέθηκε ένας άνθρωπος να βγεί να διαβάσει ένα γραπτό της δημόσια , να την επικαλεστεί, νά πεί κοίτα τί γράφει εδώ!
    Όλοι, αυτό είπε ο πατήρ Παίσιος, εκείνο ο ο πατήρ Σίμων Αρβανίτης, το άλλο ο παπα Γιάννης Καλαίδης, το δείνα ο επίσκοπος Σιατίστης Αντώνιος!
    Αυτή η αγία ψυχή πού λέει κι ο Μόρφου, δέν είπε τίποτα για αυτήν την έρμη χώρα, την Ελλάδα; Τίποτα καλό γιά τους Έλληνες; Ούτε ένας δέν βρήκε έναν καλό λόγο να βγεί να τον πεί δημόσια γιά αυτήν την ψυχούλα, μέρα νύχτα έλιωσε τα γόνατά της γιά αυτήν την ταλαίπωρη πατρίδα!!! Τί είπε μέχρι τώρα και ήταν λάθος; Τί κακό είπε και τόσο πιά δέν την αγαπήσατε; Όχι, δέν την αγαπήσατε, το βλέπουμε από την ανταπόκριση των αναρτήσεων.
    Άντε εμάς ποτέ εδώ στά βιντεάκια δεν μας εκτιμήσατε, μπορεί να μήν έχουμε το επικοινωνιακό, δέν τα λέμε όμορφα.
    Αυτή τι κακό σας έκανε και ποτέ δέν βγήκε ένας να πεί: Νά! έχουμε και την ευλογημένη γερόντισσα, καλά τα λέει και σωστά, άς ακούσουμε τί λέει κι αυτή η ευλογημένη ψυχή!
    Ρώτησα απορημένος, γιατί τόση υποτίμηση, δέν την πιστεύουν;
    Γυναίκα με τέτοιο χάρισμα ποτέ δέν θα την δεχτούν , μού απάντησαν.

    Λυπάμαι, η Ελλάδα πάντοτε έτρωγε τα παιδιά της, αυτό διαπίστωσα στα 30 χρόνια εδώ στο εξωτερικό!!

    Εμείς εδώ στα ξένα την αγαπάμε πολύ, περιμένουμε με λαχτάρα πότε θα πεί κάτι, και δόξα τω Θεώ, μάς έδωσε off the record ασύλληπτα πράγματα! Την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και ευχόμαστε να της δίνει υγεία και χρόνια πολλά ακόμη, τέτοια ευλογία πού θα την ξαναβρούμε;
    Εσείς πάλι κάντε ότι νομίζετε…..

  13. Τό τρίτο σενάριο.
    “Η εκκλησία νά αγνοήσει τά κυβερνητικά μέτρα καί νά προχωρήσει η εκκλησία στήν τέλεση τών ιερών ακολουθειών καί λειτουργιών”.
    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ είπε τό σωστό καί έτσι πρέπει νά γίνει.Σεβασμιώτστε Σεραφείμ η Παναγία ή Μυρτιδιώτισσα θά σέ βοηθήσει στό ιερό σου έργο.Δέν πρέπει νά επιτρέψουμε στούς ελληνόφωνους ξενόφερτους άθεους καί αντίχριστους νά κλείσουν τίς εκκλησίες μας γιατί τό επιβάλουν οί Εβραίοι πού διέγραψαν από τίς ταυτότητες μας τή λέξη χριστιανός ορθόδοξος σέ συνεργασία μέ τόν Εβραίο Ααρόν Αβουρί ψευδώνυμο Σημίτης.
    Γιάννης Λάκων

  14. Διαχωρισμός εκκλησίας κράτους τωρααααααααα
    Tο κράτος πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τους….
    Σε ποιο άλλο κράτος του κόσμου συμβαίνει αυτό ???
    Aρκετό κακό έκαναν στην ράτσα μας..

    Όποιος Εβραιοχριστιανικος Ναός ανοίξει, αμέσως να κατεδαφίζετε…

  15. Η Ορθόδοξος Αγία Γραφή, ήτοι Η Έγγραφος παραδεδομένη Πηγή Τού Θεού Λόγου, ως γνωστόν, αποτελείται εκ τής Παλλαιάς καί Καινής Διαθήκης, τά οποία εισίν άκρως αλληλένδετα, αλληλοεξαρτώμενα καί αποδεικνύοντα (τό μέν πρώτον Προφητικώς, τό δέ δεύτερον Ιστορικώς) τήν Πρώτη ταπεινή, αλλά καί Δευτέρα (προσδοκόμενη) Μεγαλοπρεπή Παρουσία, εν τώ κόσμω,Τού Θεού Δημιουργού, Τού Κυρίου Ιησού Χριστού καί συναφή γεγονότα καί ακριβεστάτους λεπτομέρειας, αφοπλίζοντας καί τόν πλέον ισχυρογνώμων αρνητή Τής Αληθείας.

  16. Ενταξει επιτελους να ανοιξουν η εκκλησιες κανονικα με αποστασεις δεν εχουν καμια σχεση με την μεταδωση του ιου ουτε τα καταστηματα αυτος ο ιος μεταδιδεται απο της σουλατσες στην διαφορες χωρες αυτες οι χωρες εχουν πενταπλασιο πλυθησμο απο εμας και ο κινδυνος αυξανεται.
    Κλειστα τα συνορα με ιταλια,ισπανια,βουλγαρια ουτε με αρνητικο τεστ να γινονται σουλατσες και να πουμε πολλη απλα οτι αυτες η χωρες εχουν υψηλο επιδημιολογικο φορτιο ετσι απανταμε και με εναν τροπο στο βετο για την τουρκια και τον κινδυνο να πανε καποιοι ελληνες για διακοπες η για ανεμελα χριστουγεννα και να κολλησουν και να το φερουν μεσα στα σπιτια μας ως επισκεπτες….. ασε που θα αυτα τα λεφτα θα μεινουνε μεσα στην χωρα δεν θα πανε για ψωνια στην βουλγαρια.

    1. >Δεν έχουν καμία σχέση με την μετάδοση του ιού

      Δηλαδή οι εκκλησίες τι είναι ακριβώς και αποτελούν εξαίρεση? Χώροι Anti-COVID προστατευμενοι απο το Θεό? Μη μου πεις ότι πιστεύεις τις ασυναρτησίες των παπάδων οτι δεν μεταδίδεται με την θεία κοινωνία. Μια χαρά μεταδίδεται. Δε ζούμε στον μεσαίωνα… ξεκόλλα.

      1. Αυτά τα πουστρακια τα άπλυτα που μαζεύτηκαν στην δική της χρυσής αυγής αυτοί γέμισαν όλη την Ελλάδα κορονοιο !!!!

  17. Η Ορθόδοξος Αγία Γραφή, ήτοι Η Έγγραφος παραδεδομένη Πηγή Τού Θεού Λόγου, ως γνωστόν, αποτελείται εκ τής Παλλαιάς καί Καινής Διαθήκης, τά οποία εισίν άκρως αλληλένδετα, αλληλοεξαρτώμενα καί αποδεικνύοντα (τό μέν πρώτον Προφητικώς, τό δέ δεύτερον Ιστορικώς) τήν Πρώτη ταπεινή, αλλά καί Δευτέρα (προσδοκόμενη) Μεγαλοπρεπή Παρουσία, εν τώ κόσμω,Τού Θεού Δημιουργού, Τού Κυρίου Ιησού Χριστού καί συναφή γεγονότα καί ακριβεστάτους λεπτομέρειας, αφοπλίζοντας καί τόν πλέον ισχυρογνώμων αρνητή Τής Αληθείας.

  18. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!!!!!!!!ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΑΦΕΝΤΗ!!!!!!!

  19. Σιγά τα αίματα. Μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα δεν κάνει να είναι οι ναοί άδειοι; Τον υπόλοιπο καιρό κάνει; Κατάστημα εποχικών ειδών έγινε ο Ορθόδοξος ναός, με τη σεζόν πάει ο Χριστός;

  20. Για τα μάτια του κόσμου, σχεδόν έναν χρόνο μετά, οι ιεράρχες «αγρίεψαν». Γιατί, δεν καταλαβαίνει κανένας; Επειδή είτε ανοίξουν είτε δεν ανοίξουν οι ναοί, θα μπορεί η ιεραρχία να ισχυρίζεται ότι «έδωσε μάχη» για να επιστρέψουν στο μαγαζί όσοι κλώτσησαν, για να διοχετευτούν κατάλληλα όταν έρθει η ώρα στο πανηγύρι της ψευτοδημοκρατίας στο οποίο η «Εκκλησία» συμμετέχει πολύ ενεργά ως ψηφοπαγίδα (θυμάται κανένας σε ποιον δίπλα-δίπλα στεκόταν ο Ιερώνυμος και από τίνος τα χέρια πέταξε το περιστέρι στα Θεοφάνεια του 2015, παραμονές των εθνικών εκλογών λίγες μέρες αργότερα;).

    Το πιθανότερο είναι ότι θα ξανακοροϊδέψετε τους ανθρώπους, τον Χριστό όμως δεν μπορείτε. Μετρηθήκατε. Σχεδόν έναν χρόνο μετριέστε κάθε μέρα και βγήκατε λειψοί.

  21. ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ…

  22. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΟΥ ΘΕΟΎ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΆΓΙΟ ΟΡΟΣ.

  23. Διαβλέπω ότι η γνώμη υμίν εστί πλήρη «ασταθείας» καί κρανιοεγκεφαλικής τρικυμίας αν καί αυτοαποκαλείσαι «στάθης» (τό πετσοκομμένο τού Χριστιανικού ονόματος Ευστάθιος). Καί κατά τό παρελθόν έχω αναφερθεί περί τής σπουδαιότητος τής Παλλαιάς Διαθήκης.Χαρακτηριστικώς θά κάνω ξανά μνεία ότι από μόνα των, η σκόνη τού τσιμέντου καί τό ύδωρ δέν ανεγείρουν, εάν όμως ενωθούν κτίζοντε μεγαθήρια. Τοιουτρόπως, εκ τής Παλλαιάς Διαθήκης έχομεν τάς απειραρίθμους προφητείας περί τής ελεύσεως Τού Μεσσία καί Σωτήρος Θεού Δημιουργού, ενώ εις τήν Καινή έχομεν ευδιακρίτως ολοφάνερη τήν πραγμάτωσή των (τά περί τής Πρώτης Του ταπεινής καί έπεται η Δευτέρα καί Μεγαλοπρεπής). Αντί λοιπόν νά διαβάζεις τόν κάθε (εν παχυλή άγνοια ευρισκόμενο) πλεύρη ‘ή youtube,ορθώς θά έπραττες νά ερευνούσες Θεολογικά συγγράμματα, διαφορετικά νά σιωπούσες διότι η ημιμάθεια χείρων εστί τής αμαθείας. Παλλαιότερα έχω αναφέρει περί τών 3 τεραστίων μεταβατικών σταδίων (εν τή Παλλαιά) εκ τής καταστάσεως αγριότητος (εκδικητικότητος) εις κατάσταση ημερότητος (μέσω Μωσαϊκού νόμου), καί εκείθεν (εν τή Καινή) εις κατάσταση Αγιότητος, μέσω τής διδαχής καί παραδείγματος τού Ενανθρωπήσαντος Θεού Δημιουργού,Τού Ιησού Χριστού. Όσον αφορά τά επί μέρους σημεία τά οποία (…..ασταθώς!!!!!) παρερμηνεύεις, η δύναμη τού Σαμψών δέν ήτο εις τά μαλλιά του αλλά ως Ναζηραίος (όχι Ναζωραίος ήτοι Ναζαρηνός) ήτο αφιερωμένος εκ γενετής εις Τόν Θεόν καί θά όφειλε νά ζούσε μακριά από συναναστροφάς μέ γυναίκας, κυρίως αλλοφύλους καί νά μήν κόψει τρίχας κεφαλής, πώγωνος κλπ. Ο τραγικός Σαμψών παρέβλεψε καί διέρρηξε τήν αφιέρωση,μέ επακόλουθο τά γνωστά τραγικά αποτελέσματα έως τυφλώσεως, όπως τυφλούται καί ο κάθε νέος καί νέα (βαπτισθείς Ορθοδόξως) όταν κυλίεται εις βούρκο αμαρτίας, ασωτίας καί σαρκικών ηδονών. Η ευλογία τού Ισαάκ πρός Ιακώβ (κι’όχι πρός Ησαύ) δέν αφορούσε τήν προσωπική απλώς ζωή αλλά (τά λεγόμενα πρωτόλεια) ήτο η μεγίστη ευλογία τό νά γίνη πρόγονος τού μετέπειτα ερχομένου Μεσσία, Σωτήρος Χριστού. Όσο διά τόν δίκαιον Λώτ, όταν οι ανώμαλοι σοδομίται, μέσω ανωμάλου διαθέσεως πρός αμαρτία μέ Τούς Δύο Επισήμους Επισκέπτας τού Λώτ, εκείνος προκειμένου νά προφυλάξη Τούς Επισκέπτας του, προσεφέρθη νά ανταλλάξει τάς θυγατέρας του. Καί επηκολούθησε η τύφλωση τών ανώμαλων καί η διαταγή εκ Θεού νά φύγη άμεσα, νά μήν γυρίση νά κοιτάξη καί νά κρυφτεί εις τό όρος, διότι δέν χωρούσε πλέον ούτε μιάς ώρας αναστολή διά τόν αφανισμό τών ανωμάλων. Καί εκεί εις τό όρος, αι θυγατέρες του, νομίζοντας ότι θά εξαλείφετω τό ανθρώπινο γένος, έκαναν έρωτα μέ τόν ήδη ζαλισμένο πατήρ των. Καί βεβαίως, οι Αδάμ καί Εύα, μετά τήν δολοφονία τού δικαίου Άβελ, εγέννησαν πάρα πολλά τέκνα, υιούς καί θυγατέρας. Όσον αφορά τόν Πατριάρχη Αβραάμ, δέν έδωσε τήν ωραιότατη γυνή του Σάρρα πρός ανταλλαγή προβάτων, όπως ανοήτως αναφέρεις αλλά επειδή εφοβήθη ότι εάν έλεγε ότι ήτο γυνή του, θά τόν εφόνευον ίνα τήν κρατήσει ο βασιλεύς τής πόλεως,αβιμέλεχ. Μελέτησε τήν Θεόπνευστον εξήγηση τού Ιερού Χρυσοστόμου εις λόγον «περί γυναικών καί κάλλους» βιβλία «Μαργαρίται» ‘ή «Απανθίσματα» επί τούτου. Εκ τής χαβούζας καί σκουπιδοτενεκέ τού internet καί youtube αντί αληθείας θά βυθίζεσαι όλο καί εις μεγαλυτέρα πλάνη καί παραπληροφόρηση. Ολοκληρώνοντας καταλήγω λέγοντάς σου, ασταθή στάθη, ότι αντί προσπαθείας αμφισβητήσεως τής Θεοπνεύστου Παλλαιάς Διαθήκης,ορθώς θά έπραττες εάν επιδιδόσουν πρός διόρθωση τών παθών καί νά οδηγηθής πρός μετάνοια, προτού νά είναι αργά. Τά Θεολογικά θέματα ‘ή θά τά ερευνάς εξ εγκεκριμένων Θεοπνεύστων πηγών, ειδ’άλλως νά μήν τά πλησιάζης καί νά μήν δημοσιεύεις τήν εσφαλμένη γνώμη σου, ευρισκόμενος εις παχυλή άγνοια καί βαθύ σκότος, διότι εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

    1. Σόδομα και Γόμορρα πληρουν την καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και είναι ίσως η πιο γνωστή απ’ όλες τις Αρχαίες Ιστορίες, Αρχαίας
      ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
      <>.(Γένεση 18:20? 19:24-26,28)
      Βασική ιστορική θεωρία για την καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων, όπως είναι η Αγία Γραφή είναι Ιστορία από τον Werner Keller, υποστηρίζει ότι οι πόλεις της Vale και της Siddim καταστράφηκαν όταν ένα κίνημα της πλάκας που προκάλεσε η Μεγάλη Rift Valley, του οποίου η Νεκρά Θάλασσα είναι ένα μέρος-που μετατοπίστηκε, η περιοχή στο νότιο άκρο της Νεκράς της Θάλασσας υποχώρησαν τα εδάφη. Στο μεγάλο σεισμό υπήρχαν πιθανώς εκρήξεις, φυσικά αέρια που εκδίδει ηφαιστειακά, και το θειάφι έπεφτε σαν βροχή. Αυτό είναι πιθανό να έχει συμβεί περίπου το 2000 π.χ., την εποχή του Αβραάμ και του Λώτ, αν και οι γεωλόγοι λένε ότι η εκδήλωση αυτή έγινε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από αυτό..
      Υ.Γ. Ο σωστός ερευνητής πρέπει να μελετάει όλες τις απόψεις!!!!
      Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτει τον Χριστιανισμό.

      1. Προφανώς έχουν κάνει αυτόματη μετάφραση από κάποια ξένα κείμενα και η σύνταξη δεν είναι σωστή.
        Ακόμα και η αντιγραφή ήταν δύσκολη Αφού η σελίδα δε σου επιτρέπει να τσεκαρεις.

  24. Παρακαλώ χωρίς μάσκες στις εκκλησίες. Που είναι η ιερότητα του χώρου; αρκετά. Ως εδώ δε θα υπακιυσουμε σε κανένα Καίσαρα πάρα μόνο στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και στους ιερούς κανόνες.

    1. Με λίγα λόγια καλείς τον κόσμο να συμπεριφέρεται αλαζονικά και ανεύθυνα. Η πίστη στο Θεό βοηθάει αλλά όχι όταν συμπεριφέρεσαι με αλαζονεία. Καλά σας τα είπε ο μητροπολίτης Άνθιμος Αλεξανδρούπολεως.

      1. Γεια σου Ελληνάρα δημοσιουπάλληλε. Η πίστη στον θεό, είναι ότι έχει απομείνει στον άνθρωπο. Οι ναοί και το παπαδαριό δεν είχαν ούτε έχουν καμία σχέση με την πίστη. Εσύ πράξε αυτό που νομίζεις καλύτερο και μην προσπαθείς να νουθετείς τους υπόλοιπους. Τώρα σας έπιασε η πρεμούρα εκεί στο Ελλαδιστάν για συνέπεια και ευθύνη στην καθημερινή κακόμοιρη ζωή σας:::::

  25. καντο οπως ο Κυριάκος…με ποδηλατο και διχως μασκα πας οπου θες

  26. Δυστυχώς τους σημερινούς Δεσποταδες δεν τους έχω σε καμία εκτίμηση πλην κάποιον φωτεινον εξαιρέσεων . Μόνο από λίγους καλογερους και Ιερείς που τιμούν τον Θεό και το τιμημένο Ράσο έχω εμπιστοσύνη και περιμένω να αντιδράσουν και ευτυχώς αυτοί είναι πολλοί! Καλή δύναμη και καλά Χριστούγεννα σε όλους μας.

  27. Να αφήσουν τις τηλεοράσεις και να ξεκινήσουν όλοι αντάρτικο.
    Να ανοίξουν παντού τις εκκλησίες για τους πιστούς. Όλες οι εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα σε κάθε γειτονιά ανοιχτές για τους Χριστιανούς.
    Είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν τους πιστούς. Και οι πιστοί όλοι στις ανοιχτές εκκλησίες με ή χωρίς μάσκα γιατί να πάω να φιλάω με μάσκα την εικόνα της Παναγίας το θεωρώ προσβολή.
    Τι θα κάνουν;;; Θα μας φυλακίλισουν όλους;;;

  28. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΈΧΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    1. δυναμη που την περνει απο ορνια σαν και σενα,μεγαλοπαπαρα γραικουλιαρικη καλιακουδα

  29. Αγαπητέ φίλε, συγγνώμη για την παραπομπή, αν μπορείς, διάβασε τα σχετικά βιβλία του Κωνσταντίνου Πλεύρη, η ακόμα πιο εύκολα, δες στο Youtube τα σχετικά με την παλαιά διαθήκη, βίντεο. Για το θέμα σοφίας που θίγεις, τα νοήματα του βιλίου αυτού, είναι απλοϊκά. Δίχως ειρωνική διάθεση, πώς γίνεται ο κόσμος γεννήθηκε από το μοναδικό επιζήσαν άρρεν τέκνο των πρωτοπλάστων, τον Κάιν, ή ότι ο ευλογημένος από τον ίδιο τον Κύριο, γάμος, έχει ανάγκη μνείας της ανάρμοστης σχέσης μεταξύ Ηρ, Αυνάν, Ιούδα και Θάμαρ; Ο Δαυίδ, πάλεψε τίμια; Γιατί ευλογἠθησαν τα μαλλιά του Σαμψών; Ποιος πατέρας εύχεται μόνο στον πρωτότοκο υιό του; Ποιος καλός σύζυγος (Αβραάμ) εκδίδει την αγαπημένη του γυναίκα, έναντι αμοιβής προβάτων;Ποιος πατέρας (Λωτ) θα εξέδιδε τις κόρες του στους Σοδομίτες, αφού πρώτα ασέλγησε σε αυτές; Η ηθική αυτών των χαρακτήρων που προάγει η παλαιά διαθήκη, απέχει από αυτήν που θα ήθελα να λάβουν οι τρεις υιοί μου. Εσείς αγαπητέ, που διαφωνείτε;

    1. Την Καινή διαθήκη τη διάβασες? Πήρες όμως τα σημεία που θέλεις για να κατηγορήσεις… Αυτά στη χριστιανική Ελλάδα μας. Λυπάμαι …

  30. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ & ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΔΙΩΚΕΙΤΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΕΜΠΡΟΣ !

  31. Σιγά, να μην σκίσουν τα μνημόνια. Για να φτάσουν σε υψηλή θέση της ιεραρχίας τους, έχουν κάνει τα συμβόλαιά τους. Τους είδαμε όταν απομόνωσαν τον μητροπολίτη Καβρύτων, επειδή υποστήριξε πατριωτικές θέσεις. Ραβίνοι είναι την πλειοψηφία τους και τώρα δείχνουν τα δόντια τους στην εξουσία, αναζητώντας το μερίδιό τους. Αντιποιούνται την Ιερή ιδιότητα και χειραγωγούν τους ευκολόπιστους σε παθητική στάση, επικαλούμενοι παραδείγματα ανθρώπων από την παλαιά διαθήκη, ένα βιβλίο του 5ου μ.Χ. αιώνα που εξυμνεί την πορνεία, την φιλαργυρία, τις κατάρες, την αδικία.

    1. Δυστυχως δεν καταλαβες τιποτα απο οσα πρεπει απο το βιβλιο..γιατι θεωρεις οτι η κριση σου ειναι παραπανω σοφοτερων απο σενα…

    2. Ο/Η όσο πιο πολλά κάνει το ντορ@ρχίδι μεγαλώνει η οργή μας λέει:

      Σωστότατος.
      Μπράβο.
      Την παλαιά διαθήκη, την μυθολογία των εβραίων που σκυλοβρίζει τους Έλληνες.
      Άσε που οι Φιλισταίοι ήταν Έλληνες της περιοχής, εκ Κρήτης μάλλον που τους ξέβγαλαν οι γιαχβαίοι.

  32. Ο δικοσμας στι Θεσσαλονίκη αετο πετάει ο παπατραγος

Comments are closed.