Ξεχάστε εκκαθαριστικούς και τους έναντι λογαριασμούς ρεύματος-Πλέον θα πληρώνουμε κάθε μήνα!

Κοινοποίηση:
έναντι-λογαριασμοί-750x375

Αλλάζουν τα πάντα στο πεδίο της καταμέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος καθώς εφεξής καταργούνται οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος  με κατά προσέγγιση χρεώσεις.

Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές πληρώνουν τρεις λογαριασμούς που είναι κατ’ εκτίμηση και στον τέταρτο γίνεται εκκαθάριση με την πραγματική κατανάλωση.

Με τον τρόπο αυτό θα καταργηθούν οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος με κατά προσέγγιση χρεώσεις και θα γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις μειωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στα χαμηλότερα τιμολόγια.

«Οι μειωμένες τιμές οφείλονται κυρίως σε 3 λόγους. Στις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, στον ήπιο χειμώνα και βέβαια στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που οδήγησαν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την τιμολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η καταμέτρηση γίνεται σε 4μηνιαία βάση, με αποτέλεσμα ένας πάροχος ο οποίος εκδίδει μηνιαίους λογαριασμούς, να χρειάζεται να εκδίδει τρεις έναντι λογαριασμούς πριν τον επόμενο εκκαθαριστικό.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, υπολογίζεται ότι περίπου το 75-80% των καταναλωτών επέλεξαν το «πράσινο τιμολόγιο», ενώ ερωτηθείς πιο επέλεξε ο ίδιος, απάντησε «το πράσινο, γιατί παρότι περιέχει ένα μικρό ρίσκο, εικάζω ότι η τιμή του φυσικού αερίου μπορεί να πέσει ακόμη χαμηλότερα».

Ο κ. Σκυλακάκης, τόνισε ότι σύντομα οι μετρήσεις από τη ΔΕΔΔΗΕ θα γίνονται κάθε μήνα και κατά συνέπεια και οι λογαριασμοί θα εκδίδονται κάθε μήνα.

«Στόχος μα είναι να μειώσουμε τις χρεώσεις των υπόλοιπων υπηρεσιών που βαρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Σκυλακάκης.

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση θέρμανσης μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ότι η επιδότηση θα γίνει μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα αφορούν τους μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Οι τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων

Από 1η Ιανουαρίου 2024 υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων για το ηλεκτρικό ρεύμα:

Το σταθερό τιμολόγιο, με μπλε σήμανση και σταθερή τιμή προμήθειας (€/kWh) για όλη την περίοδο της σύμβασης.
Το ειδικό κοινό τιμολόγιο, με πράσινη σήμανση, στο οποίο ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή χρέωσης έως την πρώτη ημέρα του μήνα εφαρμογής, δηλαδή οι καταναλωτές θα γνωρίζουν κάθε 1η του μηνός την τιμή που θα πληρώνουν.
Τα λοιπά κυμαινόμενα τιμολόγια, με κίτρινη σήμανση, στα οποία περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας (€/kWh), όπου η τιμή μεταβάλλεται, σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα δυναμικά τιμολόγια, με πορτοκαλί σήμανση, περιλαμβάνονται τα τιμολόγια των οποίων η τιμή μεταβάλλεται, με βάση τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντός της ημέρας. Προϋπόθεση για να προσφερθούν τα συγκεκριμένα τιμολόγια είναι η ύπαρξη έξυπνου μετρητή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ποιοί είναι αυτοί που τα σκέφτονται όλα αυτά; Ποιοί είναι να τους δώσουμε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης.

  2. Ρε τι σας εχουν κανει στο Ελλαδισταν.χα χα χα.. Φυγαμε απο κει και μας διαλυσατε τη χωρα. Ολη μερα με λογαριασμους και τραπεζες ασχολειστε. Και το μονο που ενδιαφερει τη καθε κυβερνηση ειναι πως θα σας τα περνουν και πως θα σας ελεγχουν κυριολεκτικα ακομα και στο τι ακριβως τρωτε και πινετε. Και μη πειτε τη βλακωδες καραμελα Παντου ετσι ειναι γιατι δεν ειναι. Πιστεψτεμε. Χειροτερα απο το Ελλαδισταν δεν πιστευω οτι υπαρχει καπου αλλου στη ΓΗ τουλαχιστον.

  3. Και τα υπόλοιπα χρώματα… για να φέρουν τους έξυπνους μετρητές τα έφτιαξαν, απλά προς το παρόν τα παρουσιάζουν σαν τα πιο “ακίνδυνα” ως προς το “ρίσκο”. Μόλις περάσει λίγος καιρός και θα φάμε την καυτή πατάτα, που τότε θα μας πουν “εσείς φταίτε, εμείς σας τα είχαμε εξηγήσει, άρα… δική σας η ΕΥΘΎΝΗ”, τότε θα εμφανίσουν ως καλύτερη λύση για ΟΛΟΥΣ …τους έξυπνους μετρητές. Καταλάβατε ραγαδιες;;

    1. Για να μπουν οι εξυπνοι μετρητες πρεπει η πολυκατοικια να διαθετει οπτικες ινες. Θα εχουμε ολοι 1Gbit ο καθενας, θα παρακολουθουμαστε συνεχεια, θα καταργησουν τα μετρητα, θα υποχρεωθουμε σε νεες τσιπαρισμενες ταυτοτητες, θα μας αναγκασουν στα διοδια χωρις μετρητα με μηχανακι να χτυπα καρτα αυτοματα.
      Και μετα οταν χακευτουν αυτα, θα μας πουν οτι δεν ειναι ασφαλη, και θα προτεινουν να τσιπαριστουμε στο σωμα. Στο μεταξυ συνεχιστε οι περισσοτεροι να τους τα δινετε ετοιμα στο πιατο τα δεδομενα σας, με τα facebook, τα twiter, τα instagram οπου κανετε εγγραφη για να βλεπετε τις ξεβρακωτες ελπιζοντας να βρειτε γκομενα, τα gmail, τα hotmail κλπ. Α, και μη χαιρεστε σια το 1GBit , θα γινουμε οπως γερμανια, θα πας εκει να δεις τσαμπα μια ταινια και θα σου ερχεται ο λογαριασμος για την παρανομη θέαση , σε 2-3 μερες.

      1. ….και που τα λες…. χαμένα πάνε αφού τριγύρω εκοιμώσανται βαθυτάτως δυστυχώς….

Comments are closed.