Ξεσηκωμός και άγριο ξέσπασμα στο Τουίτερ μετά τη δήλωση του Δένδια για τον δικτάτορα του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ που «έρχεται» στην Έδεσσα!

Κοινοποίηση:
δενδιας_0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή (1/8) δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με την οποία ανακοίνωσε πως θα στηθεί προτομή του Χο Τσι Μινχ, ιδρυτή – και επί σειρά ετών κομμουνιστή δικτάτορα – του Βιετνάμ στην Έδεσσα.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να τιμηθεί ο Χο Τσι Μινχ, ο οποίος φέρεται να πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο, ως μέλος του γαλλικού στρατού, στις αρχές του 20ου αιώνα. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας συζήτησε και για τη μεταφορά στην Ελλάδα της τέφρας Έλληνα στρατιωτικού που πολέμησε στον στρατό του Βιετνάμ.

Η δήλωση αυτή του υπουργού Εξωτερικών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Τουίτερ, καθώς ο Χο Τσι Μινχ είναι μια αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα, ενώ η συμμετοχή του στο Μακεδονικό Μέτωπο δεν επιβεβαιώνεται από την ιστορική έρευνα.

Η κίνηση, πάντως, εκτιμάται ότι μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη στην Ελλάδα και να συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Βιετνάμ.

Ο Χο Τσι Μινχ ήταν Βιετναμέζος κομμουνιστής επαναστάτης και πολιτικός που διατέλεσε πρωθυπουργός (1946–1955) και πρόεδρος (1945–1969) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Βόρειο Βιετνάμ).

Ο Χο Τσι Μινχ ηγήθηκε του κινήματος ανεξαρτησίας των Βιετμίν από το 1941 και μετά, ιδρύοντας την κομμουνιστική Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ το 1945 και νικώντας τη Γαλλική Ένωση το 1954, στη μάχη του Ντιεν Μπιεν Φου.

Έχασε πολιτική ισχύ εντός του Βόρειου Βιετνάμ στα τέλη της δεκαετίας του 1950, αλλά παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το θάνατό του. Η πρώην πρωτεύουσα του Νοτίου Βιετνάμ, Σαϊγκόν, μετά την πτώση της στις δυνάμεις του Βορείου Βιετνάμ, μετονομάστηκε προς τιμήν του σε «πόλη Χο Τσι Μινχ».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ενταξει τα ελυσες τα προβληματα μας ορθιο βλημα. Θες κατι κλωτσες αρλεκινο… που να κανουν τα ματια σου να παιζουνε..”Κινο” !!!

  2. Έτσι σε διέταξε ο Ρότσιλντ νεοταξίτη μπετόβλακα;

  3. Ρε γ@μ@ το φελέκι σου. Πότε θα ξεκουμπιστούν!

  4. Ρε μασονομπουμπούκι μήπως θέλεις να τον ανακηρύξουμε και άγιο; Ένας Λιγνάδης σού χρειάζεται κάθαρμα!

  5. Προσωπολατρεία, ειδωλολατρία. Ισόβιος πρόεδρος ο πεθαμένος.

  6. Τόσο αγεωγραφητος ; γιατί δεν ρωτούσε πρώτα κάναν ντόπιο..

  7. Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μελάς και πόσοι άλλοι ήρωες…αυτούς τους εξαντλήσαμε ρε μασονοεβραιίλες;

  8. Βρε αι στο διαολο, περιτετμημενο παπαρι, των Ροτσιλντ! Ξεκουμπιδια!

Comments are closed.