Ξέφυγε τελείως ο “αυλικός” Σκυλακάκης: «Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα καύσιμα γιατί 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν ΙΧ»!

Κοινοποίηση:
σκυλακακης

Η «λογική» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών τελικά εκφράζει την κυβέρνηση;
Μετά τα απίστευτα που υποστήριξε τις προάλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ότι «δεν προχωρά η κυβέρνηση στη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα επειδή όσοι Έλληνες έχουν αυτοκίνητο είναι πλούσιοι, άρα δεν έχει νόημα μία τέτοια μείωση», σήμερα μέσα από τη συχνότητα του ANT1 ήρθε να μας… αποτελειώσει!

Αν και δεν δέχτηκε -όπως θα ήθελε- τη στήριξη του Χρήστου Σταϊκούρα, τουναντίον όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών κράτησε αποστάσεις, αλλά εν πολλοίς τον «άδειασε» κιόλας. Ωστόσο, πέρα από τις δηλώσεις που δεν έχουν καμία λογική, σημασία έχει να δίνονται λύσεις, και τελικά μόνο λύσεις για την ακρίβεια δεν βρίσκονται.

«Το 30% των πολιτών δεν έχει αυτοκίνητο»!
Σήμερα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως σχεδόν 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν αυτοκίνητο και πως αυτοί δεν θα ωφελούνταν από μια ενδεχόμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ο κ. Σκυλακάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  -χωρίς ωστόσο να το καταφέρει- «μεταφράζοντας» ότι ήθελε να πει ότι «το 30% των πολιτών δεν έχουν αυτοκίνητο» και πως «απ’ αυτό το 30%, το 70% ζει κάτω από τον κατώτατο μισθό».

«Είναι πάνω 2 εκατ. φορολογούμενοι. Εκ των πραγμάτων δεν ωφελούνται από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Αν έχουμε μία αύξηση των τιμών είναι προτιμότερο να πηγαίνουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα που αφορά όλους τους φορολογούμενους, να απαλύνουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά. Αν έχουμε περισσότερα χρήματα πρέπει πρώτα να πάνε στο ηλεκτρικό και τα τρόφιμα», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πάνω από το 60% είναι παιδιά και γέροι. Από αυτούς όντως το 30% δεν έχει ΙΧ ή μηχανάκι, ίσως και περισσότεροι.
    Εγώ που είμαι ομολογουμένως φτωχός, έχω ένα σαράβαλο του 1998 (Χρόνια τώρα δεν μπορώ να αγοράσω νέο), που το συντηρώ με πόνο και κόπο, αλλά είναι ΟΚ από ΚΤΕΟ και Ασφάλεια, γιατί είμαι συνειδητός πολίτης (Κοινώς βλάκας), το χρησιμοποιώ για να καλύπτω τις ανάγκες της οικογένειάς μου, των γηραιών γονιών, πεθερικών και θείων μου. Σπάνια πάμε βόλτα γιατί απλά ΔΕΝ μου περισσεύουν.
    Μπορεί να καταλάβει ο Σκυλακάκης και οι περί αυτόν, ότι οι πολίτες στενάζουν;
    Μπορούν να καταλάβουν ότι ένα απλό καθημερινό ΙΧ μιάς οικογένειας εξυπηρετεί κάμποσους πολίτες;
    Μπορούν να βγούν από την γυάλα τους και δουν κατάματα τα προβλήματα της κοινωνίας;
    Μπορούν να καταλάβουν ότι όσο μας σφίγκουν, τόσο θα αγριέψουμε;
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ;
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΖΕΙ…

  2. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΔΙΩΞΕ ΚΛΩΤΣΗΔΩΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΕΝ ΒΟΥΤΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΟ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΡΕΤΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΠΙΣΙΝΕ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ.Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΡΕ ΤΡΟΜΠΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΣΑΚΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?ΚΑΛΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Μ@Λ@Κ@ ΓΑΒ.

  3. και τα υπολοιπα 8 εκατομμυρια ξαναψηφιστε τους

Comments are closed.