Ξέφυγε στην Αχαΐα και τον «τσάκωσαν» στις Βρυξέλλες

Κοινοποίηση:
peripoliko-astynomia-nyxta-130922-a

Η στενή συνεργασία των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας με τις Βελγικές Αρχές «απέδωσε καρπούς» και οδήγησε στην σύλληψη του 38χρονου αλβανού «εγκέφαλου» της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο καταζητούμενος συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγο πριν ταξιδέψει με προορισμό την Αλβανία και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ο κακοποιός προσπάθησε να ξεγελάσει τους υπαλλήλους του αεροδρομίου επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όμως οι αστυνομικοί της Πάτρας είχαν ενημερώσει πως ο άνδρας στο διάστημα που βρισκόταν στην Αλβανία μετά τη φυγή του από την Ελλάδα, είχε φροντίσει ν’ αλλάξει όνομα και επίθετο αποκρύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα.

Μάλιστα, οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης είχαν διαβιβάσει όλα τα νέα στοιχεία του καταζητούμενου, σε βάρος του οποίου είχε ήδη εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ετσι, την ώρα που ο 38χρονος, ανυποψίαστος, έδωσε το διαβατήριό του για έλεγχο, το σύστημα «κοκκίνισε», με τους Βέλγους αστυνομικούς, στις 17 Μαρτίου να του περνούν χειροπέδες.

Πώς είχε διαφύγει την σύλληψη
Ο Αλβανός που διέμενε στο Ρίο και θεωρείται από την τοπική ΕΛΑΣ «κεφάλαιο» στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα και την Αιγιάλεια είχε καταφέρει να ξεφύγει στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την 7η Δεκεμβρίου του 2022, στην οποία συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης, ενώ κατασχέθηκαν και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Την ώρα που οι συνεργοί του συλλαμβάνονταν, εκείνος κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα και, όπως είχε γράψει η «Π», οι αναπάντητες κλήσεις στον 22χρονο κίνησαν τις υποψίες του με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσει το πολυτελές όχημα στο Βραχάτι Κορινθίας και να εξαφανιστεί.

Σε αυτό εντοπίστηκε, στη συνέχεια, ποσότητα κοκαΐνης 10,2 γραμμαρίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Συνελήφθη, την 17-3-2023, σε χώρα του εξωτερικού, από αστυνομικές αρχές του εξωτερικού, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 είχε εξαρθρωθεί μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενεχόταν στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Αχαΐα, κατά την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνταν το αρχηγικό μέλος, ο οποίος είχε διαφύγει σε χώρα του εξωτερικού.

Σε βάρος του κατηγορούμενου – αρχηγού της οργάνωσης – είχε σχηματιστεί δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν κατασχεθεί περισσότερα από (12) κιλά κάνναβης, (483) γραμμάρια κοκαΐνης, (43) γραμμάρια ηρωίνης και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ρε εκεί στην Πάτρα εχετε πιο πολλές εγκληματικές οργανώσεις και από το Παλέρμο της Σικελίας. Στα δικαστήρια τι γίνεται ; Καταρρίπτονται ή όχι; Αν ναι σε τι οφείλεται; Στέφανε νομίζω ότι αξίζει λίγη έρευνα το θεματάκι.

  2. Γιατί τον φέρνουν εδώ;; Για να μην μας φύγει “επενδυτής” ;;

Comments are closed.