Ξέσπασμα του κόσμου ΤΩΡΑ στην Θεσσαλονίκη! Συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Μπουτάρη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, μέλη πατριωτικών οργανώσεων, με αφορμή «Διεθνές Συμπόσιο» που διοργανώνει στον ίδιο χώρο το τουρκικό προξενείο.

Οπως αναφέρει το thestival το πλήθος διαμαρτύρεται κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό φωνάζουν συνθήματα κατά της Τουρκίας, αλλά και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Γαζη Εβρενος και της Οικογένειας Εβρενος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια», ξεκινά σε λίγη ώρα στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Με συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και του Γιάννη Μπουτάρη

Με συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και του Γιάννη Μπουτάρη

Διαμαρτυρία  με αφορμή «Διεθνές Συμπόσιο» που διοργανώνεται στο Δημαρχείο

 

 

 

 

Διαμαρτυρία με αφορμή «Διεθνές Συμπόσιο» που διοργανώνεται στο Δημαρχείο

Το Διεθνές Συμπόσιο εχει θέμα «Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Γαζη Εβρενος και της Οικογένειας Εβρενος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια»

Το Διεθνές Συμπόσιο εχει θέμα «Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Γαζη Εβρενος και της Οικογένειας Εβρενος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια»

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ψόφος σε κάθε ανθελληνικό σκουλήκι !
    Σκατά στον βοθροτάφο κάθε τουρκομογγόλικού απόβλητου!

  2. Ήταν Οθωμανός στρατηγός, απόγονος του γνωστού ελληνικής καταγωγής οίκου των Evrenos Ogullari, ισλαμικού κλάδου των Ουρανών. Το πραγματικό του όνομα ήταν Εβρενόζ (εκ του «Ουρανός»), αλλά μεταξύ των ελληνικών πληθυσμών αναφέρονταν και ως Εβρενέζ ή με παρόμοια ονόματα. Υπηρέτησε στον οθωμανικό στρατό από το 1359. Γνώρισε πολύχρονη σταδιοδρομία ως στρατηγός, κσι διακρίθηκε υπό την αρχηγία του πρίγκιπα Σουλεϊμάν Πασά (γιου του σουλτάνου Ορχάν), και των σουλτάνων Μουράτ Α΄, Βαγιαζήτ Α΄ και Σουλεϊμάν Τσελεμπή. Συμμετείχε σε πολλές σημαντικές μάχες των Οθωμανών. Κατέκτησε τη βυζαντινή Θράκη και Μακεδονία, και κατέκτησε την Κόρινθο το 1397.

    Οι Βυζαντινοί ιστορικοί χαρακτηρίζουν με αρνητικό τρόπο τον Εβρενό. Ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ αναφέρει σε γραπτό του έργο το 1409 ότι ο Εβρενός ήταν αιμοβόρος με «απαράμιλλη» έχθρα για τους Χριστιανούς. Πιό ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΜΠΟΥΤΑΡ ΕΦΕΝΤΙ…

Comments are closed.