ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ – Σφραγίστηκε παρεκκλήσι του Οσίου Παΐσιου με απόφαση του ΣτΕ…

Κοινοποίηση:
2901476

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι το Παρεκκλήσιο του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του αγιορείτου,
την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, σφραγίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 598/2020 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες του.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των ιδιοκτητών του Παρεκκλησίου επειδή το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία ενώ ήταν ιδιωτικός ναός, ο οποίος, σύμφωνα με τον νόμο (τις διατάξεις των άρθρων 1 και 6, παρ. 1 του Α.Ν. 200/1940, καθώς και την διάταξη του άρθρου 13 του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού), έπρεπε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πνευματικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

Επίσης, το ΣτΕ έκρινε ότι ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υποχρεούται από τον νόμο με «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση και δεσμία αρμοδιότητα» να σφραγίσει το Παρεκκλήσιο εφόσον αυτό πανθομολογουμένως ετέθη σε δημόσια λατρεία.

Βάσει, λοιπόν, της Αποφάσεως 598/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσέλευση και η είσοδος πιστών στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου απαγορεύεται και για τον λόγο αυτό θα παραμένει κλειστό, καθότι εμπίπτει στη Νομοθεσία περί ιδιωτικών Παρεκκλησίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Τομάρια με ράσα στις μεγάλες καρέκλες, με κάθε κίνησή τους διώχνουν κόσμο από την Πίστη !!!
    Ο Άγιος Παΐσιος ώς άνθρωπος του Θεού, δεχόταν ΟΛΟ τον κόσμο χωρίς να κάνει εισπράξεις. Το ίδιο λοιπόν θα κάνουν και οι εκκλησίες του και τα παρεκλήσια του. Θα δέχονται όλο τον κόσμο !
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕ ????????????????
    Όσον αφορά τις εισπράξεις, όντως κάποιοι κονομάνε εκμεταλευόμενοι την πίστη του κόσμου. Έχω την πεπίθηση όμως, ότι το συγκεκριμένο παρεκλήσι δεν χτίστηκε με σκοπό τις εισπράξεις, σε αντίθεση από την επίσημη εκκλησία…

  2. Δεν έχουν τον θεό τους οι μητροπολιτες΄
    Ειδικά ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ ο ΜΕΓΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ.
    Για να μας πουν οι Άγιοι Πατέρες τι γίνεται με τα μοναστήρια και τα ησυχαστήρια….
    Εν προκειμένω μιλάμε για κάποιον άνθρωπο ο οποίος έζησε από κοντά τον Άγιο Παϊσιο εξέδωσε βιβλιό και έδωσε προσωπικές μαρτυρίες όσο λίγοι….και στο τέλος αν ο Επίσκοπος ήθελε μπορούσε προς όφελος των πιστών να βρει μια λύση από κοινού….

  3. Και καλά έκανε δεν κατάλαβα δηλαδή να πάω και εγώ στο κτήμα μου να κτίσω ένα παρεκκλήσι ενός αγίου και μετά να το ανοίξω για το κοινό να μαζεύω χρήμα να διαδώσω οτι δάκρυσε και μια εικόνα η κουνήθηκε κανένα καντήλι να στήσω και εμποροπανήγυρις

    1. Ρε μαλάκα του κερατά αυτά δεν ισχύουν για τα τεμένη ρε μοσχάρι τι κάνεις τώρα ρε τι παριστάνεις γαμώ την ψυχή σου τι ρε !!!!
      Τα τεμένη ανοίγουν και φρουρούνται και οι εκκλησίες δέχονται πόλεμο και βεβηλώσεις
      Τι παριστάνετε ρε καριόληδες τι ρε
      Τι κάνεις τώρα Όξω ρε απο την χώρα μου. Δεν είσαι Έλληνας ρε εσύ ρε

      1. Τα χάπια σου γρήγορα….ορθά κρίθηκε και ορθά σφραγισθηκε…. που το ανακάλυψε ο έξυπνος ο Αλεξανδρουπόλεως ….και κατέλαβε ξένη ιδιοκτησία; Και μάλιστα μαζεύει και τα τάματα και το ρευστό;

      2. Και ως γνωστόν ξέρουμε στο εν λόγω συμβούλιο ποιοι προωθούνται από την μεγάλη στοά, ώστε να βοηθήσουν στον αφελληνισμό της Ελλάδος. Να μας ζήσει η πρόεδρα.

Comments are closed.