“ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ” 30.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ …1.000 ΕΥΡΩ. ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΙΝΕ. ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Κοινοποίηση:
εφ

Θυμάστε τις αποκαλύψεις που έκανε στα μέσα του Νοεμβρίου δημοσίευμα των Financial Times για την Αλεξία Μπακογάννη η οποά βρέθηκε να εμπλέκεται στην εξαγορά του μεγαλύτερου ιταλικού διυλιστηρίου και μάλιστα να κατέχει και ποσοστό στην εταιρεία που απέκτησε τον έλεγχό του; Μια πολύ βρώμικη -από κάθε άποψη- ιστορία για την οποία μάλιστα ενώ υπάρχει και εμπλοκή διεθνούς μαφίας τα ερωτήματα που γεννήθηκαν για την ανιψιά του πρωθυπουργού και κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη όχι μόνο δεν έχουν απαντηθεί αλλά αντί να τύχουν της αναγκαίας έρευνας από όλες τις αρμόδιες, φορολογικές και δικαστικές αρχές, έχουν θαφτεί κυριολεκτικά.

Financial-Times-Αλεξία-Μπακογιάννη

Όμως με βάση τα νέα στοιχεία το θέμα αποκτά ακόμη πιο σοβαρή διάσταση διότι προκύπτουν πολύ σοβαρές ενδείξεις εάν όχι και αποδείξεις ότι υπάρχει και ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο οποίο έχει ανάμειξη και πάντως ευθύνη η ανιψιά του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Και δεν μιλάει κανείς…

Σε γενικές γραμμές το νέο τεράστιο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι η Αλεξία Μπακογιάννη εμφανίζεται να έχει καταβάλλει 30.000.000 ευρώ για να αποκτήσει το ποσοστό της στο εν λόγω διυλιστήριο μέσω μας εταιρείας της στην Κύπρο η οποία όμως είναι μετοχικού κεφαλαίου μόλις 1.000 ευρώ!

Το επίσημο έγγραφο από την Κύπρο που δημοσιεύουμε μάλιστα σήμερα είναι πραγματικό ντοκουμέντο. Είναι μια βόμβα που κανονικά θα πρέπει να βάλει φωτιά αμέσως στην Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στην ΑΔΑΕ και να διατάξουν έρευνα σε βάθος για να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει, να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι υπεύθυνοι και να πάνε φυλακή οι ένοχοι. Ακόμη κι αν πρόκειται για μέλη της “Αγίας Οικογένειας” και στενών συγγενικών προσώπων του Κούλη Μητσοτάκη.

GDjlOGUWIAAThBw

Η εταιρεία λοιπόν μέσω της οποίας έχει μπει σε αυτό το παιχνίδι η πρωθυπουργική ανιψιά είναι η COMPLETICOS HOLDINGS LTD η οποία ιδρύθηκε το 2021 στην Λευκωσία με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ όπως φαίνεται πεντακάθαρα και στο έγγραφο που παρουσιάζει το ιστολόγιο greekcorruption.dk. Όπως επίσης φαίνεται από το έγγραφο, α από τα 1.000 Ευρώ κεφάλαιο της εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη το 80% των μετοχών (δηλαδή 800 ευρώ) ανήκει στην ίδια και το υπόλοιπο 20% ανήκει στην Σουρμπάτη Αθανασία συνεργάτιδα της στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας δημοσίων σχέσεων που έχει στην Αθήνα με την επωνυμία «AIA RELATE ANΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

GDjlOJLW0AAqCyF

Μάλιστα ο διαχειριστής του ιστολογίου Μανώλης Χατζασάββας θέτει με τη μορφή ερωτήματος ένα τεράστιο ζήτημα για την προέλευση των χρημάτων που πρέπει να απαντηθεί κι αυτό άμεσα: “Τα 30.000.000,00 ευρώ η ανιψιά σου κ. Αλεξία Μπακογιάννη μήπως τα εχει λάβει από το Cártel de Medellín της Κολομβίας; Μήπως είναι «ΠΛΗΡΩΜΗ» για Απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ για να «αποφανθεί» αρνητικά με την υπ’ αριθμ. 45/2022 Απόφαση στο Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Νο.1/12-01-2021 σχετικά με την Υπόθεση Φακέλου 345/64/2016 των Εισαγγελικών Αρχών της Ρουμανίας με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί ο καταδικασμένος και διεθνώς καταζητούμενος (Συνεργάτης της ανιψιάς σου Αλεξίας Μπακογιάννη) μεγιστάνας Benjamin “Beny” Steinmetz στην Ρουμανία; Τι από τα δύο ισχύουν διότι από κάπου βρέθηκαν τα 30.000.000,00 ΕΥΡΩ”.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη  έγινε μέτοχος 2% με αξία εξαγοράς του διυλιστηρίου περίπου το ποσό των 1.500.000.00000 ευρώ. Επομένως έχει καταβάλει το ποσό των 30.000.000,00 ευρώ περίπου για να συμμετέχει με την εταιρεία της στην Κύπρο COMPLETICOS HOLDINGS LTD στην εξαγορά αυτού του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ιταλίας και του τρίτου μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Τα 30.000.000,00 ευρώ περίπου αντιστοιχούν στο 2% ιδιοκτησίας-κατοχής μετοχών στην G.O.I. ENERGY LTD στην Κύπρο που κατέχει η COMPLETICOS HOLDINGS LTD.

Όσο για τον καταδικασμένο και καταζητούμενο μεγιστάνα Benjamin “Beny” Steinmetz είναι αυτός που έχει σχέση και βρίσκεται πίσω από την GOI Energy, η οποία εξαγόρασε το διυλιστήριο της Σικελίας και μάλιστα το εξαγόρασε από τη Lukoil.

Ο Steinmetz, ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά στην Ελβετία και τη Ρουμανία, ταξίδεψε στη Ρώμη και το Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 για να συζητήσει με δικηγόρους και συμβούλους την προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο και συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη σε αυτά τα ταξίδια. Κι επίσης τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο 67χρονος  Steinmetz συνελήφθη στην Κύπρο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, όπου καταδικάστηκε το 2020 και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά σε υπόθεση απάτης σε ακίνητα. Όμως αφέθηκε ελεύθερος αφού το κυπριακό ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε μια προηγούμενη απόφαση έκδοσης ενώ η Ιταλία και η Ελλάδα αρνήθηκαν επίσης να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης του Βουκουρεστίου. Και η Ελλάδα το αρνήθηκε με την υπ’ αριθμ. 45/2022 Απόφαση ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ξένης εφημερίδας “η αναγκαστική πώληση του εργοστασίου της Σικελίας, το οποίο αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της ικανότητας διύλισης της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε καθώς η ΕΕ ετοιμαζόταν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών θαλάσσιων προϊόντων και πετρελαιοειδών τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Η Ρώμη άσκησε τις χρυσές της εξουσίες, οι οποίες της δίνουν το δικαίωμα να ασκεί βέτο σε συμφωνίες ή να επιβάλλει απαιτήσεις για την αγορά στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων. Παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Giorgia Meloni ενέκρινε την πώληση στην GOI Energy αφού η εταιρεία υπερθεμάτισε την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Crossbridge και τον ελβετικό έμπορο εμπορευμάτων Vitol. Πρόσφερε επίσης ισχυρότερες διαβεβαιώσεις σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις λειτουργίες, ανέφερε τότε η κυβέρνηση”

Η GOI Energy είναι ένα ίδρυμα, του οποίου οι τελικοί πραγματικοί ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν μέλη της οικογένειας του Steinmetz. Τα αρχεία της κυπριακής εταιρείας δείχνουν ότι το 76% της GOI Energy κατέχεται από το Argus New Energy Fund, του οποίου οι μέτοχοι είναι δύο δικηγόροι με έδρα τη Λευκωσία και η GOI Energy είναι επενδυτής. Ο Μπομπρόφ που κατέχει το 50% των μετοχών στο διυλιστήριο Bazan, κατέχει το άλλο 20% της GOI Energy. Το υπόλοιπο 4% εκατό κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ της Completicos Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η Μπακογιάννη, και του Itzik Gur, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας. Ο Gur είναι ένας Ισραηλινός υπήκοος που καταχωρίστηκε ως «συνεργάτης» του Steinmetz σε κλήτευση δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

 

Τα εύλογα ερωτήματα που οι διωκτικές αρχές της Ελλάδος και της Κύπρου καλούνται άμεσα να ερευνήσουν είναι και τα εξής:

  • Που βρήκε τα περίπου 30.000.000,00 ευρώ συμμετοχής η . Αλεξία Μπακογιάννη
  • Γιατί κάποιος να δεχθεί να της δώσει τέτοια αγοραστική δύναμη- ιδιοκτησία με μόλις 1.000 Ευρώ κεφάλαιο;
  • Έλαβε χρηματοδότηση και με τι εχέγγυα;
  • Ποιος χρηματοδότησε με περίπου 30.000.000,00 ευρώ την εταιρεία της πρωθυπουργικής ανιψιάς στην Κύπρο Completicos Holdings Ltd των 1.000 ευρώ κεφάλαιο;
  • Ποιος είναι ο χρηματοδότης που έλαβε τέτοιο ρίσκο; Δεν πρέπει να μας πουν το όνομά του;
  • Πώς το δικαιολογεί αυτό το επενδυτικό «θαύμα» η ίδια η Αλεξία Μπακογιάννη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στις Ελεγκτικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

25 Σχόλια

  1. Της περισσεύαν της κλέφτρας τα 30 μύρια και είπε να μπει με το 2% στην εταιρεία.Όλα καλά,προχωράμε,ξαναψηφίστε κωλόσογα να σας σώσουν

  2. 30 εκ ειναι το 2% απο το 1,5 δις που αγορασε ο Steinmetz με τη εταιρεια του το διυλιστηριο .Μεσα στην GOI Energy που αγορασε το διυλιστηριο βρισκεται η Μπακογιαννη με την Completicos με 2%

  3. Προτείνω αλλαγή της ονομασίας , από μακελειό σε ΜΕΓΑΛΕΙΟ . Μόνο αυτό περιγράφει τον χαρακτήρα και το δημοσιογραφικό έργο του Στέφανου Χίου .

  4. Μπορει να ειναι και αδερφη του Λουλη! Αυτα τα παιδια δεν μπηκανε ποτε στο κοπο να μαθουνε ποια ηταν αυτη η 17Ν που εφαγε το πατερα τους! ???? Ειναι γλυκεια βλεπετε η καρεκλα!

    1. Τη να μαθουν???τα μαγειρεματα του παππου τους σαμπος δεν θα ξερουν

  5. ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΗΔΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΝΝΟΜΑΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Η ΜΗΤΡΟΜΑΝΑ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΦΑΚΛΑΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΜΦΑΓΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΗ ΑΛΛΟΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΝΝΟΗΤΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΑΠΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΑΠΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΨΑΡΟΚΑΣΣΕΛΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Η ΚΟΝΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ BUSNA ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΑΜΗΛΙΑΣ..

    1. ΕΔΩ ΣΤΙΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙ Η ΑΡΧΕΣ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ Η ΜΑΝΤΑΜ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΟΑΝΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΕΚΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΓΚΟΜΕΝΟΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΑΙ

  6. Ρεντικολο της οικουμένης έχουμε γίνει. Ντρέπομαι.
    Θα λένε οι ξένοι, τόσα σκάνδαλα στα μούτρα τους και δεν παραιτείται κάνεις.

  7. Καθίκια διευθαρμενα κοπρόσκυλα εισαγγελείς και δικαστές στραβομαρα έχετε ηφοβαστε για την θεσουλα τον μισθουλακο..βαιβεα και ο κοπρολαος δεν είναι άμοιρος ευθυνών..αυτός ψηφησε… τα σκατα να τον ξεζουμιζουν..

  8. Εχει μπάρμπα στην Κορώνη. Αν ήσουν εσύ,εγω, θα βρισκόμασταν στον Κορυδαλλό από την πρώτη στιγμή. Το φαγοπότι της δεξιάς καλά κρατεί και η ηλιθιοτητα της οκνηριας του λαου εχει χτυπησει κοκκινο

  9. Το greekcorruption.dk είναι σε servers της Δανίας, για να μην μπορεί να το ρίξει ή να το κλείσει το Δικαστικό Κράτος του Μητσοτάκη.
    Σιγά μην συλλάβει την κορούλα της Ντόρας, η Ελληνική Δικαιοσύνη.

  10. Μεχρι και η Δικαιοσυνη εχει γινει μια επισημη εγκληματικη οργανωση αφου δεν επεμβαινει στα κακως κειμενα της καθε πρωθυπουργικής ανιψιας.

  11. Τι στο διάολο γίνεται σε αυτή την Ελλάδα; Ολοι οι μαφιόζοι ζουν και βασιλεύουν. Που είναι οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος; Και αυτοί στο παιχνίδι;

  12. μπα δεν πρόκειται να την συλλάβει κανενας προτεραιοτητα εχει η πουστροποιηση της Ελλαδας …

  13. Ναι, αλλά η Ντόρα ψηφίζεται και ξαναψηφίζεται εδώ και χρόνια από τους γιδοβοσκούς. Άρα βγάλτε τουμπέκα. Ήταν αυτή που είχε ξεχάσει το 1.000.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά μαζί με το άλλο το μοσχάρι. Ξαναφηφίστε λοιπόν κούλη. Σε 2 μήνες θα έχει ξεχαστεί το θέμα, ένα market pass στα ζώα και όλα μέλι γάλα.

    1. Ναι γι αυτο κουβαλουσαι ολοκληρα αεροπλανα στα Χανια με ψηφοφορους της για να την ψηφισουν την αποκαληψε αλλοστε και γιδοβοσκος γιατρος Πολακης σε μια κρηση ειληκρηνιας του ποιοι ψηφιζουν νομιζεις οι δημοσιοι και η Singular logik για βαλε και την αποχη και μετα τα λεμε με ποσο βγαινουν αυτοι

  14. Ε,πως… Μην τα λες και τοσο τραγικα… Πρωτ απ ολα η “ανεξαρτητη” εχει φορτο εργασιας, ξερεις ποσοι περιπτεραδες πουλανε 10 λεπτα παραπανω την πορτοκαλαδα ? Κι αλλοι πολλοι εγκληματιες, τι να πρωτοπουμε… Θα ασχοληθει μαζι της η αβαδιστη,μετα απο δεκα χρονια,δυστυχως, δεν προλαβαινει για σημερα. Αλλα θα ασχοληθει ,σιγουρα. Τωρα,το αλλο που λες για τις αρμοδιες αρχες και τα αρμοδια οργανα, ιδια με την ανεξαρτητη και χειροτερα,δεν υπαρχει προσωπικο,να μην πω οτι οι γαλαζοαιματοι κανονικα δεν υπαγονται στη δικαιοδοσια των αρχων και βεβαια αυτο ειναι και το σωστο. Μια μητσοτακη,ενας παπανδρεου,ενας καραμανλης κλπ,,μπορει ποτε να κατσει στο σκαμνι??? Προσβολη του Θεου θα ηταν,που μας τους στελνει να μας κυβερνανε , ετσι δεν ειναι?

  15. Αν δεις καράβι στο βουνό….
    Το Μουνι καράβια σέρνει
    Δυστυχώς δεν θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το θέμα όπως και πολλά άλλα

  16. ΟΣΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΜΠΑΞΙΣΙΑ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΣΑΣ ΣΩΡΙΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΙΟΥΔΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!!!!!
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!!!!!!

  17. Όλα τα διυλιστήρια κρατικά, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και παντού.
    Τι κάνει η Μελόνι, που το παίζει πατριώτισα;
    Δίνει και όπλα στον Εβραίο Ζελένσκι, συμφωνεί με τον Έντυ Ράμα για να στείλει ένα μέρος των αφροασιατών εισβολέων στην Αλβανία και μετά εισβολή στην Χώρα μας.

  18. Ναι πως δεν είδατε . Τρέξανε όλοι να την συλλάβουν . Το θέμα δεν είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην δικαιοσύνη όπως θέλαμε να πιστεύουμε κάποτε , αλλά το ότι δεν αντιδράμε και τα δεχόμαστε όλα αμάσητα . Οπότε μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα από τον λαό .

  19. Με 30 μύρια δεν αγοράζεις διυλιστήριο ρε παιδια ,ουτε ένα τάνκερ δεν αγοράζεις για σκεφτείτε το λιγάκι.

  20. Τι επάγγελμά κάνει η καριόλα και έχει 30.000.000 ευρώ;Από που τα βρήκε ρε πούστηδες της εφορίας και μαλάκες Εισαγγελείς;

  21. ΠΟΥΤΙΝ ΔΩΣΕ ΣΑΡΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΝΑΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Comments are closed.