ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ – ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Κοινοποίηση:
maria-karistianou

Όχι μόνο με τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Τετάρτης αλλά και με την υπογραφή τους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας βροντοφώναξαν πως ζητούν απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, οι υπογραφές στο ψήφισμα των οικογενειών των θυμάτων, του δυστυχήματος των Τεμπών, με αίτημα την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση τόσο του νόμου περί ευθύνης υπουργών και όσο και της βουλευτικής ασυλίας ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, και συνεχώς αυξάνονται.

Πρόκειται για ένα αριθμό που όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά είναι και η πρώτη φορά που η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τη βούληση του λαού και όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Τι ορίζει το Σύνταγμα
Συγκεκριμένα, βάση του άρθρου 73 του Συντάγματος: «Με υπογραφή πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, μπορούν να κατατίθενται έως δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο προτάσεις νόμων στη Βουλή, οι οποίες με απόφαση του Προέδρου της παραπέμπονται στην οικεία κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και εν συνεχεία εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος. Οι προτάσεις νόμων του προηγούμενου εδαφίου δεν μπορεί να αφορούν θέματα δημοσιονομικά, εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας. Νόμος ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου».

Η νέα αυτή εξέλιξη, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, φέρνει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Θα σεβαστεί όσα ορίζει το Σύνταγμα; Θα περιφρονήσει τη βούληση ενός αυθεντικού κινήματος πολιτών; Και ποια θα είναι η στάση των άλλων κομμάτων στη Βουλή, καθώς πλέον εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο νέος στόχος είναι πλέον το 1,5 εκατ. όμως ήδη είναι σαφές πως οι πολίτες ζητούν η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων αλλά και των παραλείψεών τους.

Το ψήφισμα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλίας της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της Μάρθης, που χάθηκε άδικα στα Τέμπη και η οποία με αφορμή τη μαύρη επέτειο μίλησε στο iEidiseis.

To ψήφισμα αναφέρει τα εξής:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

36 Σχόλια

  1. Ποιο συνταγμα να αλλαξει οταν εχεις δικτατορια; Οτι θελουν κανουν και δεν υπολογιζουν ουτε συνταγμα ουτε λαο. Το συνταγμα αλλαζει μονο με κρεμαλες στο συνταγμα. Εκατονταδες κρεμαλες..

  2. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ!!!

  3. Η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν έχει να κάνει με τι κόμμα είναι ο καθένας. Επίσης το ψήφισμα δεν πραγματοποιείται μόνο από την κυρία Καρυστιανού αλλά από τον ”Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023″. Έχει να κάνει με το κοινό καλό. Τέτοιες μικρές προσπάθειες μπορεί να αποτελέσουν την αρχή της καλυτέρευσης της χώρας έστω βήμα – βήμα. Αλλά μερικά σχόλια εδώ δείχνει ότι είστε στενόμυαλα άτομα . Συνένοχοι είναι όλα τα κόμματα διαχρονικά που έχουν κυβερνήσει. Αν δεν θέλετε, καθίστε να δείτε Καινούριου, Λιάγκα, Τσιμτσιλή και όλες αυτές τις άθλιες εκπομπές . Άι σιχτιρ με σας που έχουμε μπλέξει !!!

  4. Απο τη στιγμη που τους οποιουσδηποτε νομους ψηφιζονται ,τους εφαρμοζει η “Δικαιοσυνη”, δεν εχει τιποτε σημασια. Αυτοι εβγαλαν συνταγματικη την εκχωρηση της χωρας στον Ροτσιλντ κ Ροκφελλερ για 99 χρονια, σε αλλα θα διστασουν? Και δικαστηριο να πανε,αθωους θα τους βγαλουν. Ναχαμε να λεγαμε …Αστεια πραματα

  5. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΤΛ,ΚΡΙΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 57 ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΑΜΕ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΝ.

  6. Ποιο σύνταγμα ρε παιδιά;;; Αυτό που το έχουν κατασφαξει και το αλλάζουν στα μέτρα τους με τροπολογίες της νυκτός!! Ψιλό γαζί σας δουλεύουνε στο Μπαγκλανλαδισταν. Με τις ιντερνετικές υπογραφουλες δουλειά δεν γίνεται. Απλά όπου πετυχαίνετε πολιτικό γιουχαρισμα και ξύλο. Μόνο έτσι θα μάθουν αυτά τα θρασύτητα υποκείμενα…

  7. ποσο αχρηστοσ λαοσ γιναμε , μυαλο κουκουτσι
    παρτακιδεσ, αλλαζονεσ , φανατικα πανηγύριτζήδες , ψευτεσ , ζηλόφθονες, οπου πατουν νομηζουν οτι τουσ ανηκει κιολασ , ανυπόμονη , το ιδιο γεγονοσ αντιθετεσ αποψεισ αναλογα με το κομμα κ ομαδα που υποστηριζουν
    κανεισ δεν κοιταζει τον καθρευτει να δει τα χαλια του αλλα μαστορεσ να μηλουν για τουσ αλλουσ , Κομπλεξικοί, καταπιεστική με πολλά ψυχολογικά που τα βγαζουν πλεον πανω στουσ αλλουσ με βρισιεσ , βια κτλ
    κοινωνια ωρα μηδεν
    απο δω και περα οτι θα γινετε ειναι η τιμωρια μασ για το καταντιμα μασ και
    καπωσ ετσι καθαριζει ο μεγαλοσ απο πανω απο τα ρεμαλια

  8. Επιστρέφω τις ύβρεις.μαζεψτε υπογραφές για τους Παλαιστίνιους που τους σκοτώνουν κ εκτοπίζουν από την χώρα τους.για τον covid μαζέψατε;

  9. Κοινοβουλευτικη Δικτατορία είχαμε και έχουμε.. οτιδήποτε άλλο να προσθέσεις και να πεις είναι απλά περιττό.

  10. Και ολοι αυτοι θα πανε συσσωμοι να ψηφισουν Ν.Κωλου και Πατσοκ η Τσιριζα οταν χρειαστει. Στεφανε καλα λες για ολους αυτους ρε εσυ. Δεν αξιζουν τιποτα. Ειναι μηδενικα και χαπακωμενοι Παρε την οικογενεια σου πουλα και φυγε στο εξωτερικο τουλαχιστον να σωσεις τα παιδια σου. Φυσικα εκτος Ευρωπης. Δεν υπαρχει χειροτερα απο εκει πιστεψε με.

  11. Δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος. Αρκεί ένας έγκριτος συνταγματολόγος να δώσει την κατάλληλη ερμηνεία. Οπως δηλαδή γίνεται και με το άρθρο 16. Οι αναθεωρήσεις έχουν γίνει πλέον ντεμοντέ.

  12. Το θέμα είναι το ένα εκατομμύριο και παραπάνω που θα ψηφίσει μπορεί την ημέρα που θα συζητηθεί το θέμα αυτό να είναι απ’έξω απ’τη Βουλή. Αυτό είναι ένα πρώτης τάξεως βήμα για να γίνει η φωνή του λαού οργή Θεού. Στο Σύνταγμα άπαντες οργανωμένα να πλημμυρίσει η Αθήνα από κόσμο. Και να μη φύγει κανείς για ένα εικοσιτετράωρο. Γιατί το να υπογράψεις είναι το εύκολο. Η δύναμη πρέπει να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο.

  13. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΡΙΧΤΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ….ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ

  14. Ντροπή μας σαν χώρα να είναι μόνο ένα εκατομμύριο οι άνθρωποι που ψήφισαν και όχι πέντε εκατομμύρια.

    1. ΝΑΙ ΜΕ SINGULAR LOGIΚ KAI ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΨΙΦΗΖΕΙΣ

  15. Το ψήφισμα δεν είναι μόνο για τα Τέμπη είναι συνολικά για ενεργοποίηση ευθύνης υπουργών στα πάντα ώστε να μην κρύβονται πίσω από την βουλευτική ασυλία.Τα λεφτά των Ελλήνων για όλες αυτές τις επενδύσεις όπως την ασφάλεια των τρένων τα φάγανε.Να γίνει λοιπόν και στους 300 κατάσxεση των περιουσιών τους και να επιστραφούν τα κλεμμένα στον λαό κοινώς εκεί που ανήκουν.

  16. ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΜΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΕ!!!!

  17. Μήπως η κυρία γυρίζει από κανάλι σε κανάλι,πρόεδρο Αρείου πάγου Ευρώπη κ γενικά παντού το παρακάνει;τόσοι άνθρωποι σκοτώνονται σε δυστυχήματα κάθε μέρα.λιγο ωραιοπαθης κ επίδοξη πολιτικός;

    1. 57 άτομα ταυτόχρονα δεν σκοτώνονται κάθε μέρα, ούτε ήταν τυχαίο γεγονός.

    2. Εσύ κρυφέ μήπως γυρίζεις από γραφείο σε γραφείο της βρωμονοδούλαα και στήνεσαι;

    3. Ρε ζώο το παιδί της πέθανε !!! Λακαμα!! Τόσο σκατοψυχος είσαι;

    4. Ανεγκεφαλε αν ήταν το παιδί σου ,που αμφιβάλλω να έχεις παιδί, τότε δεν θα μιλούσες.

    5. ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ ΝΔΟΥΛΗ ΑΚΟΥ. ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΤΡΑΠΟΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΒΕΛΑΞΕΙΣ.

    6. Μία τελευταία ανακάλυψη της επιστήμης της Βιολογίας ,μας λέει πως μερικοί άνθρωποι γεννιώνται έχοντας στον εγκέφαλο ΣΚΑΤΑ αντι για μυαλό.

  18. Δεν υδρωνει το αυτι της κουλας? αν πεσουν κανα δυο σωστες μπαταριες τωτε να δεις.

    1. Ο τόνος που πάει, στο “ι” ή στο “ε”;

  19. Ψηφισα αν και ξερω οτι παλι δεν θα γινει κατι.δεν υπαρχει δικαιοσυνη πουθενα πλεον ουτε και στην ευρωπη φυσικα

  20. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΒΟΥΒΑΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΓΕΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ.
    ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΡΟΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    1. Εσύ κρυφέ μήπως γυρίζεις από γραφείο σε γραφείο της βρωμονοδούλαα και στήνεσαι;

  21. Εγω δεν εχω ψηφίσει ακόμα. Ο λόγος είναι ότι δεν ξέρω τι ρόλο έπαιζε ο μισητός Αρβανίτης- όνομα κ πράμα- διπλα στην Καρυστιανου οταν μιλούσε..
    Κ δεν ξέρω τι πολιτικές απόψεις έχει..
    Αν είναι να παραπεμφθεί ο Καραμανλής κλποί, τότε να παραπεμφθούν κ οι οι προδότες των Ιμίων, οι ένοχοι στο Μάτι, κλπ..κλπ..
    Υπάρχουν αφθονα μπαλώματα για όλα τα τσογλάνια. Γιατί μόνον η περίπτωση των Τεμπών;
    Να έχουμε κ αναδρομική ισχύ των αδικημάτων, ειδικά στα Εθνικά.😠

      1. Με κάλλιψες απόλυτα στα αρχίδια μου και ένα για τον κύριο μπαμπάλη

  22. αυτα εφαρμοζονται σε χωρες οπου λειτουργει η δημοκρατια και η δικαιοσυνη ειναι ανεξαρτητη

Comments are closed.