Να στείλει τον Αβραμόπουλο σε αποστολή στον Περσικό προσπαθούσε ο Παντσέρι – Το «εμπιστευτικό σημείωμα»

Κοινοποίηση:
αα

Στο μικροσκόπιο των εφημερίδων «La Reppublica» και «Il Fatto Quotidiano» μπαίνει ο Ιταλός ευρωβουλευτής και φερόμενος εγκέφαλος του Qatargate, Παντσέρι, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ προσπαθούσε να στείλει σε αποστολή στον Περσικό Κόλπο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Λίγο προτού αποκαλυφθεί το σκάνδαλο διαφθοράς και συλληφθεί ο Αντόνιο Παντσέρι, ο συνεργάτης του και σύζυγος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, ασχολούνταν με την αποστολή αντιπροσώπου της ΕΕ από τον Μπορέλ στον Περσικό Κόλπο.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι συνεργάτες του Μπορέλ εξέτασαν την υποψηφιότητα του Ιταλού πρώην υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ωστόσο ο Παντσέρι ήθελε να επιβάλλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την αποστολή.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σημείωμα που η υψηλόβαθμη αξιωματούχος της ΕΕ Κριστίνα Κατσανιόλι, έστειλε κατά λάθος στον Μπορέλ. Πρόκειται για «εμπιστευτικό σημείωμα» το οποίο σύμφωνα με την «Il Fatto Quotidiano», είχε γράψει ο ίδιος ο Αβραμόπουλος. Αμέσως δημιουργήθηκαν ερωτηματικά για το ποιος ήταν ο λόγος που ο Έλληνας πρώην επίτροπος επικοινώνησε με τον Τζόρτζι. Έτσι ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις με εντολή εισαγγελέα στον Τζόρτζι και τον Παντσέρι. Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άκουσαν τον Τζόρτζι να ενημερώνει τον Παντσέρι για το σημείωμα που εστάλη κατά λάθος στον Μπορέλ, ενώ τους ζητούσε να λάβει δράση γιατί «είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κατάσταση».

Οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται ότι ο Παντσέρι, ήθελε να στείλει τον Αβραμόπουλο στην αποστολή. Αφού συνδύασαν τα νέα στοιχεία με την παλαιότερη συνομιλία  Τζόρτζι-Παντσέρι, και όπως ερμήνευσαν τώρα, αφορούσε την αναζήτηση του τρόπου ώστε να μην αναλάβει την αποστολή στον Περσικό Κόλπο ο Ντι Μάιο αλλά ο Αβραμόπουλος. Στην αρχή μάλιστα οι αστυνομικοί είχαν δυσκολευτεί να καταλάβουν το αντικείμενο της συνομιλίας και θεωρούσαν πως οι δυο αναφέρονταν στον Ντάβιντ Μπορέλι. Οι αστυνομικοί πρόσθεσαν στο πληροφοριακό δελτίο τους την πληροφορία ότι ο Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος της ΜΚΟ Fight Impunity του Παντσέρι.

Τι γράφει η «La Repbblica»
Την ίδια ώρα, η «La Repubblica» αναφέρει ότι το εμπιστευτικό σημείωμα που έστειλε στον Μπορέλ η Κριστίνα Καστανιόλι γράφτηκε από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και όχι από τον ίδιο τον Αβραμόπουλο. Στο δημοσίευμα υπάρχει και δήλωση Βέλγου αστυνομικού, ο οποίος αναφέρει ότι το σημείωμα στάλθηκε σίγουρα κατά λάθος, ωστόσο βοήθησε να ερμηνευτούν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Παντσέρι- Τζόρτζι. Σε αυτή τη συνομιλία που κατέγραψαν οι Βέλγοι αστυνομικοί, γίνεται αναφορά και στην βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει η Καϊλή για να επιτευχθεί η αποστολή του Αβραμόπουλου στον Περσικό Κόλπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Με την «jamais κορωπι» τι γινεται;;; Θα ξεχαστει το θεμα της και θα βγει για «action» παλι;;

Comments are closed.