Να κηρύξει άμεσα χρεοκοπία ετοιμάζεται η… Συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου! Παγκόσμιο ΣΟΚ (ΕΙΚΟΝΑ)

Κοινοποίηση:
EKTAKTO

Η Hertz Global Holdings Inc. είναι έτοιμη να κηρύξει χρεοκοπία εάν οι πιστωτές της δεν συμφωνήσουν με την εταιρεία σε αναδιάρθρωση του χρέους της και η τελευταία δεν πετύχει να εξασφαλίσει περίοδο χάριτος από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για δόσεις τις οποίες δεν θα αποπληρώσει στον καθορισμένο χρόνο.

91f18abaad5e4bafb20563b7d23d5940

Η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές για να ελαφρύνει τα δανειακά της βάρη χωρίς να καταφύγει σε χρεοκοπία, ωστόσο οι συζητήσεις αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολες και περίπλοκες και η Hertz εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια για προστασία έναντι των δανειστών της, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η κατάσταση είναι ρευστή και η κήρυξη χρεοκοπίας δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Εκπρόσωπος της Hertz δεν απάντησε σε γραπτό αίτημα για σχόλιο. Η μετοχή της εταιρείας στις προσυνεδριακές συναλλαγές βυθιζόταν στις 14.54 ώρα Ελλάδος κατά 31,20%.

Η προσφυγή της εταιρείας στο “Εδάφιο 11” του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ θα της επέτρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ θα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για ένα σχέδιο αποπληρωμής των χρεών της και η προσπάθειά της να επανέλθει σε ρυθμούς επέκτασης και ανάπτυξης.

Η εταιρεία ενέταξε στους συμβούλους της – μεταξύ άλλων – την FTI Consulting, η οποία εξειδικεύεται σε αναδιαρθρώσεις χρεών και χρεοκοπίες, όπως είχε αποκαλύψει η Wall Street Journal.

Οι εκτεταμένοι περιορισμοί στα ταξίδια που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού και η παγκόσμια οικονομική κρίση που την συνοδεύει συνέτριψε τα έσοδα της εταιρείας, ειδικά στο κομμάτι της ενοικίασης αυτοκινήτων. Η Hertz δεν κατάφερε να επωφεληθεί από το κρατικό πακέτο διάσωσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ ύψους 50 δισ. δολ., καθώς η βασική ανταγωνίστριά της, Avis Budget, είχε υγιέστερα στοιχεία ισολογισμού.

Η Hertz, αρχικά γνωστή ως Rent-a-Car Inc., ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1918. Τον Φεβρουάριο του 2020, είχε δραστηριότητα σε 12.400 σημεία ανά τον κόσμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Μεγάλη ιστορία-αμαρτία η HERTZ. Ο Τζον Χερτζ, Εβραίος γεννημένος στην σημερινή Σλοβακία, άρχισε το 1907 να δημιουργεί ένα στόλο ταξί στο Σικάγο. Το 1915 ιδρύει την Yellow Cab Company με την καθιερώνει το κίτρινο χρώμα των ταξί. Το 1917 ιδρύει εταιρεία λεωφορείων. Μεταξύ 1920-23 εγκαθιστά εργοστάσια παραγωγής οχημάτων ταξί και λεωφορείων για τις ανάγκες του.
    Το 1923 αγοράζει μικρή επιχείρηση ενοικιάσεως αυτοκινήτων από τον Εβραίο Βάλτερ Γιάκομπς, μετονομάζωντας την σε Ηerz Drive-Ur-Self Corporation. Mετά τριετία εξαγοράζεται η πλειοψηφία από την General Motors.
    Η εταιρεία του με τα ταξί ευρίσκεται σε σφοδρό ανταγωνισμό με την Checker Taxi, που ανήκει στον Μωρίς Μαρκίν, Εβραίο από Ρωσία.Αμφότεροι έχουν στενές σχέσεις με τις εβραϊκές και ιταλικές (Αλ Καπόνε κλπ)συμμορίες του Σικάγου.Μάχες, εμπρησμοί, δολοφονίες. Τελικώς ο Χερτζ πωλεί το 1929 την εταιρεία ταξί του Σικάκογου στον Μαρκίν.
    Την εταιρεία ενοικιάσεως την επαναγοράζει το 1953, η οπία πωλείται διαδοχικώς στην RCA 1967,στην UAL το 1985 και το 1988 στην Ford Motors. Βαθμιαία αποκτάται από διάφορα funds που κατέχουν την πλειοψηφία. Το 1/3 ανήκει στον Εβραίο Καρλ Αϊκάν,φίλο και χρηματοδότη του Τραμπ.
    Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την οικογένεια Βασιλάκη.

  2. Θα αυτοκτονήσει πολύς κόσμος. ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  3. Στα 10 μυρια τον εαυτό σου τον β;άζεις

  4. Αντί να έρθουν Ελλάδα που έχει 10 εκατομμύρια σκλάβους που ξεχρεώνουν τον κάθε πικραμένο μπαταχτσή κάθονται και κάνουν συζητήσεις για χρεοκωπία. Ελάτε ελλάδα που είναι γεμάτη ανθρωπάκια νοικοκυραίους. Εδώ οι ηλίθιοι μόνο για τον Ερντογάν θέλουν να ακούνε απ΄τις ειδήσεις και να έχουν ένα πιάτο φακές (χθεσινές) και όλα καλά. Για μέχρι εκεί είναι οι καθυστερημένοι Έλληνες ο χειρότερος λαός του πλανήτη.

Comments are closed.