“Ναι, φταίνε και οι οδηγοί”

Κοινοποίηση:
attiki-odos-xionia-odigoi

Την άλλη όψη του νομίσματος μάς δίνει αναγνώστης, ο οποίος εργάζεται χρόνια ως οδηγός φορτηγού και στο εξωτερικό.

“Καλημέρα σας! Πήρα το θάρρος να σας γράψω απο την χιονισμένη Θήβα του 1μ χιονιού.
Όπως όλη η Ελλάδα παρακολούθησα τις προηγούμενες ημέρες τις σκηνές στις βασικές οδικές αρτηρίες (Αττική, Νέα Οδό κλπ).
Δεκτά όλα όσα ειπώθηκαν, όμως περιμένω να ακούσω κάποια στιγμή και την απόδοση και ανάληψη ευθυνών απο τους πολίτες τους ίδιους. Είχαν αλυσίδες όταν βγήκαν με τέτοια κακοκαιρία (προειδοποιημένη πάντως) έστω και για να πάνε στίς υποχρεώσεις τους.

Δεν μπορεί να περάσει το ασθενοφόρο ή η Πυροσβεστική για ένα επείγον περιστατικό. Πως να περάσει άραγε αφού κινούνται τα οχήματα και στην ΛΕΑ και την κλείνουν χωρίς να αναρωτηθούν ποτέ αυτά τα έρημα τα αρχικά τι να σημαίνουν άραγε;

Όντας οδηγός TRANSPORT επι αρκετά έτη και γυρίζοντας την Ευρώπη από Ιταλία έως Αγγλία και φτάνοντας έως την Δανία κινούμενος σε χώρες με δυνατούς χειμώνες θα σας πώ πως λειτουργούν.

Καταρχήν είναι υποχρεωτικό να εχει το όχημα αλυσίδες ή χιονολάστιχα απο 15 Οκτωβρίου έως 15 Απριλίου. Για τις νταλίκες που γνωρίζω εγώ εάν σου γινόταν έλεγχος σε αυτό το χρονικό διάστημα ταχύτητα, ωράρια (ναί έξω ελέγχουν και πόσες ώρες δουλεύεις, δεν περιμένουν να σε πάρει ο ύπνος στο τιμόνι και να σκοτώσεις τον κόσμο), χαρτιά και δεν έχεις αλυσίδες το πρόστιμο είναι 70,00€. Όμως εάν έχει χιόνι και δεν μπορείς να κινηθείς ασφαλώς ή κολλήσεις την κυκλοφορία το πρόστιμο είναι 5.000€ πληρωμένο ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. Το ότι δεν γίνεται εδώ αυτό ναι φταίει το κράτος, το οποίο βέβαια έχει ξεπουλήσει τα πάντα, όχι μόνο για τα συμφέροντα αλλά και για να μην φέρει καμία ευθύνη.

Αυτά, λυπάμαι αν σας κούρασα, αλλά κουράστηκα και εγώ να ακούω τα ίδια και τα ίδια”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. στους εκατό οδηγους οι ενενήντα θα έπρεπε οταν βρέχει και οταν χιονίζει να τους απαγορεύετε να οδηγούν

  2. Ναι ρε φίλε καπου έχεις δικιο αλλα σε ρωτω κι εγώ ενοειται οτι έχουν πλέον καμερες παντου στον αυτοκινητόδρομο και εiδαν οτι αρχισαν να κολάνε τοτε γιατι κοβαν συνeχεια διοδια;
    Δεν θάπρεπε να κλεισουν την αττικη οδο;
    Οσο για τα λάστιχα εδω δεν τ αλλάζουν θα βαλουν χειμερινά;
    Μην συγκρινεις τις έξω χώρες με το ελλαδισταν

    1. εαν έκλειναν την Α.Ο. ολοι αυτοι οι άσχετοι θα μπλοκαριζοντουσαν στην Μαρκοπούλου Παιανιας και το μποτιλιαρισμα θα έφτανε στον Κουβαρα

  3. Ο νόμος υπάρχει και στην Ελλάδα, αλλά τον έχει ξεχάσει το ίδιο το κράτος.. Πόσο μάλλον ο κάθε οδηγός.. καλά τα λέει ο άνθρωπος.

  4. Δεν τον καταλάβαμε τον κύριο. Το τιμόνι το πρώτο, τον έμπειρο και αρχιδατο που τα έχει δει όλα στην ζωή του. Να πάει στο εξωτερικό να μείνει και να έρχεται στις εκλογές να ψηφίζει μητσοτακη. Κουράστηκε λέει. Σταρχιδια μας και αν κουράστηκες ρε φίλε. Τον πουλο σκατανθρωπε που βγήκες να το παίξεις εξυπνάκιας σε 2500 χιλιάδες οχήματα. Αιντε γιομισαμε με τέτοιους μπετοβλακες.

    1. ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ!!! ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΒΟΔΙ!!

    2. Ηλίθιε άνθρωπε η νοοτροπία που κουβαλάς τελείωσε. Θα μάθετε να ακούτε και να τηρείται τους κανόνες. Μπορεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να είναι για το πέος αλλά υπάρχει και η κοινή λογική. Αλλά με τέτοια μυαλά που κουβαλάς τι λογική να βρούμε, πολτός κατάντησε αυτή η μάζα στο καυκαλο σου πια.

Comments are closed.