Νέο «χτύπημα» στη γιόγκα από Μητροπολίτη! «Είναι…” (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
GIOGKA-768x530

Η Μητρόπολη Αργολίδας, διοργανώνει εκδήλωση για «επικίνδυνες μόδες», σε συνεργασία με πανελλήνια Ένωση Γονέων και κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Άργους – Μυκηνών.

Στις «επικίνδυνες μόδες» περιλαμβάνονται γιόγκα, διαλογισμός, πιλάτες και εναλλακτικές πρακτικές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, στο Άργος, θα γίνουν προβολές και ενημέρωση από ειδικούς οι οποίοι θα απαντήσουν σε απορίες του κοινού, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύει το «Έθνος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γιόγκα δέχεται… ιερά «πυρά». Θυμίζουμε ότι το 2015 υπήρξε σχετική ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο που καλούσε τους πιστούς να μην κάνουν γιόγκα…

Μάλιστα, την ίδια χρονιά, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, καλούσε τους πιστούς να μην κάνουν γιόγκα αλλά νηστεία.

Το 2017, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης προειδοποιούσε ότι η γιόγκα «είναι εμποτισμένη με ινδουιστικές φιλοσοφίες»!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. και οι Νιρβάνα μου αρέσουν και το Νιρβάνα μου αρέσει και η γιόγκα μου αρέσει,ιδίως όταν την κάνουν ωραία κορίτσια και αν αποφάσιζα κάποτε να μην είμαι τόσο τεμπέλης ίσως να έκανα κι εγώ κάτι λίγο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μου απαγορευόταν να σκέπτομαι και να προσεύχομαι στον ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ μας. Πονηροί και πονηριές υπήρχαν και θα υπάρχουν.Αντιχριστιανοί υπάρχουν δισεκατομμύρια.
    Όλα είναι θέμα παιδείας και ορθής σκέψης ενός υγιούς νου.

  2. Σε πολλές μουσουλμανικές ασιατικές χώρες, διώκεται
    ο χριστιανισμός, καταστροφή ναών εκτελέσεις πιστών κλπ
    και ασφαλώς εμείς διαμαρτυρόμαστε, αν όμως εμείς
    απαγορευομαι άλλη θρησκεία στην χώρα μας, τότες καλά κάνουμε!
    Χα..χα..χα.. ρε λούστροι, πάτε καλά?
    .
    Άντε πέστε κάτω μπρούμητα στα γόνατα και πείτε τρεις φορές το
    “πάτερ ημών εκ σιών…” να σας λυπηθεί ο εκδικητικός γιαχβέ!

  3. Την γιόγκα.Και προσπαθήστε να γίνετε Jedi σαν τον master Yoda!!!

  4. Noμίζω οτι βρισκόμαστε σε παράκρουση. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει ινδουιστικά εγχειρίδια και εκεί θα διαπιστώσει οτι η Γιόγκα είναι θρησκευτική πράξη του ινδουισμού και του Βουδισμού. Απλά στην Ελλάδα εδώ και χρόνια πέρασαν την γιόγκα ως γυμναστική και χαλάρωση. Λοιπόν μπράβο στις μητροπόλεις που ενημερώνουν το ποίμνιο. Και μάλιστα άργησαν πάρα πολύ να το ενημερώσουν. Άργησαν περίπου μια εικοσαετία. Και απορώ τι έκαναν τόσα χρόνια οι θεολόγοι καθηγητές αφού υπήρχε σχετικό κεφάλαιο στο μάθημα της 2ας λυκείου όπου εκεί περιγράφει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα βασικότερα της γιόγκας. Στο ίδιο βιβλίο μπορούν να πληροφορηθούν και για την Βουδιστική έννοια Νιρβάνα. Δυστυχώς χρόνια τώρα η έννοια αυτή περνάει ύπουλα στον Ελληνικό χώρο με την διαφήμιση του παγωτού Νιρβάνα, αλλά και του γνωστού συγκροτήματος Νιρβάνα. Ελληνες ξυπνάτε και ενημερώστε τουλάχιστον οι γονείς τα παιδιά σας.

Comments are closed.