Νέο ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά… από του χρόνου! – Μαυρίστε τους!

Κοινοποίηση:
ΣΤΡΑΤΟΣ

Τζάμπα περίμεναν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, έπειτα από τόσα χρόνια που είναι καθηλωμένοι και με την ακρίβεια να τσακίζει τις οικογένειές τους. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από τα κυβερνητικά στελέχη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποδείχθηκαν άνθρακας.

Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο, το φρόνημα του Στρατού πρέπει να είναι στα ύψη και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως προεκλογικό όπλο τα επιδόματα και οι αυξήσεις των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 το νέο ειδικό μισθολόγιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, εφόσον είναι αυτός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Οι μόνοι που θα πάρουν χρήματα πιο νωρίς είναι τα πληρώματα του Στόλου αλλά και όσοι εκτελούν ειδικές αποστολές. Στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το νέο μισθολόγιο «μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής σύγκρουσης» αλλά και ότι θα κρίνει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.
Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε χθες βράδυ, περιλαμβάνεται και η τροπολογία για την προσαύξηση επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή (πλεύσιμα) αλλά και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή. Με την τροπολογία υλοποιήθηκε η υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στα πληρώματα του Στόλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ !
    (ΤΟ ΕΣΤΕIΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΤΤΥ DIREKT)
    ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ!!!!

    Ι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (ΕΑΔ) ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ “ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ. ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ (ΑΧΡΗΣΤΗΣ) ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ…

    Το να «τακτοποιούνται» σε καλές θέσεις εξωτερικού οι «ημέτεροι» -«αφισοκολλητές» είναι -δυστυχώς- ένα διαχρονικό φαινόμενο, αλλά αυτό που συμβαίνει εν έτει 2022 στο ΥΠΕΘΑ δεν έχει προηγούμενο. Ο ημέτερος «άριστος» που έπρεπε να βολευτεί πάση θυσία είναι ο συνταγματάρχης Δ. Π. που υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα ως διευθυντής στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου, στους “αδιάφθορους ” δηλαδή! Να σημειωθεί ότι τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση λίγο μετά τις εκλογές του 2019, χωρίς να έχει την παραμικρή εμπειρία ως οικονομικός επιθεωρητής, αλλά με την «πιστοποίηση» ότι είχε υπηρετήσει και παλαιοτέρα σε στρατιωτικό γραφείο υπουργού της ΝΔ.

    Τι σχεδίασε και οργάνωσε λοιπόν ο εν λόγω συνταγματάρχης με κομματικές «πλάτες» για να πάει για δεύτερη φορά στο εξωτερικό;

    Αρχικά προκάλεσε μέσω πίεσης, στο όνομα του πρωθυπουργού, την απόφαση 122/17-12-21 του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για δημιουργία θέσης β΄ βοηθού ΑΚΑΜ στο Παρίσι, θέση αχρείαστη, γιατί οι δαπάνες που γίνονται εκεί είναι ελάχιστες (για την πληρωμή ενοικίου, ρεύματος, νερού, συνεργείου καθαρισμού κτλ). Ήδη υπάρχει εκεί και άλλο χαμηλόβαθμο στέλεχος με καθήκον να πραγματοποιεί αυτές τις πανεύκολες δαπάνες, άλλωστε σε καμία πρεσβεία δεν υπάρχει σε αυτή τη θέση συνταγματάρχης.

    ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ (ΡΑΦΑΛ -ΦΡΕΓΑΤΕΣ) , ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ…
    Θα πάει εκεί για να κάθεται και να πληρώνεται, ουσιαστικά άνευ αντικειμένου και ευθύνης.
    Η θέση είναι για τριετία και μετά θα επανεξεταστεί η σκοπιμότητα της, όπως λέει η απόφαση του ΣΑΓΕ, δεικνύοντας ότι όντως είναι περιττή, αφού λογικά θα κλείσει με την επιστροφή του συνταγματάρχη .Για να δικαιολογηθεί η θέση στην πρεσβεία, το ΣΑΓΕ στην 122 απόφαση διατάζει, να τροποποιηθεί άμεσα το οργανόγραμμά της, ώστε να προβλεφθεί θέση συνταγματάρχη οικονομικού επιθεωρητή, για να δικαιολογηθεί το ξεδιάντροπο ρουσφέτι.

    Αφού η θέση δημιουργήθηκε , στη συνέχεια με πίεση από αυτόν, η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ (ΔΟΕ) όρισε φωτογραφικά κριτήρια ώστε να αποκλείσει τους υπόλοιπους συνταγματάρχες του σώματος. Ποιο ήταν αυτό? Να έχεις διατελέσει τουλάχιστον ένα χρόνο διευθυντής σε διεύθυνση του νεοσύστατου σώματος οικονομικών επιθεωρητών (τέλη 2017), οπότε πετάει έξω σχεδόν όλους τους άλλους συνταγματάρχες, που φυσικά δεν έχουν προλάβει να γίνουν διευθυντές. Επίσης, πουθενά δεν αναγράφεται έστω η γνώση της Γαλλικής γλώσσας που ΔΕΝ γνωρίζει ο συνταγματάρχης. Για να είναι 100% σίγουρος ότι θα επιλεχθεί ο συνταγματάρχης ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ, “μαγείρεψε” με το Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού και τον τρόπο υπολογισμού των μορίων του σώματος οικονομικής επιθεώρησης , πριμοδοτώντας τις θέσεις που είχε προϋπηρετήσει, ώστε να είναι πρώτος και με διαφορά από όλους τους ομοιόβαθμούς του….

    Με τις παραπάνω ενέργειες εξασφαλίστηκε η απαραίτητη νομιμοφάνεια (δημιουργία θέσης – θέσπιση κριτηρίων – συγκέντρωση μορίων) αλλά στην ουσία κανείς δεν μπορεί να την διεκδικήσει και η επιλογή είναι γνωστή εκ των προτέρων, είναι ο ημέτερος αφισοκολλητής συνταγματάρχης ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ. Είναι τουλάχιστον ντροπή, αν το έτος 2022, που η κυβέρνηση επιμένει ότι ισχύει παντού η αξιοκρατία και η διαφάνεια, υπάρχουν ένστολοι-κομματικά στελέχη που μπορούν να εφαρμόζουν πρακτικές του παρελθόντος.

    Γεννώνται λοιπόν τα ερωτήματα:

    -Με ποιο τρόπο κατάφερε να χειραγωγήσει ολόκληρο ΣΑΓΕ (αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αρχηγοί ΓΕΣ-ΓΕΝ –ΓΕΑ) ώστε να πάρει απόφαση να δημιουργήσει αυτή την αχρείαστη θέση για έναν συνταγματάρχη; Τι αιτιολογία υπάρχει στα πρακτικά; η ανάγκη της θέσης; Ή μήπως λόγω των κρίσεων που ερχόταν, το δεχθήκαν για να μην χάσουν τις θεσούλες τους , με την ελπίδα ότι δεν θα αποκαλυφθεί; ‘Άλλωστε δεν πληρώνουν από την τσέπη τους οι στρατηγοί αλλά το κορόιδο ο Έλληνας φορολογούμενος….

    -Με ποιο τρόπο η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ (ΔΟΕ) δέχθηκε να μπουν τα φωτογραφικά κριτήρια για την επιλογή, αποκλείοντας από τη διαδικασία σχεδόν όλους τους ομοιόβαθμους του συνταγματάρχη ΔΟΝΤΣΙΟΥ; πόσοι είχαν δικαίωμα να εκδηλώσουν επιθυμία με τα φωτογραφικά κριτήρια που ορίστηκαν; πόσοι δήλωσαν τελικά; Γιατί μπήκε ως κριτήριο η αποφοίτηση από τη ΣΕΘΑ (το έχει ο ΔΟΝΤΣΙΟΣ) και όχι η γνώση της Γαλλικής γλώσσας ( που ΔΕΝ έχει ο ΔΟΝΤΣΙΟΣ) αφού πρόκειται για θέση στη Γαλλία;

    – Πως υπολογίζονται τα μόρια των αξιωματικών του σώματος; είναι ο τρόπος που είχε προτείνει επιτροπή που συστάθηκε για αυτό; ή ήρθε έτοιμος από το στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού, άσχετος με την πρόταση της επιτροπής και όλως τυχαίως έχουν πριμοδοτηθεί οι θέσεις που προϋπηρέτησε ο ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ; ο κ,Βαλαρης τι λεει, είναι ψέματα αυτό;

    Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εγκρίνουν τα παραπάνω; Λογικά ναι, δεν περίμεναν όμως να αποκαλυφθεί. Ένας συνταγματάρχης ευτελίζει με αυτό τον τρόπο όλο το αφήγημα τους. Θα πάει στο Παρίσι για καλοπληρωμένες διακοπές στην ουσία, 3 χρόνια χωρίς αντικείμενο εργασίας…. Τελικά για ημέτερους λεφτά υπάρχουν, άλλωστε είναι και “αδιάφθορος”!
    Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) το γνωρίζει και δηλώνει αναρμόδια, είναι δυνατόν; παρότι ο συνταγματάρχης ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ είναι μέλος της και ήταν αντιπρόεδρος του ΕΣΟΕΛ
    ( Εθνικό Συντονιστικό Όργανο Ελέγχου και Λογοδοσίας) που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τη διαφθορά. Τελικά τον άλλαξαν από αντιπρόεδρο σε μια προσπάθεια αποσιώπησης
    Ποιος είναι λοιπόν αρμόδιος να παρέμβει; ο Εισαγγελέας; εδώ σπαταλάται άσκοπα δημόσιο χρήμα ή θα προσπαθήσουν να το θάψουν, όπως γίνεται συνήθως?

    Τα παραπάνω δεν είναι παράβαση καθήκοντος για τους εμπλεκομένους; για δείτε τι λέει ο Ποινικός Κώδικας, άρθρο 259:

    Ποινικός Κώδικας , όπως ισχύει (Ν.4619/19 (ΦΕΚ 95/11.06.2019 τεύχος Α’))

    Αρθρο 259

    Παράβαση καθήκοντος

    Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

  2. Και τι προσφερουν τα στελεχη;
    Κοιμουνται ολημερις και κανουν καμμια ασκησουλα που και που…
    Οι μπατσοι που τρεχουν ολη μερα με 700 ευρα ειναι

  3. Οξω αρχιτεμπελαραδες. Ασε που θα στειλουνε αν γινει κατι τα παιδια του λαουτσικου πρωτη γραμμη.

  4. Οι άλλοι δεν μας νοιάζει, ε Κούλη; Μόνο το Δημόσιο ε; Εμείς μόνο να πληρώνουμε εισφορές είμαστε, ε Κούλη;

Comments are closed.