Νέος Φλόιντ ο ομογενής Γιώργος Ζαπάντης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη; Συγκλονίζει η μητέρα του

Κοινοποίηση:
zapantis

Οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο σπίτι του 29χρονου και στην κυριολεξία τον εκτέλεσαν την ώρα που εκείνος άοπλος φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο γείτονάς του που τους είχε καλέσει, χειροκροτούσε την ώρα που τον σκότωναν.

Σοκ στην ελληνική ομογένεια έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 29χρονου ελληνοαμερικανού ο οποίος έπεσε νεκρός στην γειτονιά του στο Κουίνς όταν ένας γείτονας κατήγγειλε ότι ο άνθρωπος αυτός οπλοφορούσε μέσα στο σπίτι του! Η υπόθεση θυμίζει πολύ εκείνη του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ο οποίος έβγαλε στους δρόμους όλη την Αμερική.

Ο Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολική διαταραχή ήταν στο υπόγειο του σπιτιού του σύμφωνα με την καταγγελία του γείτονά του και ήταν ντυμένος μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 09.30 το βράδυ.

Όταν η αστυνομία εισέβαλλε στο σπίτι τον διέταξαν να πετάξει το σπαθί αλλά εκείνος αρνήθηκε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με όπλο τέιζερ σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας.  Λίγη ώρα αργότερα τον έβγαλαν στην αυλή.

Την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες εξακολουθούσαν να τον χτυπούν με το όπλο τέιζερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν ήταν άοπλος κυρία μου αλλά οπωσδήποτε δεν είχε κανένα δικαίωμα η αστυνομία να εισβάλει και αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος ( έγκλημα ) και να παραβιάσει το άσυλο της μόνιμης κατοικίας σας χωρίς ένταλμα ή να χε γίνει κάποιο έγκλημα εκείνη την στιγμή επ αυτοφώρω.

Comments are closed.