Νέες προμήθειες δακρυγόνων στον Εβρο. Πόσο μάς κοστίζει αυτή η κατάσταση στα σύνορα

Κοινοποίηση:
evros-nixta

Σε μαζική προμήθεια δακρυγόνων κι άλλων χημικών προχωρά η Ελληνική Αστυνομία καθώς κάθε ημέρα στον Έβρο ρίχνονται 700-1000 τέτοιου είδους υλικά για την αποτροπή εισβολής των λ@θρομεταναστών.

Ηδη παρατηρούνται σχετικές ελλείψεις στα αποθέματα της ΕΛ.ΑΣ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι ταχύρυθμες διαδικασίες για την αγορά δεκάδων χιλιάδων δακρυγόνων από εταιρείες από το Ισραήλ, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ αλλά και τη Βραζιλία, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

Τα στοιχεία για το κόστος είναι εντυπωσιακά, καθώς η τιμή των δακρυγόνων, των χειροβομβίδων κρότου-  λάμψης είναι περίπου 60-90 ευρώ και η χρήση τους σε μία μόνο ημέρα κοστίζει στον φορολογούμενο πολίτη στα 80.000 με 100.000 ευρώ.

Επιπλέον τα έξοδα της παραμονής των 2500  περίπου αστυνομικών (από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, υπηρεσίες ασφαλείας κλπ) στην περιοχή του Εβρου υπολογίζονται σε 150.000 ευρώ ημερησίως.

Δηλαδή το κόστος αυτών των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο ελληνοτουρκικό μέτωπο προσδιορίζεται στα 300.000-400.000  ευρώ κάθε ημέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δε μας νοιάζει πόσο κοστίζουν.Αν θέλουν τα κόψουν τη μισθοδοσία των βολευτών και να τα πληρώνουν απο εκει

  2. Αντί να ζοριζόμαστε και να ξοδευόμαστε συνεχώς (εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός και εδώ και στις αποτροπές στο Αιγαίο, την ανοιχτή πληγή απ’ όπου αιμορραγούμε αφάνταστα οικονομικά), αφού φάνηκε – δείχθηκε αρκετά περί τίνος πρόκειται, γιατί δεν ναρκοθετούμε κατά μήκος του Έβρου προσωρινά, και με τη μέγιστη δυνατή προσοχή για την πλευρά μας, ή έστω γιατί δεν στήνουμε έναν αποτελεσματικό φράχτη; Γιατί συνεχίζουμε τον κλεφτοπόλεμο που μάς επιβλήθηκε και δεν απαντούμε σταθερά;;;

Comments are closed.