Νέα σκληρή αντίδραση από τους Έλληνες για τους λαθρομετανάστες – «Θα παραδώσουμε τα όπλα» λένε οι εθνοφύλακες!

Κοινοποίηση:
λαθρομεταναστες

Αναστάτωση στον Έβρο για τη σχεδιαζόμενη αύξηση χωρητικότητας στο ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Νότη Μηταράκη, η χωρητικότητα από 370 θέσεις θα ανέλθει συνολικά στις 610. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα.

Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της Ορεστιάδας και άλλων περιοχών του νομού Έβρου, διαμαρτυρόμενοι για τη σχεδιαζόμενη αύξηση του αριθμού μεταναστών που θα φιλοξενούνται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) Φυλακίου Ορεστιάδας.

Στην περιοχή της Ορεστιάδας, αλλά και συνολικά του Έβρου, επικρατεί εδώ και καιρό αναστάτωση όταν στις αρχές του χρόνου το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είχε προχωρήσει σε προκήρυξη για την επέκταση της υφιστάμενης δομή ΚΥΤ στο Φυλάκιο αναζητώντας 72 στρέμματα προκειμένου να χτιστούν νέες υποδομές και να αυξηθεί η χωρητικότητά του στα 1.500 άτομα.

Μετά από σωρεία αντιδράσεων -ακόμα και κατά την επιτόπια επίσκεψη του υπουργού Νότη Μηταράκη, στις 8 Φεβρουαρίου- τελικά την 1η Μαρτίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθεί και να μην αναβαθμιστεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία» είχε δηλώσει η κα Πελώνη.
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη ωστόσο λίγο μετά μια κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτης, Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης κι Ασύλου περί αύξηση της χωρητικότητας στο ΠΡΟΚΕΚΑ -που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ΚΥΤ- κατά 240 θέσεις, έθεσε πάλι σε «συναγερμό» όλη την περιοχή.
Μάλιστα σήμερα σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό της Αλεξανδρούπολης «Status 94,2», ο κ. Μηταράκης επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης ότι το ΠΡΟΚΕΚΑ θα αποκτήσει χωρητικότητα 610 θέσεων. Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, το ΠΡΟΚΕΚΑ έχει χωρητικότητα 370 θέσεων και θα προστεθούν άλλες 240 θέσεις.

Στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, χτες, Πέμπτη 11 Μαρτίου, με τους αρμόδιους υπουργούς, συζητήθηκε το όλο θέμα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μαζική ήταν η σημερινή διαμαρτυρία στην πλατεία της Ορεστιάδας, καθώς, όπως είπε στο Sputnik ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, «συμμετείχαν περίπου 2.500 άτομα».

«Τα υπουργεία λένε ότι θα αυξήσουν τη χωρητικότητα στα 610 άτομα. Το ΠΡΟΚΕΚΑ χωρούσε μέχρι 800 άτομα, άνετα μπορεί να βάλουν και 1.000 άτομα κι αν το ενοποιήσουν με το ΚΥΤ, θα φτάσουν τα 1.500 άτομα. Εμάς και τότε δεν μας είχε καλύψει η απάντηση της κας Πελώνη. Συνεχίζουμε τον αγώνα και θα τον εντείνουμε. Νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν» υπογράμμισε ο κ. Τυρμπάκης προσθέτοντας ότι οι φορείς και οι κάτοικοι αναμένουν την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη.

«Θα παραδώσουμε τα όπλα»
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Συμεωνίδης, πρόεδρος της κοινότητας Καβύλης, διαμαρτύρονται για τα κυβερνητικά σχέδια δηλώνοντας κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση χωρητικότητας του ΚΥΤ, αλλά και του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο.
Ο κ. Συμεωνίδης ο οποίος είναι και επικεφαλής του Τάγματος Εθνοφυλάκων, Νέας Βύσσας, (σ.σ. περιλαμβάνονται και οι εθνοφύλακες των κοινοτήτων Ριζίων, Στέρνας, Καστανιών, Καβύλης και Κεράμου) δήλωσε στο Sputnik ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι εθνοφύλακες του συγκεκριμένου Τάγματος έχουν αποφασίσει να παραδώσουν τα όπλα τους εάν τελικά γίνει το έργο.

«Στις πρόσφατες συζητήσεις που έχω κάνει με τα παιδιά είναι έτοιμοι να το πράξουν και να παραδώσουμε τα όπλα» δήλωσε ο κ. Συμεωνίδης επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν ενάντια στη συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. εχετε αργησει. επρεπε να τα εχετε δοσει σε αυτον που σας ειπε οτι θα σας φερει 10000……

  2. ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΥΤ@ΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΑ ΤΗΣ “ΕΝΩΜΕΝΗΣ” ΕΥΡΩΠΗΣ…ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Comments are closed.