Νέα καταγγελία Ελληνίδας ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση: Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα

Κοινοποίηση:
720_761872_1e255c7089-a50801348b6b07b1

Η ηθοποιός Ντία Ζούρα αναφέρθηκε στο περιστατικό σεξουαλικήςπαρενόχλησης που βίωσε από έναν σκηνοθέτη το 2016.

“Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα”, είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ‘ΣΚ Παρέα’.

Όπως ανέφερε το 2016 σε μία επαγγελματική συνεργασία στο θέατρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης όταν δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που εκείνος ήθελε της επιτέθηκε λεκτικά. Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι εκείνος δεν έμεινε εκεί και πως την άγγιξε σε μια πρόβα. “Το έργο μας είχε σκηνή βιασμού οπότε νομίζω πως πάτησε εκεί και σε μια πρόβα λίγο χάθηκε και με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα και κάπως έφυγε. Ήταν ακόμα ένα άτομο μια γυναίκα ο τρίτος ηθοποιός της παράστασης. Εμένα μου πήρε πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω ακριβώς τι είχε γίνει” περιέγραψε η κ. Ζούρα και σημείωσε πως πιστεύει ότι αυτός που την παρενόχλησε το έχει ξανακάνει.

Εξηγώντας το λόγο μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό είπε “νομίζω ότι μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας να είναι αγχωμένα και να σκέφτονται δύο – τρεις φορές. Υπάρχει η σιωπή, υπάρχει ο φόβος, δεν υπάρχει στην ουσία καμία προστασία”.

Στο ερώτημα εάν θα ήθελε να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος απάντησε “όχι, νιώθω την ανάγκη τώρα που γύρισε μια νέα σελίδα να γραφτούν κάποια πράγματα από την αρχή και αυτό που συμβαίνει με την βία ιδιαίτερα προς τις γυναίκες και όχι μόνο πρέπει να σταματήσει. Μπορούμε οι γυναίκες να έχουμε μια φωνή”.

Νωρίτερα η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram είχε γράψει “Συνέβη το 2016, γιατί τώρα; Γιατί μου πήρε ένα χρόνο να καταλάβω τι είχα ζήσει, δύο χρόνια να με συγχωρήσω που το έπαιξα χαζή και δεν αντέδρασα (ποιος; Εγώ! Που ένα μου λες, δέκα σου απαντάω!), ένα χρόνο να το βάλω στα συρτάρια μου -που με τόση ευλάβεια τακτοποιώ- και λίγους μήνες να καταλάβω πως ο κόμπος στο στομάχι μου είναι δύναμη. Α!Και γιατί έτσι!

Με μείωσες, με έβρισες, με πέταξες από την καρέκλα εν ώρα παράστασης, κατέβασες το εσώρουχο σου στην πρεμιέρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο, με άγγιξες στην πρόβα και η κλοτσιά που σου έριξα μάλλον με έσωσε. Κι όμως, ακόμα φοβάμαι να γράψω το όνομα σου δημόσια. Αέρα στα πανιά σας κα Μπεκατώρου και κα Δούκα, σας ευχαριστούμε!”.

761872_04163e1966-b311a32356a6ed10

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. με κακοποίησε η γυναίκα μου
    με έβαλε κάτω και με βίασε και είπα μη όχι κακό. αλλά μετά απο 5 χρονια το θυμήθηκα

Comments are closed.