Νέα εξέλιξη: Αμφισβητείται το καθεστώς ατιμωρησίας του Ισραήλ – Πώς το Ιράν εξελίσσεται ως ο τιμωρός του εβραϊκού κράτους

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Επί δεκαετίες το Ισραήλ με τη γνωστή έπαρση θεωρούσε πως έχει κατορθώσει να επιτύχει πλήρη παντοδυναμία. Μετά τη σφαγή παραπάνω από 33.000 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας ήρθε όμως μια αναπάντεχη απάντηση για τον Netanyahu… από το σκληροπυρηνικό Ιράν.

Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει φρενίτιδα στον κόσμο για την επόμενη ημέρα και το τι ακολουθεί:
Θα χτυπήσει το Ισραήλ σε ιρανικό έδαφος τις επόμενες ημέρες ή θα προτιμήσει να απαντήσει σε αντίποινα στους συμμάχους του Ιράν στον Λίβανο;

Το ερώτημα επεκτείνεται σε διάφορα σενάρια.

Σε περίπτωση χτυπήματος στο Ιράν, θα ακολουθήσει ένα πλήγμα αντιποίνων, το οποίο, όπως υπόσχονται στην Τεχεράνη, θα είναι μια προφανώς ισχυρότερο από την επίθεση της 14ης Απριλίου.
Εάν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του αποτύχουν να το αποκρούσουν όπως έκαναν την προηγούμενη Κυριακή, θα ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση και μπορεί να φτάσει στη χρήση πυρηνικών όπλων από το εβραϊκό κράτος.
Το εν λόογω ακραίο σενάριο δεν ταιριάζει στα σχέδια κανενός με επιφυλακτικότητα ως προς το τι θέλουν τα…. γεράκια των ΗΠΑ με τον κοιμισμένο πρόεδρο της Joe Biden.
Η παγκόσμια κοινότητα έχει κάθε ευκαιρία να το αποτρέψει, γι’ αυτό δεν θα υπάρξει μαζική ισραηλινή επίθεση στο Ιράν (και ειδικά στις εγκαταστάσεις της πυρηνικής βιομηχανίας).

Η αποτυχία απέναντι στη Hamas

Η νέα πραγματικότητα για το Ισραήλ ξεκίνησε από τις 7 Οκτωβρίου και την επίθεση της Hamas.
Έχοντας ξεκινήσει μια επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ έθεσε τα πάντα σε κίνδυνο ενώ ακόμη δεν μπορεί να νικήσει τη Hamas παρά τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει στη Λωρίδα της Γάζας…
Το αδιέξοδο ανάγκασε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Netanyahu να καταφύγει στην πρόκληση της 1η Απριλίου: Η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που οδήγησε στο θάνατο Ιρανών στρατηγών, αναένονταν ότι θα προκαλούσε κλιμάκωση της σύγκρουσης, δηλαδή θα αναγκάσει την Τεχεράνη να επιτεθεί στο Ισραήλ και τότε ο Netanyhu θα ζητούσε στήριξη των ΗΠΑ απέναντι στη Hezbollah.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response