Νέα δημοσκόπηση από το Open: Ποια η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Πολίτης ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, στο 912ο Εκλογικό Τμήμα, στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,5 μονάδες, ενώ το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν στις εκλογές οι πολίτες φαίνεται πως θα είναι η οικονομία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.300 ατόμων, από τις 27 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%, η Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 5,6% και στο 14,1% είναι οι αναποφάσιστοι.

Όσο για ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για πρωθυπουργό το 35% λέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% τον «κανέναν», το 24% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ 11% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Για το πόσο ικανοποιημένοι είστε από την κυβέρνηση, 3 χρόνια μετά τις εκλογές, το 42% απάντησε καθόλου, το 26% αρκετά, το 23% λίγο, το 6% πολύ και το 3% ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα ήταν τα πράγματα: το 41% θεωρεί χειρότερα, το 30% τα ίδια, το 20% καλύτερα, το 9% ΔΞ/ΔΑ.

Για το βασικό κριτήριο, με το οποίο οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν στις εκλογές:

29% η οικονομική κατάσταση της χώρας
22% η ιδεολογία
19% η προσωπική οικονομική κατάσταση
15% το πώς έχει κυβερνήσει
6% το πρόσωπο του αρχηγού
4% άλλο
5% ΔΞ/ΔΑ
Το 56% των πολιτών πιστεύει επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη, το 18% πιστεύει ότι θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας –κάτι που επανέλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 26% δεν γνωρίζει.

Τέλος, για το ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα:

25% Καμία
22% αυτοδύναμη ΝΔ
12% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
10% ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
10% ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ 25
5% ΣΥΡΙΖΑ
16% Δεν Ξέρω

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Aν η ΝΔ στις εκλογές πάρει πάνω από 20 με 22/100 αλλάζω χώρα. ………………

  2. Πληρωμένες δημοσκοπήσεις για την χειραγώγηση των Ελλήνων … Σας πήραμε χαμπάρι ρεεεεεεεεεεεεεεε …
    ΄Ενας αρχιδ@τος εισαγγελέας, να σας κλείσει όλους μέσα, ρε απατεώνες, που εξακολουθείτε να ταΐζετε σανό το πόπολο …

  3. Αυτος ο λαος δεν αλλαζει με τιποτα, ειναι αξιος της μοιρας του!!!!!! Τι τον χρεοκωπησαν, τι του πουλησαν φυκια για μεταξοτες κορδελες, τι τον γεμισαν με λαθρομεταναστες, τι του πετσοκοψαν τις συνταξεις και τα δωρα, τι του ξεπουλησαν την Μακεδονια, τι του γκριζαρισαν τα Ιμια κλπ , κλπ , μυαλα δεν αλλαζει, παλι τους ιδιους Ανθελληνες θα παει να ψηφισει!!!!!! Αντε να χαθητε , εισθε γεννημενοι ραγιαδες με…περικεφαλαια!!!!!!!!

  4. Ειναι που αλλαζει ο Έλληνας μωρε μνημόνια μεχρι να σβήσει ο ήλιος θελετε

Comments are closed.