Νέα «βόμβα» – Η εισαγγελία ελέγχει γνωστό ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση

Κοινοποίηση:
ethniko_theatro_1

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών φέρεται να έχει μπει ένα ακόμη πασίγνωστο πρόσωπο από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πρόκειται για πολύ γνωστό ηθοποιό, ο οποίος φέρεται να ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές έπειτα από καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του για σεξουαλική κακοποίηση.

Η ίδια γυναίκα φέρεται να έχει καταγγείλει πολύ σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανοίξει για τον καλλιτεχνικό χώρο έχει κληθεί να καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο δημοφιλής ηθοποιός καλείται να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν στον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί, είναι ότι ο κ. Μπιμπίλας θα κληθεί να προσκομίσει και όλες τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο ΣΕΗ, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

Οι περιπτώσεις καταγγελιών που είναι ακόμη «ενεργές» θα ερευνηθούν από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση και σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας θα προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Κατά συνέπεια, είναι εξαιρετικά πιθανό, καταγγελίες ή πληροφορίες που ακούγονται σε επίπεδο φημών, να αποκτήσουν άλλη υπόσταση τις επόμενες ημέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: