Νέα «απόβαση» 578 ΛΑΘΡΟ μέσα σε ένα 24ωρο

Κοινοποίηση:
skykamnia2_0

“Aπόβαση» λαθρομεταναστών που θυμίζει μέρες του 2016, καταγράφηκε την περασμένη μέρα στο Ανατολικό Αιγαίο. Μέσα σε μόνο ένα 24ωρο, από αργά το βράδυ της Δευτέρας ως αργά το βράδυ της Τρίτης, έφτασαν τουλάχιστον 17 βάρκες, από το Θρακικό Πέλαγος ως τα Δωδεκάνησα, και αποβίβασαν συνολικά 578 άτομα στον Έβρο και σε 7 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Λέσβο ως την Κω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελληνικών Αρχών, τα κυκλώματα των διακινητών κορυφώνουν τη δράση τους αυτές τις μέρες, θέλοντας να προλάβουν την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Η «έκρηξη» των ροών προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς συμπίπτει με την περίοδο της επιχειρούμενης αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με τη μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων στην ενδοχώρα.

 

73533099_683125988877175_8169761824082755584_n.jpg

Σύμφωνα με την καταγραφή που έδωσε στη δημοσιότητα η νορβηγική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Aegean Boat Report, 5 βάρκες με λαθρομετανάστες έφτασαν από το βράδυ της Δευτέρας ως το βράδυ της Τρίτης σε διάφορες περιοχές της Λέσβου (Εφταλού, Τσόνια, Πλωμάρι, Γαβαθάς κ.α,), μεταφέροντας συνολικά 151 ανθρώπους. Από αυτούς 7 άτομα πήγαν μόνοι τους περπατώντας στο ΚΥΤ της Μόριας μετά την αποβίβασή τους σε κάποια ακτή κοντά στη Μυτιλήνη, ενώ άλλα δύο άτομα βρέθηκαν πριν τα μεσάνυχτα στο Λιγονάρι, στα νότια του νησιού.

Άλλες 5 βάρκες με 162 λαθρομετανάστες έφτασαν στο ίδιο διάστημα στο νησί της Χίου (Καρφάς, Βολισσός, Λιλίκας και δύο διασώσεις στα ανοιχτά).

Δύο βάρκες με 99 άτομα έφτασαν στη Σάμο (47 στο Ακρωτήρι Πράσο και 52 στο Καρλόβασι), και από μία σε Κω (27 άτομα), Λέρο (40), Φαρμακονήσι (35) και Κάλυμνο (35). Μια λέμβος με 27 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε από περιπολικό του Λιμενικού τα ξημερώματα της Τρίτης στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Πάνω από 8.000 αφίξεις τον Οκτώβριο στα νησιά

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας οργάνωσης, από την 1η ως την 29η Οκτωβρίου καταγράφηκαν στα ελληνικά νησιά συνολικά 8.063 νέες αφίξεις λαθρομεταναστών.

Στη Λέσβο έφτασαν 3.097, στη Χίο 1.518, στη Σάμο 1.350, στην Κω 649, στη Λέρο 710 και 959 σε άλλα νησιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Δυστυχως οι ηλιθιοι που μας κυβερνησαν και μας κυβερνουν ειναι ανικανοι ,η , δεν θελουν να δωσουν λυσεις ….Οσο μεταφερουν λαθρογυφτους απο τα νησια στην ενδοχωρα τοσα με τα κινητα θα ενημερωνονται οι ΑΠΕΝΑΝΤΙ και θα στελνουν νεους λαθρομεταναστες .,.,.,

    200 θα φευγουν .,.,1000 θα ερχονται
    Η λυση ειναι μια και μοναδικη .,.,.,.Φυλαξη σε κλειστες δομες !!!
    ΤΕΛΟΣ

  2. ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΚΑΤΟΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ Κ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ Κ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΑΠΛΕΤΟ ΧΩΡΟ Κ ΧΡΗΜΑ ΓΤ ΔΕ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ…….

  3. ΜΑΡΙΝΕΡ εξωλεμβιες βλεπω θα τρειβουν τα χερια τους και με αυτη την φουρνια λαθροδιασωστες λιμενικοι και ψαραδες……………………

  4. Αγαπητέ Στέφανε,

    Αυτή Είναι η Χαρά και η Βαθιά Ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

    Που Είναι η FRONTEX; Που Είναι το Λιμενικό, η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός;

    Δεν Γίνεται ρε Παιδιά να Συνεχισθεί Αυτή η Κατάσταση. Αφού δεν Παρεμβαίνει Καμία Αρχή του Τόπου Ώστε να Εμποδίσει Όλες Αυτές τις Αφίξεις και να τους Ζητήσει να Επιστρέψουν Πίσω από Εκεί που Ήλθαν, ας Πάρει ο Κόσμος την Κατάσταση στα Χέρια του και ας Αντιδράσει Δυναμικά. Να τους Διώχνει ο Κόσμος από το Νησί, Όπως και οι Κάτοικοι των Υπολοίπων Νησιών που Αντιμετωπίζουν το Ίδιο Πρόβλημα.

    Να μην τους Δέχονται οι Κάτοικοι των Νησιών, και στην Περίπτωση που Συμβεί Ένα Οποιοδήποτε Ατύχημα στη Θάλασσα, να Κατηγορηθεί Αυτομάτως ο Ερντογάν και η Τουρκία για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ, με Όλες τις Προβλεπόμενες Συνέπειες από τη Διεθνή Κοινότητα.

    Ακούμε να Λέει και η Σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, ότι η Τουρκία Πρέπει να Σέβεται τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Η ΝΔ Πολύ Καλά Κάνει και το Λέει, Όμως από τη Στιγμή που η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο το Έχει Γραμμένο στα Παλιά της τα Παπούτσια και ΔΕΝ το Σέβεται, Πάρα Μόνο στα Λόγια, η Λύση για το Λαθρο-Μεταναστευτικό Ζήτημα Πρέπει να Είναι με Κινήσεις πιο Δραστικές και πιο Επιθετικές προς την Τουρκία.

    Δηλαδή, Επειδή ο Ερντογάν Είναι Παρανοικός και Απειλεί την Ευρώπη, Επομένως και την Ελλάδα, Ότι θα Ανοίξει τις Πύλες και θα Στείλει 3.500.000 Λαθρο-Μετανάστες, Όπως και Στέλνει Κάθε Μέρα και από Λίγους, θα Πρέπει η Ελλάδα να τους Αποδέχεται Όλους, Επειδή η Ελλάδα Σέβεται τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου;

    Δηλαδή, για την Παράνοια του Ερντογάν, Επειδή Συνεχώς Ζητά Χρήματα από την ΕΕ για το Μεταναστευτικό, θα Μετατραπεί η Ελλάδα σε Αποθήκη Ψυχών και σε Λίγα Χρόνια, θα Έχει Μετατραπεί σε Ένα Ισλαμικό Κράτος Μέσα στην Ευρωπαική Ένωση; Καλός ο Ανθρωπισμός και η Αλληλεγγύη, Αλλά Έλεος ρε Παιδιά, Υπάρχει και Μία Πατρίδα.

    Αφού η ΕΕ Έχει Λύσει Οριστικά το Θέμα της Παράνομης Μετανάστευσης από ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ( ΕΚΤΟΣ ΕΕ ), το Μεταναστευτικό Πρόβλημα Είναι Τώρα πια ΑΚΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΜΑ. Ας Κοιτάξει Λοιπόν η ΝΔ να Πάρει τα Κατάλληλα Μέτρα ( και Όχι Προφανώς να Γεμίσει η Ηπειρωτική Ελλάδα με Λαθρο-Μετανάστες ). και να τους Επιστρέφει Άμεσα Πίσω στην Τουρκία, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Αν η ΝΔ ΔΕΝ Χειρισθεί το Λαθρο-Μεταναστευτικό Πρόβλημα Προς Όφελος της Ελλάδος, Πολύ Φοβάμαι Ότι ΔΕΝ θα Βγάλει το 2020 στην Κυβέρνηση, και οι Εκλογές οι Οποίες Αναπόφευκτα θα Προκηρυχθούν θα Είναι το Πραγματικό ΒΑΤΕΡΛΩ της.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαθρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.