Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το ατύχημα με το “Καλλιστώ” – Έπλεε με μεγάλη ταχύτητα το «Maersk Launceston»; Τι πραγματικά συμβαίνει;

Κοινοποίηση:
kal5

Με ταχύτητα 16 κόμβων έπλεε το γιγαντιαίο container ship «Maersk Launceston» λίγο πριν συγκρουστεί με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», το οποίο επίσης είχε αποπλεύσει από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Το στοιχείο αυτό έχει αποτυπωθεί στους χάρτες που καταγράφουν την πορεία των εμπορικών πλοίων. Το «Maersk Launceston» μήκους 266 μέτρων, κινούνταν με ταχύτητα 5,3 κόμβων μέχρι να προσεγγίσει στην Ψυττάλεια. Από ώρα 07:04, μόλις 14 λεπτά μετά τον απόπλου, όπου έπλεε με 5,3 κόμβους, αρχίζει σταδιακά να αυξάνει ταχύτητα.

 Ώρα 07:10 κινείται με 6,8 κόμβους, ώρα 07:14 πλέει με 9,8 κόμβους, ώρα 07:19 κινείται με 12,2 κόμβους, ώρα 07:24 με 16,1 κόμβους και στις 07:29 η ταχύτητά του καταγράφεται στους 16 κόμβους. Λίγα λεπτά αργότερα, κατά πάσα πιθανότητα ώρα 07:34 το τεράστιο container ship προσκρούει στο πίσω μέρος του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ».
ploio1
Το Launceston κινούνταν με 16 κόμβους λίγο πριν τη σύγκρουση
ploio2
Ωρα 7:29. Ταχύτητα 16 κόμβων
ploio3
ploio4
Ο χάρτης δείχνει ότι η σύγκρουση έγινε 2,65 ν.μ. πριν το separation
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. χρονια πολλα ελλαδα!!!!!!!!!!!!!! φωναζε, φωναζε, αφου κανενας δεν σε ακουει δεν ενοχλειται κανεις……………… και να εισαι σιγουρη τους ιδιους θα ξαναψηφησουν τα ελληνοειδη βδελυγματα που σε κατοικουν……………. αντε……. εισαι χαμενη, διαμελισμενη και κατεστραμενη απο τα ελληνοειδη σου…………. καλη σου νυχτα

  2. ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ???????ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΥΑΠΡΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ Η ΧΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.