Νέα έρευνα: Τεστ και καραντίνα στο σπίτι για εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού με συμπτώματα

Κοινοποίηση:
lk

Μία νέα μελέτη Βρετανών δείχνει ότι τα συμπτώματα του κορονοϊού δεν είναι εύκολο να διαφοροποιηθούν από τα αντίστοιχα που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος μετά τον εμβολιασμό του. Για αυτό, συνίσταται συχνός έλεγχος και καραντίνα στο σπίτι.
Έρευνα στη Βρετανία δείχνει ότι κάποια άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, τα οποία επικαλύπτονται με τα συμπτώματα της COVID-19.
Η συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet, προχώρησε στη σύγκριση πρώιμων συμπτωμάτων μετά τον εμβολιασμό, σε άτομα που διαγνώστηκαν θετικά ή αρνητικά στον κορονοϊό.
Ως εκ τούτου, τα άτομα που παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα μετά το εμβόλιο, θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό ή να μπαίνουν σε καραντίνα, προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά της λοίμωξης.

Η ταυτοποίηση και ο έλεγχος με τεστ ατόμων που είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας για τον έλεγχο της μόλυνσης, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό.

Να μην παρερμηνεύονται τα συμπτώματα

Η έρευνα συμπεραίνει ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μία τεράστια δημόσια στρατηγική υγείας, για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως επισημαίνεται, η μελέτη έγινε σε άτομα που ανέφεραν συμπτώματα μέσα σε επτά ημέρες και που έκαναν τεστ κορονοϊού με στόχο να διαφοροποιηθούν οι παρενέργειες του εμβολιασμού από την μόλυνση της SARS-CoV-2.
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν πυρετό, επίμονο βήχα, δυσοσμία/ανοσμία, συμπτώματα που απαιτούνται για πρόσβαση σε τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πολλοί είχαν συστηματικά συμπτώματα που παρατηρούνται συχνά σε άτομα μετά τον εμβολιασμό τους και που είναι αρνητικοί στον κορονοϊό (όπως πονοκέφαλος, μυαλγία και κόπωση).
Όπως προκύπτει, τα συμπτώματα μετά το εμβόλιο δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν από τη λοίμωξη της COVID-19, ανεξάρτητα ποιο μοντέλο χρησιμοποιούν οι επιστήμονες.
Επομένως, δεν πρέπει να παρερμηνεύει κάποιος τα συμπτώματα από τον εμβολιασμό με εκείνα που προκαλεί η ίδια η λοίμωξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: