Νέα Σμύρνη: Δεν βγαίνει ο “Ινδιάνος” από τη φυλακή για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Κοινοποίηση:
trabmatias-astynomikos

Στη φυλακή θα παραμείνει ο βασικός κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στα σοβαρά επεισόδια της Νέας Σμύρνης, καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της προσωρινής του κράτησης.
Η δικαστική λειτουργός έκρινε πως δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση των ατόμων που εμφανίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό που προσκόμισε η πλευρά του κατηγορουμένου, ωστόσο ακόμα και αν «πράγματι το άτομο που φαίνεται (στο βίντεο) να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησής του από το πάρκο».
Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του αποκαλούμενου και Ινδιάνου προσκόμισε στις Αρχές βίντεο, υποστηρίζοντας πως ο εντολέας απαθανατίζεται σε αυτό να παίζει μπάσκετ την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.
«Ως εκ τούτου, η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά», υποστηρίζει η ανακρίτρια.

Παράλληλα, εξηγεί ότι εκκρεμούν:

η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του,
η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης,
τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και
κλήση μαρτύρων.

Τα επίμαχα πορίσματα από τις ανακριτικές πράξεις, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα για την περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας».

Σύμφωνα με τον ANT1, διαφορετική πάντως άποψη από την ανακρίτρια είχε ο εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο κρατούμενος, καθώς «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παύλος Σαράκης, έκανε λόγο για ανεξήγητη και νομικά αδικαιολόγητη εμμονή τη ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι βάσει όσων προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία, «αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης».

«Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πιάσανε κάτι τύπους απο το σωρό κ τους φόρτωσαν όλο τον ποινικό κώδικα….

Comments are closed.