ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ! ΑΘΛΙΑ προπαγάνδα του ΑΑΔΕ κατά των Ελλήνων στους τουρίστες: «Είναι ο νόμος και είναι δικαίωμα σας! Αν δεν λάβετε απόδειξη, δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε. Απολαύστε την διαμονή σας!»

Κοινοποίηση:
ΑΑΔΕ για τουρίστες

Καμπάνια ΑΑΔΕ για τουρίστες: «Είναι ο νόμος και είναι δικαίωμα σας! Προτού πληρώσετε για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, πρέπει να ζητήσετε απόδειξη λέγοντας ‘’Apodixi Please’’, που σημαίνει ‘’την απόδειξη μου παρακαλώ’’. Αν δεν λάβετε απόδειξη, δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε. Απολαύστε την διαμονή σας!».

311267009_1241473923077085_7014348651968906294_n

Αυτή είναι μια μετάφραση από το αγγλικό κείμενο που χρησιμοποιείται σε ενημερωτική καμπάνια της ΑΑΔΕ και αναγράφεται σε αφίσες που έχουν τοποθετηθεί σε περίοπτες θέσεις αεροδρομίων της Ελλάδας. Ουσιαστικά δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών (στο οποίο λογοδοτεί η ΑΑΔΕ) απευθύνεται αποκλειστικά στους τουρίστες και ούτε λίγο – ούτε πολύ εφιστά την προσοχή στα… «λαμόγια» τους Έλληνες!

Η συγκεκριμένη καμπάνια λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και υιοθετείται πλήρως από την κυβέρνηση.

Δεν λέει κανείς πως οι τουρίστες δεν πρέπει να είναι υποψιασμένοι για ενδεχόμενα φοροδιαφυγής. Άλλα το να βλέπει ο τουρίστας φαρδιά – πλατιά την προειδοποίηση για τα «λαμόγια» των αποδείξεων, με το που πατάει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τους Έλληνες πολίτες!

Έτσι προδιαθέτεις εξ’ αρχής τον ξένο ταξιδιώτη, πως έχει έρθει σε μια χώρα που κυριαρχεί η ανομία, η απατεωνιά και η εξαπάτηση. Δίνεις στον τουρίστα την εντύπωση πως επικρατεί ένα τριτοκοσμικό μπάχαλο και του λες πως η πρώτη Ελληνική λέξη που οφείλει να μάθει είναι η λέξη «απόδειξη»! Πόσος ξεπεσμός πια!

Κανένας σεβασμός του κράτους προς τους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν μια από τις ψηλότερες φορολογίες της Ε.Ε., για να βλέπουν σήμερα αφίσες που τους παρουσιάζουν ως εν δυνάμει απατεώνες!

Εντάξει, καταλαβαίνουμε την πρεμούρα της κυβέρνησης να μην πάει ούτε μισό… ευρώ χαμένο από φόρους, αφού άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ξεκάθαρα πως δεν μειώνει την φορολογία στα καύσιμα (για τους… ιθαγενείς) γιατί οι τουρίστες είναι «γερά πορτοφόλια» και πληρώνουν.

Πόσο πιο ξεκάθαρα να πει ο πρωθυπουργός πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η απομύζηση των φόρων και πως δεν βλέπει καμία διαφορά μεταξύ τουριστών και Ελλήνων πολιτών, ασχέτως αν οι δεύτεροι τον ψήφισαν για να τους αντιπροσωπεύει και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους;

Άλλα λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, έστω για τα προσχήματα. Η αλήθεια είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών έχουν υγιή φορολογική συνείδηση και η κυβέρνηση, τους αδικεί παρουσιάζοντας μια στρεβλή εικόνα προς τους ξένους.

Ας μας πει η ΑΑΔΕ στην τελική αν… ενοχλούν οι Έλληνες πολίτες, και μήπως… μετακομίζουν σε άλλη χώρα τα καλοκαίρια!

Κάποτε οι καμπάνιες καλωσόριζαν τους τουρίστες προβάλλοντας το ελληνικό φιλότιμο και το φιλόξενο πνεύμα των Ελλήνων. Σήμερα η κυβέρνηση ασχολείται μόνο με το χρήμα και «κουρδίζει» τους τουρίστες με καχυποψία και αρνητισμό προς τους Έλληνες, από την στιγμή που θα προσγειωθούν στην Ελλάδα!

Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα και αυτό, του πώς αντιλαμβάνεται τον γηγενή πληθυσμό της Ελλάδας η κυβέρνηση των «αρίστων»…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. σωστη η ΑΑΔΕ. Οι φοροφυγαδες στην ουσια μας κλεβουν ολους

Comments are closed.