ΝΤΡΟΠΗ! Ούτε ένας πατριώτης πολιτικός στο μνημόσυνο των Πεσόντων του Γράμμου για την συντριβή των συμμοριτών! Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κονίτσης!

Κοινοποίηση:
4

Πατριώτες μπορεί να λένε ορισμένοι ότι είναι, αλλά στην πράξη είναι… φτερά και πούπουλα!

Σήμερα, τελέσθηκε με λαμπρότητα η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση μνήμης – Επέτειος της νίκης του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι (που φέτος ήταν εκεί ο επίσημος εορτασμός) έναντι των κομμουνιστών ανταρτών του «Δ.Σ.Ε.» που αιματοκύλησαν την πατρίδα κατά τα έτη 1946-1949.

Κανένας δήδεν πατριώτης πολιτικός δεν πήγε… Ποια Ελληνική Λύση, ΚΑΝΕΝΑΣ!

Ειδικότερα, στο Γράμμο Βούρμπιανη Κονίτσης έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού καθώς, των Πεσόντων της, Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, της Βασιλικής Αεροπορίας και των ΜΑΥ, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνπουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Δεκάδες προσκυνητές έφτασαν από όλη την Ελλάδα. Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) Ιωαννίνων.

Ακολούθησε η έπαρση σημαίας και το προσκλητήριο νεκρών, εψάλη τρισάγιο στο μνημείο Πεσόντων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των στρατευμένων παλικαριών που εμπόδισαν να επιβληθεί η κομμουνιστική δικτατορία. Διαβάστηκαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα Κων. και τη βουλευτή κα Μ. Κεφαλά.

Έπειτα απεύθυνε χαιρετισμό ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κράγκαρης Αριστομένης για την Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών. Υπογράμμισε τη σημασία της νίκης σε Γράμμο και Βίτσι που είχε σαν αποτέλεσμα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Ιωαννίνων Αντιστράτηγος ε. α. κ. Κωστούλας Δημήτριος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο. Καλωσόρισε εν αρχή τους προσκυνητές που προσήλθαν στην εκδήλωση μνήμης.

Στηλίτευσε την αντεθνική στάση του ΚΚΕ μετά το Β Π.Π.. Αναφέρθηκε στις νικηφόρες επιχειρήσεις Πυρσός του 1949 του Στρατού. Τέλος εξήρε τη θυσία των πεσόντων του Στρατού και της Χωροφυλακής σε Γράμμο και Βίτσι.

 

Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κονίτσης

Να σημειωθεί πως στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, εμψύχωσε και αναπτέρωσε το φρόνημα των προσκυνητών με ένα πύρινο λόγο.

Από την πλευρά του εξήρε τη θυσία των στρατευμένων παιδιών της εποχής που έπεσαν ηρωικά τότε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Αναφέρθηκε στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και υπογράμμισε ότι μέχρι το 1949 το ΚΚΕ είχε αποφασίσει τον διαμελισμό της Ελληνικής Μακεδονίας, χάριν των σλάβων κομμουνιστών.

Κάλεσε την Πολιτεία να φτιάξει επιτέλους το δρόμο που οδηγεί στο 2520 ώστε να τελείται εκεί το Μνημόσυνο των Πεσόντων του Γράμμου.

Έκλεισε το λόγο του καλώντας το λαό να παραμείνει πιστός στις Χριστιανικές και εθνικές αξίες.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον ιστότοπο romfea.gr:

5 4 3 2 1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΣΑΣ ΘΑΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ !!! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΠΟΧΕΣ , ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ,ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ,ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΒΟΥΝΑ , ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ.
    ΨΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  2. https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/31265-mnimosuno-ton-pesonton-tou-grammou-foto

    σύμφωνα με το πήρες ρεπορτάζ του ΡΟΜΦΕΑ, η ΧΡ.ΑΥΓΗ, εκπροσωπήθηκε και κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο.
    Το αναφέρει επίσης με λεπτομέρειες και το σαιτ της Χ.Α.
    Απλά για να είμαστε δίκαιοι….

    Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους:
    Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγνωνιανης και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας.
    – Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Αθηνών…..Εκπρόσωπος του γ.γ. της Χρυσής Αυγής
    -Βασιλική Ένωσις Ιωαννίνων & Κονίτσης
    -Βασιλική Ένωσις Θεσπρωτίας
    -Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας.
    -Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου.

  3. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΑΦΙΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ????? ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΙΑ ΔΕΞΙΑ???? ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΛΗ!!!! ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΤΗΝ ΔΑΜ@ΥΝΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΤΥΧΗ ΧΩΡΑ????ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΡΟΜΑ!!!!!!

Comments are closed.