ΝΤΡΟΠΗ! Άνοιξε τον λογαριασμό και του κόπηκε η ανάσα – Η δραματική ιστορία 47χρονου με σοβαρότατα προβλήματα υγείας(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
λογαριασμος δεη

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται ένας 47χρονος στο Ηράκλειο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρδιακά και αναπνευστικά) και ημέρα με την ημέρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του υπέρογκου ποσού που καλείται να πληρώσει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το cretapost, ο 47χρονος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο χρέος των 2.500 ευρώ, αφού σε κάθε νέο λογαριασμό συσσωρεύονται νέες οφειλές, ενώ θα πρέπει διαρκώς να διαπραγματεύεται με τα χρέη των προηγούμενων μηνών.

Παρά τον υπέρογκο -κάθε φορά- λογαριασμό ο πάροχος του ρεύματος τον ενημερώνει ότι υπάρχει κίνδυνος αποκοπής της σύνδεσης και παρά την προσπάθειά του για ρύθμιση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, αφού σε κάθε νέο λογαριασμό με τα τεράστια ποσά και τις χρεώσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, χάνει τη ρύθμιση και πρέπει να κάνει νέα.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το τοπικό μέσο, ο 47χρονος έχει λάβει επιδότηση 192 ευρώ/4μηνο, το οποίο όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό για εκείνον και την οικογένειά του.

9299bac3 b42a 4096 b130 7cab54e99f39Η δραματική ιστορία του 47χρονου

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 47 ετών, ο οποίος κατοικεί με τη σύζυγό του στην ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Ο κ. Γ.Θ. εργάζονταν ως οδηγός φορτηγών και ζούσε μία ήρεμη και αξιοπρεπή ζωή όταν οι ασθένειες – η μία μετά την άλλη – του χτύπησαν την πόρτα και πιο συγκεκριμένα πάσχει από ανεύρυσμα ανιούσας αορτής, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμοπάθεια (ΧΑΠ) η οποία του προκαλεί υπνική άπνοια, ενώ είναι υποχρεωμένος να κοιμάται με bipap μηχάνημα το οποίο υποστηρίζει την αναπνοή του, ενώ λαμβάνει καθημερινά και ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Λόγω των προβλημάτων υγείας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά του και για ένα διάστημα ασχολήθηκε με το σκραπ. Πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε αυτό καθώς πρέπει να βρίσκεται κοντά στα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή.

Σήμερα ζει με τα χρήματα από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης τα οποία όμως δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει έστω και στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του.

Μαζί με το άρρωστο ζευγάρι μένουν συχνά και τρία ανήλικα κοριτσάκια, παιδιά ηλικίας Δημοτικού, εγγόνια από τον γιο του. Τα κορίτσια βοηθούν καμιά φορά τον παππού τους στη συλλογή φρέσκων βοτάνων τα οποία πουλά φρέσκα και αποξηραμένα για να ζήσει.

cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τεχνητη ενεργειακη κριση! Να τα λεμε κι’ αυτα!

Comments are closed.