ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΛΙΟΣ – Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Κοινοποίηση:
mallios-vagias

Συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο την επιλογή νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση του, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε για αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.

Στον αποστρατευθέντα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Βιογραφικό Νέου αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στη Μηλίτσα Μεσσηνίας το 1967, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2013 αποφοίτησε από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει, ως Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, σε Υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών.

Το 2024 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΙΝ ΕΛΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ

    1. εγκληματοφοβικός είσαι;
      δες το σαν τα…βαρελότα τη…πρωτοχρονιά χωρίς …πρωτοχρονιά και χωρίς πατρίδα.
      Τους Έλληνες νομίζεις θα φυλάνε; Τις προυποθέσεις για την υποδοχή καθε ειδους αλλοδαπού εγκληματία ετοιμάζουν – χρειάζονται ψηφοφόρους. Το…οικόπεδο δεν το λένε καν Ελλάδα πλέον ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟ ΛΕΝΕ με εγκληματίες ” αρχηγούς” μαφιόζικη οργάωση.
      Ρε τόλμα να κουνηθείς η να πεις τίποτα . Θα στη στήσουνε στη πορτα …με…αμέτρητους κάλυκες: ρώτα τον Χίο. Σκασε και φέρτο σπίτι σου τωρα και πληρωνε τους δημόσιους ….ήρωες.

      τσ, είπες τίποτα;

  2. Δόξα και τιμή στον αείμνηστο αναρχοκομμουνιστοφάγο Ευάγγελο Μάλλιο

  3. Αμα αποδειξει οτι ειναι εστω και το νυχακι του Ευαγγελου Μαλλιου απο μενα Αξιος!

    1. που ζειτε ρε σιγα μην ειναι νεος Μαλλιος αμα ηταν νεος Μαλλιος η Χρυσοχοιδενα θα τον εβαζε σε αυτη την θεση??? για ξυπνηστε που νομιζεται οτι ζειτε τα κουμμουνοπασοκα κανουν εδω κουμαντο σε ολες τις θεσεις θα τους βρεις

  4. Γεμισαμε ΕΠΙΤΙΜΟΥΣ οποιος αποστρατευται περνει και τον τιτλο,

  5. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΕΝ;ΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..
    ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙΜΑΝ !

  6. Εφόσον ήταν και το αφορεσμενο κωλοπαιδι φαντάζομαι τι σκοτούρα είναι και οι νέοι αρχηγίσκοι που προθύμως θα υπηρετήσουν τα κατοχικά κουραδια που παριστάνουν στους γραικύλους ότι διοικούν το κωλοχανιο Ελλαδιστάν .

  7. οφικιάλιοι, μετάλλια εδω μετάλλια εκεί, αξιώματα απο δω αξιώματα απο κεί…και γιατί ρε φίλε η Ελλαδα είναι μονίμως καμένη, πνιγμένη και οι Ελληνες πολιτες μονίμως εκβιαζόμενοι και δολοφονημένοι;
    ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΤΑ “αξιώματα και μετάλλια” ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΣΑΣ.
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗςΕ ΕΛΚΗΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤ.

  8. Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΛΛΙΟ;

    1. Τιμή και δόξα στον επαναστατη και υπερεθνικιστη Ευαγγελο Μαλλιο που είχε ταράξει στα χαστούκια τα χαζο κομμουνια και λοιπούς αναρχοκουλτουριαρηδες της αριστερας. ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΊΟΥ 1967

      1. ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΡΗΜΑΞΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ
        ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο, ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ…

        1. ΟΙ ΝΔΟΥΛΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ Ε; ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ;

          1. Oι Νουδούληδες ειναι χειροτεροι απο τα κουμούνια…..

  9. Θέλω γάμο Μαχμούντ με Βαγγέλη με κουμπάρο Γεωργιάδη. Και Βοριδοπλεύρηδες να χειροκροτούν και να μην …ψηφίζουν αλλά να στηρίξουν την κυβέρνηση των γαλάζιων συριζαίων που διαλύει την Ελληνική οικογένεια. Ε ρε και να τα έκανε αυτά ο ανθέλληνας Σημίτης τι θα του σούρνανε οι Βοριδοπλεύρηδες!

Comments are closed.