ΝΕΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΙΧΝΗ – ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ! ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Κοινοποίηση:
tempi-eurokinissi_2

Νέα καθυστέρηση στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών προκαλεί η ανεύρεση βιολογικού υλικού και νέων στοιχείων που έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι δικαστικές Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να συνεχίσουν την έρευνα, καθώς αυτή τη στιγμή έχει δοθεί προτεραιότητα στην εξάντληση όλων των στοιχείων ως προς την ταυτοποίηση του 57ου θύματος και την ουσία ξυλόλιο, η οποία, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του πραγματογνώμονα των οικογενειών, ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξη και εν συνεχεία τους θανάτους των επιβατών.

Υπενθυμίζεται πως με εντολή του εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ιδιωτικό συνεργείο, με εκπαιδευμένα σκυλιά, βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, προκειμένου να εντοπιστεί περαιτέρω βιολογικό υλικό που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση του 57ου θύματος, της 23χρονης Εριέττας, η οποία βρισκόταν στο κυλικείο, το οποίο ήταν στο βαγόνι στο οποίο μετά τη σύγκρουση αναπτύχθηκαν πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και έγινε άμορφη μάζα λαμαρινών.

Ανάμεσα στα ευρήματα κατά τη διάρκεια των ερευνών του ιδιωτικού συνεργείου ήταν το λεγόμενο «μαύρο κουτί» της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το καταγραφικό ETCS. Το «μαύρο κουτί» εντοπίστηκε σφηνωμένο σε λαμαρίνες και είναι αμφίβολο αν μπορεί να δώσει κάποιο στοιχείο για τις συνθήκες της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους και των εργαστηρίων της Αστυνομίας, έχει «παγώσει» η έρευνα ως προς την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα στα οποία δεν έχουν απαγγελθεί διώξεις μέχρι σήμερα.

«Ανταλλαγή» ανακοινώσεων
Τα ευρήματα κατά τη διάρκεια των ερευνών στα συντρίμμια, εννέα μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, είχαν ως αποτέλεσμα και την ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των συγγενών των θυμάτων και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που είχε αναφέρει πως δεν ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών.

«Ποια η διαφορά μεταξύ του εάν ευρέθησαν ολόκληρα μέλη σωμάτων ανθρώπινων σορών ή τμήματά τους (ένας αστράγαλος, τμήμα γνάθου ή δόντια με ρίζα δεν αποτελούν τμήματα-μέλη του ανθρώπινου σώματος); Δεν αποτελεί κύριο ζήτημα γιατί δεν βρέθηκαν νωρίτερα τόσο αυτά όσο και το “μαύρο – πορτοκαλί κουτί” της μιας μηχανής και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό, ενώ μάλιστα εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι υπήρχε μια τουλάχιστον αγνοουμένη;» αναρωτιούνται οι συγγενείς των θυμάτων.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν συγκάλυψη των στοιχείων του δυστυχήματος, καθώς λίγες μέρες μετά την τραγωδία μπαζώθηκε ο χώρος της σύγκρουσης των δύο τρένων, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ότι έδωσε τη σχετική εντολή χωρίς να υπάρχει κάποια συνεννόηση με τις δικαστικές Αρχές.

Οι τυχόν ευθύνες του κ. Αγοραστού και άλλων υπευθύνων εξετάζονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ύστερα από σχετική αναφορά των εκπροσώπων συγγενών των θυμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. πρωτα πρωτα μαζεμα ολους αυτους τους καραγκιοζηδες του αρειου παγου και κρεμασμα τα καθικια νομιζουν οτι ολα ειναι το τσιφλικι τους οταν νοιωσουν την θηλια δτο λαιμο τοτε να δω τα ματια τους.

  2. Αμα τα κτηνη δολοφονοι εχουνε…γλυκο υπνο εμενα μου περισσευει!
    Ευτυχως η δυστυχως ολοι εδω πληρωνουμε τις αμαρτιες μας προτου παμε απο κει που ηρθαμε.

  3. Τα αντιπροσωπευτικά σας πιονια σας δουλεύουν ψιλό γαζί και εσεις κάθεστε και τους λιβανίζετε .
    Σας φτύνουν στην μούρη καθημερινώς και εσεις τους καμαρωνετε .
    Σας αντικαταστούν με κάθε λογής σκουπίδι και εσεις γράφετε σχόλια για να τους τιμωρήσετε !
    Σκλάβωσαν την πατρίδα και την παρέδωσαν στους γνωστούς αγνώστους και τρέχετε στις κατοχικές τους κάλπες για την νομιμοποίηση τους στα εγκλήματα εναντίον σας και εσείς νομίζετε ότι ψηφίζετε !
    Ευτυχώς που έφυγα το ´90 απο το μπουρδελο σας και τουλάχιστον δεν τους πληρώνω .
    Ευτυχως που με το ψευτορωμαιικο θα χαθείτε και εσείς όλοι οι γραικυλοι οι δειλοί και άνανδροι , ανώμαλοι και ξερόλες .

  4. Οι κατηγορουμενοι θαχουν πεθανει οταν βγει η τελικη στα 2040, αλλα το καλο το πραμα αργει να γινει. Οι 57 αγνοουμενοι, τι εγιναν ? Ανεληφθησαν εις τους Ουρανους,μαλλον … Ευτυχως που σιγα -σιγα θα ξεκαθαρισει η κατασταση, θα γινει η πρωτη δικη στα 2027,το αθωοδικειο ( κατα κοσμον Εφετειο ) στα 2032, κατα το 2036 θα γινει η πρωτη δικη στον αγριο παγο ,η τελικη στα 2040 . Καλα σαραντα,να ζησουμε να τους θυμομαστε. -Ονουφρης Τραμπακοπλος,δικολαβος στο Σαν Φρανσισκο και L.A.

Comments are closed.