ΝΔ: Αν το Μαξίμου θέλει πληροφορίες για τα εξοπλιστικά του ΠΑΣΟΚ να ρωτήσει τον Κοτσακά!

Κοινοποίηση:
nea_dimokratia_1

Σε έντονο ύφος απάντησε η Νέα Δημοκρατία στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, που επιχείρησε να της πετάξει το μπαλάκι για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει «πλήρη σύγχυση» στον πρωθυπουργό και του υπενθύμισε ότι «ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλιστα, η Πειραιώς άφησε αιχμές, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναζητήσει πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ από «το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναλυτικά, η ΝΔ αναφέρει:

«Επειδή ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση, να του υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Αν θέλει, ωστόσο, πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. From: FRINI
    Sent: Sunday, January 27, 2013 8:28 PM
    To: oikonegl@1968.syzefxis.gov.gr
    Subject: ΥΠΟΨΗ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.ΠΕΠΟΝΗ – ΚΙΒΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ “ΔΕΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ; 21/9/2005

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ,ΤΟ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ.ΑΣΗΜΙΝΑΚΗ

    Έπιχείρηση αποπροσανατολισμού προσπαθεί να στήσει το ΠΑΣΟΚ,επειδή η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα,φαίνεται οτι εχει στα χέρια της νέα στοιχεία-φωτιά για τον ρόλο των πρώην υπουργών Άμυνας κ.κ Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου.
    Χθές,ο προεδρεύων της Επιτροπής,βουλευτής της Ν.Δ. Ι.Τραγάκης,ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής,σχετικά με στοιχεία που εχει παραλάβει,μεταξύ των οποίων και τρία κιβώτια απο τις ΗΠΑ,τα οποία περιέχουν στοιχεία της κίνησης του λογαριασμού της Τράπεζας Σίτιμπανκ στην Αμερική.
    Πρόκειται για έναν αριθμό λογαριασμού,που όταν αποκαλύφθηκε,βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν οτι πρόκειται για….αριθμό τηλεφώνου!
    Εκπρόσωποι-συντονιστές της Ν.Δ.,του ΠΑΣΟΚ,του ΚΚΕ και του ΣΥΝ,που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή,συμφώνησαν ομόφωνα:

    – Το άνοιγμα των τριών κιβωτίων,με τα στοιχεία απο τις ΗΠΑ
    – Τη διερεύνηση όποιων στοιχείων αφορούν αποκλειστικά στους με οποιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενους και ενδεικτικά την κίνηση του συγκε-
    κριμένου λογαριασμού της Σίτιμπανκ,στην ημερομηνία 2 Νοεμβρίου του 2000.
    – Στο οτι απο την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων σε σχέση με αυτή την ημερομηνία,φαίνεται οτι υπήρξε μεταφορά 300.000 δολ.του προέδρου
    της Ντρουμίλαν Ιντερνάσιοναλ και 4.000.000 δολ.,απο την Αντέι στην εταιρεία Ντρουμίλαν Ιντερνάσιοναλ ,σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας.
    – Λόγω του όγκου των στοιχείων,τα οποία αφορούν στο σύνολο της κίνησης του συγκεκριμένου λογαριασμού της Σίτιμπανκ Νέας Υόρκης,συμφω-
    νήθηκε ο έλεγχος να συνεχιστεί και να περαιωθεί με τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων.

    ” Κουμπώνει το θέμα των χρημάτων που ψάχναμε….”,είπε με νόημα ο προεδρεύων της Επιτροπής κ.Τραγάκης και πρόσθεσε:
    Περαιτέρω διερεύνησης των στοιχείων που ήρθαν απο τις ΗΠΑ,αλλά και αναμονής των στοιχείων που θα έρθουν απο την Ελβετία……
    Τα 4.000.000 δολ.που είχαν “χαθεί” βρέθηκαν να πηγαίνουν σε ελβετική τράπεζα.
    Δεν ήταν ενας απλός αριθμός τηλεφώνου,ήταν αριθμός τραπεζικού λογαριασμού….,είπε και ο βουλευτής της ΝΔ.Χρήστος Ζώης.

    Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,Ανδρέας.Λοβέρδος ζήτησε να παρίσταται στην Επιτροπή η ίδια η πρόεδρος της Βουλής κ.Μπενάκη!
    Στο μεταξύ τα στοιχεία έχουν σταλεί και σε σιντί,οπότε θα μπορεί να γίνει σύγκριση με τα ονόματα που είχαν αναφερθεί στην Εξεταστική Επιτροπή.
    Ο αριθμός λογαριασμού της Σίτιμπανκ είναι ο : 36154634,ενω ο λογαριασμός της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου απο τον οποίον κινήθηκαν χρήματα προς την Ελβετία και τη Νέα Υόρκη είναι ο : 001-33-142388.

    Παράλληλα,αναμένεται να ανοιχθεί ο λογαριασμός της ελβετικής τράπεζας: 1258781 ( Credit Agricole Indosuez) για να διαπιστωθεί αν κατευθύνθηκαν εκεί τα 4.000.000 δολ.απο τις ΗΠΑ,ενώ στον λογαριασμό: 1258781 πήγαν διαδοχικά 16,8 εκατ.δολ. και 1 εκατ.δολ.απο τη Λευκωσία.

Comments are closed.