ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”! Καμερουνέζος μετανάστης σέρνει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατηγορώντας την ότι τον άφησε να πεθάνει στη θάλασσα

Κοινοποίηση:
φ

Ο 18χρονος Ibrahim Obbo συνελήφθη από τις Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας όταν έφτασε παράνομα στη Σάμο με φουσκωτή βάρκα από τα παράλια της Τουρκίας.

Ο Καμερουνέζος παράνομος μετανάστης, με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στις 26 Νοεμβρίου, ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την συναισθηματική αγωνία που έπρεπε να υπομείνει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu (που δεν αποκλείεται να αποτελεί μια καλοστημένη Τουρκική προβοκάτσια), ο Obbo μαζί με άλλους 35 παράνομους μετανάστες, ξεκίνησαν από τα παράλια της Τουρκίας και έφτασαν στη Σάμο με φουσκωτή βάρκα στις 14 Σεπτεμβρίου. Μόλις έφτασαν στο νησί, οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας αρχικά έριξαν προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια τους συνέλαβαν. Ο Obbo και δύο φίλοι του, αρχικά ξέφυγαν από τις Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, αλλά συνελήφθησαν την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, οι Έλληνες τους ξυλοκόπησαν, τους έβαλαν σε μια βάρκα χωρίς σωσίβια και στη συνέχεια τους πέταξαν στη θάλασσα με σκοπό να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Ο Obbo είπε ότι κατάφερε να φτάσει κολυμπώντας στην Έφεσο (Κουσάντασι) της Τουρκίας, ενώ οι φίλοι του πνίγηκαν.

Εκεί, είπε την ιστορία του στις Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ μια Τουρκική ΜΚΟ τον βοήθησε παρέχοντάς του νομική βοήθεια και δικηγόρους.

Ο Esengul Kiran, ένας από τους δικηγόρους του Obbo, τόνισε ότι η ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του ήταν σε άθλια κατάσταση όταν συναντήθηκαν, περιγράφοντας το περιστατικό ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ένας άλλος δικηγόρος, ο Mehmet Arslan, είπε ότι ο Obbo τραυματίστηκε σωματικά και ψυχικά εξαιτίας των όσων πέρασε.

Η Τουρκία και οι Τουρκικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επανειλημμένα κατηγορούν την Ελλάδα για παράνομες, όπως υποστηρίζουν, απωθήσεις και επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών που ξεκινούν από τα παράλια της Τουρκίας με σκοπό την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Η Τουρκία όμως ξεχνάει να αναφέρει πως συστηματικά παραβιάζει την Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την μετανάστευση, που προβλέπει ότι οι Τουρκικές Αρχές θα αποτρέπουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα.

Οι Τουρκικές Αρχές δεν αναφέρουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασε από την Κεντρική Αφρική στην Τουρκία ο Καμερουνέζος. Προφανώς έφτασε αεροπορικώς, καθώς είναι αδύνατο να διέσχισε την Σαχάρα, να πέρασε από το Σινά στο Ισραήλ ή την Ιορδανία, μετά στην εμπόλεμη Συρία και μέσω της εμπόλεμης περιοχής των Τουρκο-Συριακών συνόρων να έφτασε στην Τουρκία.

Η υπόθεση του Καμερουνέζου αποδεικνύει την ύπαρξη ενός καλοστημένου κυκλώματος μεταφοράς Αφρικανών μεταναστών στην Τουρκία, οι οποίοι στη συνέχεια προωθούνται στην Ελλάδα.

Η υπόθεση δεν αποκλείεται να αποτελεί και μια καλοστημένη προβοκάτσια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, η οποία κατά δημόσια δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπερασπίζεται τα σύνορά της, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μη επιτρέποντας την παράνομη είσοδο παράνομων μεταναστών από την Τουρκία.

Πηγή: cosmostatus.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ειναι καλα δασκαλεμενοι απο ΜΚΟ που τους παρεχουν δικηγορο μεταφραστη και ιατρο δωρεαν λες και εναι πελατες πενταστερου ξενοδοχειου, δεν χρειαζονται οι τουρκοι να τους κατατοπισουν εχουν τους εγχωριους εθνομηδενιστες. Ο συγκεκριμενος αν καταφερει να παρει αποζημιωση θα ισχυσει δικαστικο προηγουμενο και θα το κανουνε χιλιαδες παρανομοι..Καταφερες μπηκες; Βονυς 100 χιλιαρικακια..

Comments are closed.