ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ Ο, ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ! Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ Η ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ “ΛΥΚΟΥ”

Κοινοποίηση:
BeFunky-collage-3

Παναγιώτης Πικραμμένος: Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, φοιτητές, φαντάρους, ναυτικούς

Υπέρ της επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού πέρα από τις κατηγορίες που έχουν ήδη περιληφθεί στην τροπολογία, τάχθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
Ο κ. Πικραμμένος, εξήγησε: «ποιο είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να προστατέψουμε, η υγεία, αλλά για να υπάρχει ζωή και υγεία, πρέπει να δουλέψει και η οικονομία, αλλιώς με τι χρήματα θα στηριχθεί η υγεία;»

Οι δάσκαλοι τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι ναυτικοί είναι μερικές ομάδες ακόμα που ανέφερε ο κ. Πικραμμένος, όπου θα μπορούσε να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ακόμα: «Εγώ βλέπω τον εμβολιασμό ως ένα ανθρωπιστικό καθήκον, μια υποχρέωση αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπό μας με τον οποίο συμβιώνουμε μέσα στην κοινωνία. Είναι μια απόδειξη ότι αποδεχόμαστε τους κανόνες της συμβίωσης εν κοινωνία και κατά κάποιο τρόπο δεν δεχόμαστε να θέσουμε την ζωή του συνανθρώπου μας σε διακινδύνευση. Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, γιατί αυτό δεν είναι μόνο ένα νομικό, συνταγματικό καθήκον, εγώ το βλέπω ως μια ηθική επιταγή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, θρησκευτική επιταγή αν θέλετε για ορισμένους από τους συνανθρώπους μας, μια άγραφη επιταγή για όσους ανθρώπους ζουν μέσα σε μια κοινωνία, είναι αναγκασμένη η κοινωνία, να προχωρήσει σε μέτρα. Όπως, για όλα τα θέματα προχωρά η κρατική εξουσία στην λήψη μέτρων για αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τι είναι σωστό, τι λάθος, τι υποχρέωση και τι καθήκον».

«Εγώ θυμάμαι όταν πήγα να καταταγώ στο Ναυτικό, σήκωσα το μανίκι μου, μου έκαναν εμβόλιο, ούτε με ρώτησε κανένας, ούτε υπήρχε καμιά αμφισβήτηση, μας έβαζαν στην σειρά και μας έκαναν εμβόλιο», πρόσθεσε.
«Κατά πόσο είναι συνταγματικώς ορθό, θα το κρίνουν εντέλει τα δικαστήρια, υπάρχει μια αρχή κρίσεως με την απόφαση που έγινε για την ΕΜΑΚ, όπου εκεί αναφέρεται ότι πρέπει να υποχωρήσει το ατομικό δικαίωμα προ των επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος για λόγους προστασίας της υγείας, που προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος», ωστόσο εκτίμησε πως θα υπάρξουν σχετικές προσφυγές στην δικαιοσύνη.

«Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και να θεωρηθεί ότι προκαταλαμβάνω ή ότι ξέρω κάτι παραπάνω, απλώς εκφράζω την νομική μου άποψη, ότι είναι προφανές ότι ένα πρώτο δείγμα μας δίνει η απόφαση για την ΕΜΑΚ, από κει και πέρα είναι θέμα εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας και το δικαστήριο θα κρίνει σε κάθε περίπτωση αν το μέτρο είναι ανάλογο, δεν είναι ανάλογο και τα λοιπά».

Όπως είπε ο κ. Πικραμμένος, «δεν πρέπει να μπερδεύουμε δύο πράγματα που είναι τελείως διαφορετικά, είναι άλλο πράγμα η υποχρεωτικότητα και είναι άλλο πράγμα ο εξαναγκασμός. Η υποχρεωτικότητα είναι ότι σου επιβάλλει η κρατική εξουσία να κάνεις κάτι, αλλά είναι όπως λέμε στα λατινικά «lex minus quam perfecta», δηλαδή δεν σου ασκεί κάποιος σωματική βία, έχεις άλλες συνέπειες δευτερευούσης μορφής, άρα δεν μιλάμε για εξαναγκασμό, έμμεση ψυχολογική βία υπάρχει, αλίμονο. Μα προς όλες τις κατευθύνσεις υπάρχει, για εμένα που έχω εμβολιαστεί, ο ανεμβολίαστος δεν μου ασκεί ψυχολογική βία; Δεν πρέπει να το βλέπουμε μονομερώς».

Το δικαστήριο θα κρίνει την αναλογικότητα των μέτρων. Για το μέτρο της υποχρεωτικότητας στα δικά μου μάτια, είναι πρόδηλη η υποχώρηση του ατομικού δικαιώματος  απέναντι στο γενικότερο συμφέρον. Ως προς τις συνέπειες για κάθε ομάδα, εκεί είπα ότι θα κριθεί βάσει της αρχής της αναλογικότητας. Στην ΕΜΑΚ, όπου  για παράδειγμα, η συνέπεια της λήψεως του μέτρου ήταν να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία, αυτό εκρίθη ότι τηρεί την αρχή της αναλογικότητας.

Για το μέτρο της αναστολής εργασίας, «εκφράζοντας πάντα την προσωπική μου άποψη, θα τασσόμουν ότι είναι συνταγματικώς ανεκτό», σημείωσε ο κ.Πικραμμένος. «Για να ισοδυναμεί με απόλυση θα πρέπει να εκτείνεται σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενη. Δεν θέλω να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη, γιατί θα κριθεί επανειλημμένως. Δεν έχω προλάβει να δω την τροπολογία αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη, μια αναστολή που εκτείνεται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα είναι ανεκτή, μια αναστολή η οποία υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα κριθεί πάλι από το δικαστήριο, ενδεχομένως δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της αναλογικότητας. Θα το δούμε στην πράξη».

Προσλήψεις με «δίπλωμα εμβολιασμού» όπως οδηγούμε τα αυτοκίνητά μας
Στο ερώτημα εάν ο πολίτης που θα θέλει να προσληφθεί σε μια επιχείρηση, δημόσια ή ιδιωτική, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έδωσε θετική απάντηση και έδωσε το εξής παράδειγμα, «πώς δεν σας επιτρέπεται να οδηγείτε χωρίς δίπλωμα; Είναι θεμιτή υποχρέωση σε μια περίοδο πανδημίας και το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό», είναι η αποκλειστικά προσωπική γνώμη του κ. Πικραμμένου, όπως τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

37 Σχόλια

  1. Το ακαταδίωκτο που ψηφίσατε είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και την ισότητα των πολιτών;;;;;; Είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα να ρίξετε χημικά σε ειρηνική διαδήλωση(για να ανοίξετε τον δρόμο!) όταν σε χιλιάδες διαδηλώσεις με ελάχιστο κόσμο, δεν σας νοιάζει να ανοίξετε τον δρόμο; Είναι σύμφωνο με το σύνταγμα να δίνετε 150 ευρώ σε όσους εμβολιάζονται; Και να εκβιάζει το κράτος με απολύσεις όταν τα εμβόλια είναι πειραματικά;; Εγώ θα σου πρότεινα να μην τους δικαιολογείς γιατί είσαι και πρώην Δικαστής και φαίνεσαι αξιοπρεπής άνθρωπος, δεν είσαι ο άδωνις που θα ψηφίσει και τις πρέσπες και συμφωνεί τώρα και με τη μεταφορά στην ενδοχώρα των λαθρομεταναστών από τα νησιά!

  2. ΣΙΧΑΜΑ ΠΙΚΡΑΜΕΜΕ !!!!!!! ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΗ ΣΑΣ…….

  3. …..βλεπω τον δεξιο της φωτο και με θυμιζει την τουρκοκρατια ο νενετος……

  4. Μια λύση υπάρχει να ξεσηκωθεί ο κόσμος όλοι οι Έλληνες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο. Όλη μέρα και όλη νύχτα στους δρόμους να κλείσουν τα πάντα μήπως δώσει ο Θεός και ξεκουμπιστουν. Νέα δίκη Νυρεμβέργης και θάνατος στους φονιαδες

  5. Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων θέλουν να μας κάνουν πειραματόζωα, συνεχίζοντας την κληρονομιά του Άουσβιτς. Βγάλανε και το πιστοποιητικό για το τρύπημα σε αντιπαράθεση με το κίτρινο αστέρι των Εβραίων.
    Μια ζωή εμείς θα τρυπιόμαστε και αυτοί θα κονομάνε. Τους λαθρομετανάστες και τους Ρομά δεν τους τρυπάνε.
    Έχουμε πρόβλημα με τους ανεγκέφαλους που μας κυβερνάνε. Είναι φασίστες του κερατά!

  6. Ναυτάκι ο κουραμπιές? Γιατί η Βόρεια Ελλάδα είναι πιο κοντά στους φίλους του ναζιδες

  7. Στο αρρωστημένο μυαλό τους νομίζουν ότι είναι η ( elite) δεν κατάλαβαν καλα ότι είναι οι σερβιτόροι της ελιτ και το τέλος τους θα είναι όπως τους απλούς προδότες.

  8. Όλο και περισσότερο σαν δαιμόνια κάνουν. Πονηριά,κακία,μισανθρωπία,ψεύδος,μανίες,λύσσα.

  9. Χτες η κυβέρνηση που είσσι μέλος έριξε χημικά σε ειρηνική διαδήλωση. Και μιλάς και από πάνω. Ζητήστε συγνώμη, δεν νοιάζεστε για την υγεία μας. Εσύ που είσαι δικαστής, είναι νόμιμο το ακαταδίωκτο που δώσατε στους πλασιέ των εμβολίων; Και το εμβόλιο που σου κάνανε στο ναυτικό ηραν δοκιμασμένο, δεν ήταν καινούργιο

  10. Όταν σήκωσες το μανίκι στο Ναυτικό το εμβόλιο που σου κάνανε Μασόνε ήταν πειραματικό 6 μηνών αι στο δι@ολ@ στο τέλος τέλος άιντε γιατί μας πρήξατε τ@ρχιδι@…

  11. Εγώ παραδόξως θα σου απαντήσω σοβαρά! Έχεις κάνει το εμβόλιο, ωραία; Ήταν επιλογή σου, ωραία; Εμένα γιατί δεν μου αφήνεις να έχω επιλογή!!Σου ασκώ ψυχολογική βία;; Το λες και δεν ντρέπεσαι;; Στα εστιατόρια μόνοι μπαίνετε, στα γήπεδα δεν με αφήνετε, εμένα με υποχρεώνεις να σου αποδεικνύω με τεστ ότι είμαι υγιής, ενώ εσύ μπορεί να με κολήσεις, ότι κακό και αν γίνεται όλα τα κανάλια ουρλιάζουν ότι εγώ φταίω, αλλά εσείς κολλάτε μεταξύ σας και εγώ είμαι που σου ασκώ ψυχολογική βία!!Αν δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφω δεν είσαι και σε θέση να έχεις άποψη για το σώμα μου και την υγεία μου! Και κάτι απλό να καταλάβεις, στο στρατό κάνουμε εμβόλια δοκιμασμένα, με κανονική άδεια λειτουργίας, δεν έχουμε ψηφίσει κανένα ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για την στρατιωτική ηγεσία και αν πάθεις κάτι από τα εμβόλια εκεί προφανώς η οικογένειά σου θα αποζημιωθεί Δεν θα που ήσουν άτυχος ή ήσουν το 1 στις 100000

  12. Πάνος πολύ σωστό.Οταν καταλάβουν τι έχουν κάνει θα τους κυνηγάνε μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι.

  13. Ετοιμαστειτε………………………………………….. ……………….. θα ΣΑΣ γ@#μησ@#μ$ πιονια …..

  14. Πλησιάστε τα παιδιά και θα σας κάνουμε εμείς όλες τις δόσεις μαζεμένες. Τις κανονικές, ε; Όχι αλατόνερα.

  15. ρε πικραμενοχαμενε ξεχασες τα εντομα τα μυρμηγκια και τις κατσαριδες ρε που σας βρηκαμε ο Βορειοκορεατης μπροστα σας ειναι παρθενα εσεις ειστε η προσωποποιηση του φασισμου και της προδοσιας ενος εθνους και καταλαβαινεις τι παθαινουν κατι τετοιοι αν δεν προλαβουν να την κοπανησουν οπως φυγαδεψατε το αλλο νουμερο της ζημενς . μην κρινετε λοιπον αλλους κοιταχτειτε στον καθρεφτη και φτυστε τον εαυτο σας μιασματα της κοινωνιας

  16. Ρε αντε από δω πέρα που θα αναγκάσεις κόσμο να κάνει ένα πειραματικό εμβόλιο με τοσες παρενέργειες και θανάτους.Ντροπή σου

  17. Έχουν καταστρέψει το ΕΣΥ το έχουν υποστελεχωμένο εδώ και δεκαετίες και τώρα ξαφνικά νοιάστηκαν για τη δημόσια υγεία!!! Ποιο το λαμόγιο που έκλεγε σαν κοριτσάκι για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
    Οι ΝουΔουλες θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν, να το θυμάστε αυτό.

  18. Βρε παιδιά τελικά πόσο άλλο θα υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας! Για τους εμβολιασμένους του Γεναρη ούτε λόγος οι οποίοι ήταν 80ετων plus που πρέπει να έχει λήξη η ανοσία τους και κινούνται ανάμεσά μας χωρίς πρόσθετο έλεγχο. Εν τω μεταξύ και οι άλλες ηλικιακές ομάδες που δεν κάνουν τεστ π.χ σε εργασιακό χώρο γιατί ειναι εμβολιασμένοι και γιατί έτσι τους έχουν πει οι( σοφοί) ειδικοί.Όμως απο την άλλη λένε και ποιός σας είπε πως δεν κολλάνε οι εμβολιασμένοι η δεν μεταδίδουν.!? Ας βγούν να μας πουν τον πραγματικό λόγο που πρέπει να εμβολιαστούμε, χωρίς εκβιασμούς. ίσως εκτιμηθεί!!

  19. Τελικά να δείτε,το ξύλο θα το φάνε από τους εμβολιασμένους στο τέλος!!!!!! Εκεί θα γελάσουμε πολύ!!!!!

  20. Υπαρχει καποιος να τους σταματησει;
    Γερμανοτσολια αν πειραξετε τα παιδια θα ερθει το βιολογικο σας τελος

  21. Παπατζής κλασσικός φαφλατάς επικίνδυνος ανθέλληνας.Χαρακτήρας Αβραμόπουλος.

  22. Αμα τα ψάξεις είμαι να γελάει και ο κάθε ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ!!

  23. Του απαγορεύω να μιλάει γιατι ανήκει στην κατηγορια εκείνη που με ενοχλεί ακόμη κσι η χροιά της φωνης του,άει σιχτίρ πια με τον καθε υπεροπτικό τύπο που δήθεν νοιάζεται για το καλό μας

  24. ένας βρέθηκε να ρίξει μια φάπα στην καράφλα του μασώνου με το κιπά και να κλωτσήσει καμμιά κούτα στην λαϊκή και τον χώσατε στην φυλακή, τώρα φάτε κούληδες χρυσούς και πικραμμένους δεσμοφύλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης…..αντίο ραγιάδες…..

  25. Από πού και ως πού “ο ανεμβολίαστος ασκεί ψυχολογική βία στον εμβολιασμένο”, αφού το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ξεκάθαρα για ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και δεν έχει ουδεμία σχέση αν ο άλλος εμβολιαστεί ή όχι.
    Εκτός αν εννοείτε ότι ο εμβολιασμένος και κολλάει και μεταδίδει, αλλά τότε δεν του φταίει ο ανεμβολίαστος, αλλά αυτός που τον έπεισε να εμβολιαστεί ανώφελα…
    Υ.Γ. Θα μπορούσαν να ισχύουν, εκτάκτως, τα αντισυνταγματικά αυτά μέτρα, μόνο αν η χώρα κυρησσόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Υπάρχει κάτι τέτοιο;;;

  26. Πικραμμένος και πικρόγλωσσος. Φαίνεται από τα μούτρα τι κακιά αδερφή είναι.

  27. Φόρα την ποδίτσα σου μωρή λούγκρα και στη σειρά για phdhma.Ωρες προσέλευσης στοάς. 5-8μμ. Πλυμένος….

  28. Μιλησε ο γιος του συνεργάτη των ναζι στην κατοχή. Α ρε γατονια
    νεοέλληνες τι προσωπικοτητες έχετε και σας κυβερνανε !!!! Διαλεχτοι όλοι τους, ένας κι ενας.Μιλαμε για μεγάλα ταλέντα.

  29. Τέκνο δοσίλογου πατέρα δεν έπρεπε να μιλά καθόλου.

  30. αυτός που έκλαιγε σαν κοριτσάκι, μέσα στη Βουλή, όταν τον κατηγόρησαν για το σκάνδαλο novartis…

  31. πικραμενε ευχομε ο καθε πικραμενος να σε σβερκωσει και να γινεις μπλε μαβε στο σβερκο

Comments are closed.