ΝΑΒΑΛΝΙ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΓΕΜΑΤΗ ΜΩΛΩΠΕΣ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ – ΡΩΣΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ 2% ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ CIA – ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κοινοποίηση:
navalni3

Στο νεκροτομείο του κλινικού νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ (Salekhard District) φέρεται να βρίσκεται, τελικά, η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία μέχρι και το Σάββατο, ήταν “εξαφανισμένη” και αναζητείτο από την οικογένειά του. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη  εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, μετά από τον ξαφνικό θάνατο του Ναβάλνι την Παρασκευή, η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Labytnangi, 36 χιλιόμετρα μακριά
από την φυλακή ΙΚ-3 στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε αργότερα την ίδια μέρα στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο στην περιφερειακή πρωτεύουσα Σάλεχαρντ.

«Συνήθως τα πτώματα των  ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται απευθείας στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην οδό Glazkova, όμως σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», είπε ο παραϊατρικός υπάλληλος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα. «Τον οδήγησαν στο νεκροτομείο, τον έφεραν εδώ και μετά έβαλαν δύο αστυνομικούς μπροστά στην πόρτα. Θα  μπορούσαν κάλλιστα να είχαν τοποθετήσει μια ταμπέλα που έγραφε “κάτι μυστηριώδες συμβαίνει εδώ!”. Φυσικά, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είχε συμβεί, γιατί υπήρχε μυστικότητα και αν προσπαθούσαν να κρύψουν κάτι σοβαρό» πρόσθεσε.

Σύντομα προέκυψε ότι το πτώμα που παραδόθηκε ήταν του Αλεξέι Ναβάλνι και ότι ο θάνατός του «δεν ήταν εγκληματικής φύσης», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να δείξει ότι δεν εμπλέκονταν πυροβόλα όπλα. Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα του θανάτου του Ναβάλνι, το προπαγανδιστικό RT, επικαλούμενο μια πηγή, ανέφερε ότι ο πολιτικός φέρεται να υπέστη θρόμβωση στο αίμα. Τη δεύτερη μέρα, η ηγεσία της  Σωφρονιστικής Αποικίας Νο. 3 ενημέρωσε τη μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, η οποία μετέβη στις φυλακές για να παραλάβει τη σορό, ότι ο γιος της πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου». Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες εξηγούν ότι δεν πρόκειται για διάγνωση, αλλά
για μια γενική έννοια που αναφέρουν οι γιατροί για την «ευκολία» της περιγραφής μέχρι να γίνει αυτοψία και να εντοπιστούν οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του.

Στα social media μάλιστα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που φέρεται να είναι από τη στιγμή που η σορός του Ναβάλνι μεταφέρεται στο νοσοκομείο μέσα στη μαύρη νύχτα…

Χθες, η εκπρόσωπός του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, κατήγγειλε πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι η σορός του δεν θα παραδοθεί στους συγγενείς του, ενώ τους κατηγόρησε για “δολοφονία” και “συγκάλυψη”.

Πολιτικός του 2% στη Ρωσία
Ο δημοσιογράφος και γεωπολιτικός σχολιαστής Aaron Maté εξηγεί ότι παρά τον παγκόσμιο ντόρο ο Navalny ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστος στην πολιτική και την κοινωνία της Ρωσίας. «Ο Navalny ήταν ένα περιθωριακό πρόσωπο της αντιπολίτευσης που συγκέντρωσε μετά βίας το 2%. Ο Putin δεν τον φοβόταν. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εξυπηρετούσε τον Ρώσο πρόεδρο να βλέπει η Δύση τον Navalny ως την κύρια αντιπολίτευσή του.

Με θητεία στο ΝΑΤΟ

Ο Navalny πέρα από τις δικαστικές περιπέτειες και τις καταδίκες, που είχε για απάτες, είχε συνεργαστεί με την υπηρεσία πληροφοριών του ΝΑΤΟ Bellingcat και είχε περάσει από το πρόγραμμα «Yale World Fellow», ένα «εκπαιδευτικό» project αλλαγής καθεστώτος υπό την αιγίδα της CIA. Κανένα μέσο ενημέρωσης της Δύσης δεν αναφέρει ότι ο Navalny ήταν ένας αμετανόητος ρατσιστής που συνέκρινε τους μετανάστες με κατσαρίδες και σάπια δόντια», υποστηρίζει ο Maté. Στις ΗΠΑ τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον θάνατό του ως μία συγκλονιστική τραγωδία ενώ την ίδια ώρα σιωπούν εάν δεν υποστηρίζουν κιόλας τη συνεχιζόμενη δίωξη σε βάρος του Julian Assange.

Οι απάτες του …«μαχητή της ελευθερίας»

Ο Navalny διαφημιζόταν ευρέως στη Δύση και τα ΜΜΕ ως ο «κύριος μαχητής της ελευθερίας» στη Ρωσία. Ωστόσο φυλακίστηκε πολλές φορές όχι για τον πολιτικό του αγώνα, αλλά για συνηθισμένη οικονομική απάτη, μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων και παραβάσεις του ποινικού κώδικα. Το 2014, ο Navalny και ο αδερφός του καταδικάστηκαν για την υπόθεση γνωστή ως «Yves Rocher». Η υπόθεση εναντίον των αδελφών Navalny κινήθηκε κατόπιν αιτήματος ιδιωτικής ξένης εταιρείας και όχι ρωσικής. Έχοντας δημιουργήσει μια εικονική εταιρεία, οι αδελφοί υπεξαίρησαν δεκάδες  εκατομμύρια ρούβλια, για τα οποία ο αδελφός του Oleg καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση όπως και  ο Alexey, αλλά υπό όρους. Σε αυτό το σημείο, ο Alexei Navalny είχε ήδη μια άλλη καταδίκη.

Ως σύμβουλος του κυβερνήτη της περιφέρειας Kirov, ο Navalny υπεξαίρεσε 1,5 εκατομμύριο ρούβλια μέσω της άλλης εικονικής εταιρείας του. Η ποινή ήταν 5 χρόνια με αναστολή. Έτσι ο Alexey έγινε το μόνο άτομο στη Ρωσία με δύο ποινές με αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κατάδικος έπρεπε να μην αλλάζει τόπο διαμονής και να παρουσιάζεται για έλεγχο σε αστυνομικό τμήμα 2 φορές το μήνα. Ωστόσο, ο «αρχηγός» της αντιπολίτευσης αγνόησε πολλές φορές αυτούς τους όρους. Μόνο το 2020, ο Navalny παραβίασε το καθεστώς αυτό 6 φορές. Τέτοιες παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αντικατάσταση του όρου με την πραγματική κράτηση στη φυλακή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Εδώ θα του δίναν και επίδομα ή θα τον κάνανε και υπουργό.Εκεί είναι σοβαρό κράτος.Καλά κάνανε και το σαπίσαν το πρακτοράκι των Αμερικλανών,πονάτε νεοταξίτες του λώκου;

  2. Πανω που θακανε….πραξικοπημα απο τη μπουζου ο…παληκαρας με τα φραγκα της CIA και της MI6 ! Βλαδιμηρε το φαγες το…παληκαρι ωιμε!

  3. Ο Πουτιν σαρώνει ότι βρει μπροστά του…
    ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.εμεις ,αυτοί κ οι άλλοι
    δεν έχουν ούτε 1% πλεονέκτημα απέναντι του…..θα μας αποτελειώσει πριν καν πούμε κιχ…..

Comments are closed.