Μύκονος: Το νησί όπου οι παράνομες οικοδομικές εργασίες… δεν σταματούν ποτέ (Εικόνα)

Κοινοποίηση:
Mykonos-1

Στις 16 Φεβρουαρίου 2024 έγινε ακόμα μια αυτοψία από την αστυνομία σε επιχείρηση που βρίσκεται στην περιοχή Καλαμοπόδι για διαπίστωση παράνομων εργασιών στον αιγιαλό.

Εκεί όπου οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι κατασκευάζονταν τεραστίων διαστάσεων τσιμεντένιες κολώνες μέσα στην αμμώδη παραλία, όχι πιο μακριά από 15 μέτρα από την ζώνη κυματισμού σε αμμώδη παραλία. Η υπερκατασκευή αυτή είναι δυσανάλογη από οποιοδήποτε άλλη κατασκευή σε παρόμοια περίπτωση και εμπίπτει στην ολική απαγόρευση που υπάρχει στον ΓΟΚ σε σχέση με την δόμηση σε αμμώδη εδάφη δίπλα στην θάλασσα.

Οι νέες τεράστιων διαστάσεων πέργκολες απαγορεύονται εξ ολοκλήρου και είναι στατικά επικίνδυνες διότι το αμμώδες έδαφος θέλει ειδικές προδιαγραφές και ειδικές μελέτες.

Η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι παρανομίες δεν έχει απολύτως κανένα πιστοποιητικό στατικότητας για τις τερατώδεις νέες πέργκολες με τις τεράστιες τσιμεντένιες κολώνες και πολύ πιθανόν οι πελάτες που θα υπάρχουν από κάτω κατά την λειτουργία της επιχείρησης είναι να κινδυνεύουν !!

Στην φωτογραφία φαίνεται μια από τις πολλές τεράστιων διαστάσεων τσιμεντένια κολόνα σε απόσταση πάντα μικρότερη των 15 μέτρων από την πλύνη μέσα στην αιγιαλίτιδα ζώνη κάτι που σύμφωνα με το ΓΟΚ απαγορεύεται αυστηρά!

Screenshot_2024-02-18-18-09-21-009_com.whatsapp-edit

Το βάρος δε της τσιμεντένιας ολόκληρης υπερκατασκευης λόγω του αμμώδους έδαφους δύναται να είναι πραγματικά επικίνδυνο ως αναφορά την στατικότητα αυτού.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει σωρεία παρόμοιων καταγγελιών, αφού υπάρχει μέσα στο οικόπεδο της επιχείρησης -με διαφορετικό εταιρικό σχήμα αλλά πάντα με τον ίδιο ιδιοκτήτη- ολόκληρο αυθαίρετο χωριό με δεκάδες παραπήγματα παράνομα, χωρίς μελέτη και οικοδομικές άδειες, χωρίς πυροσβεστικά μέσα.

Το παράξενο είναι ότι ακόμα υπάρχει και ακόμα χτίζει επάνω στον αιγιαλό!!! Χωρίς κάποιος πραγματικά να μπορεί να τους σταματήσει!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αλβαναριά που το παίζουν μαστόρια, τόσα χρόνια στις οικοδομές και δε μάθανε τίποτα.

Comments are closed.