Μύθοι και αλήθειες για τις μεταλλάξεις. Νέος εφιάλτης από το Καμερούν. Ας πούμε- μόνον εμείς- πέντε αλήθειες στον κόσμο και για την Μποτσουάνα

Κοινοποίηση:
kameroun-metallaxi

Μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού- πέρα από την Όμικρον- ανακαλύφθηκε στη νότια Γαλλία, η οποία εξαπλώνεται σε περιορισμένο βαθμό προς το παρόν, σύμφωνα με νέα μελέτη που επικαλείται η Ισραηλινή εφημερίδα, «Jerusalem Post».

Η παραλλαγή πιστεύεται ότι προέρχεται από το Καμερούν και μέχρι στιγμής έχει εξαπλωθεί σε 12 ασθενείς.Φαίνεται να έχει 46 νέες μεταλλάξεις. Κανένα άλλο δεδομένο δεν έχει γίνει γνωστό για αυτήν τη νέα μετάλλαξη, ούτε για την εξάπλωσή της ούτε για τη θνησιμότητά της. Είχαμε την «άλφα», την «βήτα», τη «γάμα» αλλά και την σφοδρή «δέλτα». Δεν είχαμε όλες τις μεταλλάξεις στη χώρα μας, ωστόσο ο κορωνοϊός, έδειξε ότι έχει πάρει σβάρνα όλα τα γράμματα του αλφάβητου, καθώς μας επισκέφθηκε κατά διαστήματα και η παραλλαγή «ήτα»  και «κάπα». Η «λάμδα» δεν εμφανίστηκε στην Ελλάδα, αλλά μάς βρήκε η «μι» και φυσικά δεν ξεφύγαμε της «όμικρον».

Πώς προκύπτουν οι μεταλλάξεις

Ο ιός απλώς πολλαπλασιάζεται. Όπως το κάνει αυτό, προκύπτουν σφάλματα στην αλληλουχία του DNA. Από ένα σωματίδιο δημιουργούνται 10 νέα, που δεν είναι ίδια μεταξύ τους. Είναι διαφορετικά και αυτό οφείλεται στη νέα αλληλουχία του DNA. Επίσης, αντέχει τα λάθη, που σημαίνουν ότι δημιουργεί νέες πρωτεΐνες και νέες ιδιότητες. Οι μεταλλάξεις προκύπτουν από σφάλμα στη διαδικασία πολλαπλασιασμού του ιού.

Αλήθειες και μύθοι

–Άλφα: είχε κυκλοφορήσει ως βρετανική και κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, πριν εμφανιστεί σε όλες τις ηπείρους. Συγκριτικά με το αρχικό στέλεχος (Wuhan), είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική και οδήγησε στην αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων. Είναι αντιμετωπίσιμη από τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά. Επίσης μπορεί να μεταδοθεί στα ζώα.

—Βήτα: είναι η μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής. Εν αντιθέσει με την «άλφα» μπορεί και ξεφεύγει από τα εμβόλια, τη φυσική ανοσία και τα μονοκλωνικά. Πλέον φαίνεται ότι η εν λόγω παραλλαγή έχει εξαφανιστεί.

–Γάμα: εντοπίστηκε στην Ιαπωνία αλλά μεταφέρθηκε σε ΗΠΑ και ΕΕ. Και αυτήν δεν την πιάνουν τα εμβόλια. Μπορεί δε, να προκαλέσει περισσότερες νοσηλείες και θανάτους, σε σχέση με το αρχικό στέλεχος.

–Δέλτα: αναγνωρίστηκε στην Ινδία και αποδείχθηκε η πιο μεταδοτική. Έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ που έχει χωριστεί σε υπό στελέχη -οι οποίες αναφέρονται ως «δέλτα +». Οι ασθενείς της έχουν 1.000 πιο υψηλό ιικό φορτίο, από όλες τις άλλες μεταλλάξεις. Και όσο κι αν οι φαρμακευτικές λένε ότι το εμβόλιο προστατεύει από την «δέλτα», φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει στον απόλυτο βαθμό, αφού τα Νοσοκομεία μας είναι γεμάτα από «δέλτα», είτε ανεμβολίαστων είτε εμβολιασμένων διπλά και τριπλά.

Έψιλον: εντοπίστηκε στην Νότια Καλιφόρνια. Αποδείχθηκε πιο μολυσματική με μελέτες να κάνουν λόγο ότι τα εμβόλια ήταν εντελώς αναποτελεσματικά. Και κάπου εκεί χάνεται κάθε πληροφορία για την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Ζήτα:άγνωστη στο ευρύ κοινό παρέμεινε και η «ζήτα» που ανακαλύφθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Έχει χαρακτηριστικά της «γάμα», ως προς τη δυνατότητα της να ξεφύγει από την γραμμή άμυνας.

Ήτα: αναγνωρίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία και τη Νιγηρία. Σε εμάς αναφέρθηκαν μόνο δύο κρούσματα κι έκτοτε κανένα άλλο νέο.

Θήτα: κατεγράφη στις Φιλιππίνες και στην Ιαπωνία. Μετά ήρθε στην Ευρώπη αλλά όπως και όλες όσες ξεφεύγουν από τα εμβόλια και είναι πιο ανθεκτικές για κάποιον «περίεργο λόγο» δεν απασχολούν ιδιαίτερα κανέναν και «θάβονται».

Ιώτα: δεν έγινε γνωστή στη χώρα μας αλλά εντοπίστηκε σε 57 χώρες με τις έρευνες να δείχνουν πως είναι λιγότερο ευαίσθητη σε μονοκλωνικά αντισώματα, στα εμβόλια και τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά τη μόλυνση. Άγνωστη παραμένει η συνέπεια.

Κάπα: Όπως και η «ιώτα» έχει μεταλλάξεις που ενδεχομένως να κάνουν λιγότερο αποτελεσματικές τις θεραπείες. Κι επειδή κάπως έπρεπε να καλύψουν την αποτυχία των εμβολίων, έρευνες που δημοσιεύθηκαν κατέληξαν ότι… οι παραλλαγές τους οδήγησαν στο να κατασκευάσουν «νέα πιο αποτελεσματικά σκευάσματα». Αμφιβάλλουμε, αφού τελικά είδαμε ότι η ανοσία τους διαρκεί κάτι λιγότερο από 3 μήνες και ότι εμβολιασμένοι και μη βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Λάμδα: στο Περού αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα και στην παρούσα φάση το ποσοστό είναι μικρότερο του 3%. Έτσι λένε τουλάχιστον, με κάποιους καθηγητές να επισημαίνουν πως αν αυτή εξαπλωθεί θα είναι δυνητική απειλή για την κοινωνία εξαιτίας της ικανότητας της να δραπετεύει από τις άμυνες μας και τα εμβόλια και γιατί περνάει σε άλλα είδη ζώων -όπου εξελίσσεται και επιστρέφει στον άνθρωπο ως ξεχωριστή οντότητα.

Μι: Στην Ευρώπη έφτασε να αντιστοιχεί στο 39% όλων των περιστατικών. Έρευνα που έγινε στην Ιταλία δείχνει πως εντελώς τυχαία καταπολεμάται από το σκεύασμα της Pfizer. Βρετανοί επιστήμονες πάντως, ενημέρωσαν ότι δική τους μελέτη έδειξε πως έχει τρόπο να ξεφεύγει από το ανοσοποιητικό. Έκτοτε, δεν την ξανακούσαμε.

Όμικρον:η μετάλλαξη της Μποτσουάνα. Μεταδίδεται πιο εύκολα -ακόμα και σε πλήρως εμβολιασμένους-.Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν ακόμα ποιο είναι το ακριβές ποσοστό αποτελεσματικότητας των εμβολίων εν τούτοις παρατηρείται πως δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια. Η πιο πρόσφατη πληροφορία ενημερώνει ότι η «ο» μπορεί να μολύνει εκ νέου, τρεις φορές περισσότερο από τη «δέλτα».

Εμβόλιο γρίπης και του πνευμονόκοκκου κατά της Covid

Κάθε χρόνο οι ιοί της γρίπης αλλάζουν, γι’ αυτό αλλάζουν και τα εποχικά εμβόλια. Το αντιγριπικό εμβόλιο αποτρέπει τη διπλή – ταυτόχρονη – λοίμωξη από τους δύο ιούς (γρίπη και κορωνοϊού). Το εμβόλιο του πνευμονιοκόκκου προφυλάσσει σε ποσοστό 50-75% από τη σοβαρή πνευμονιοκοκκική νόσο. Αποτελεί ένα απλό τρόπο να προληφθεί μια βακτηριακή πνευμονία πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής μετά από ιογενή λοίμωξη (κορωνοϊό ή γρίπη).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μας εκπλήσσεις ευχάριστα φίλτατε Μακελάρη, αν και ετεροχρονίσμενα! Είδες το φως το αληθινόν, ανήμερα των Φώτων; Και πάλι εύγε! Όλο και βελτιώνεται το ερευνητικό σου κριτήριο με τη νέα χρονιά!
    Μικρή βοήθεια: δεν πρόκειται για μεταλλάξεις όπως σωστά αναφέρεις αλλά για πολυμορφισμούς. Άρα μυθεύματα και αισχρή προπαγάνδα η αλφαβητικού τύπου “μεταλλακτική υστερία” των επικυρίαρχων. Ένας ιός για να μεταλλαχθεί πραγματικά χρειάζεται περίπου 26.000 χρόνια στη φύση! Κι όχι μόνο ιοί, βακτήρια, αλλά και πολυσύνθετοι ζωντανοί οργανισμοί, δηλαδή ακόμα κι ο άνθρωπος αναλόγως κλιματικής προσαρμογής (πώς ο λευκός άνθρωπος μεταλλάχθηκε σε μαύρο δια της περιβαλλοντικής προσαρμογής)! Άρα καταλαβαίνεις για τί χοντρό δούλεμα στους αμαθείς γίνεται! Όλοι οι ιοί είναι καταγεγραμμένοι με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο ήδη από 1966 (Τορόντο) συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊών! Η τωρινή τεχνητή εργαστηριακώς ακίδα πρόεκυψε μετά κόπων και βασάνων από α λά gain of function research ραδιοακτινοβόληση βακτηριδίου. Ήθελαν μόνον ελεγχόμενη μεταδοτικότητα; Στερούνται ακόμη τεχνογνωσίας για θανατηφόρα αποτελέσματα- μιας και απεικονιστικές ιών ουδέποτε έχουν βρεθεί παρά μονο ατελή γονιδιώματα φθαρμένων εξωσωμάτων που αποπίπτουν σε κάθε διαταραχή αλκαλικότητας του αίματος;;;;; Άγνωστο! Το μέλλον θα δείξει μιας και το πείραμα του μαζικού ελέγχου που εφάρμοσαν, πήγε περίφημα, άρα άγνωστο πόσο βούλωνται να το προχωρήσουν (π.χ. απελευθέρεωση μαύρου μύκητα).
    Συνέχισε την καλή δουλειά!

  2. Που προέκυψαν οι μεταλλάξεις? Σε χώρες όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ανεμβολίαστοι όπως στις αφρικανικές χώρες.

    1. Ξεκίνησαν από ανεβολιαστους αλλά χτυπάει εμβολιασμενος; Πως γιγκεν αυτό; Πάλι οι ανεβολιαστοι φταίνε θέλουν να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα. Χαχαχαχαχα

Comments are closed.