Μόνο 1.200 μπήκαν στη νέα δομή της Λέσβου – Οι υπόλοιποι 12.000 αλωνίζουν και… λιάζονται

Κοινοποίηση:
5145080

Συνολικά 1.200 λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το πρωί. Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης – Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες αλλοδαπούς του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές, καθώς για μία ακόμη ημέρα αρκετοί στη Λέσβο αρνούνται να μπουν στη προσωρινή δομή που δημιουργήθηκε στο Καρά Τεπέ.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις και ότι κανείς λαθροέποικος, εκτός από τους ανήλικους ασυνόδευτους, δεν θα φύγει από το νησί. Ενδεικτικές είναι μάλιστα οι δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ο οποίος τόνισε ότι «αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε χθες πως θα πρέπει να μπουν όλοι στο Καρά Τεπέ αν θέλουν να επανεξεταστούν τα αιτήματά τους για άσυλο.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση να μην μπουν στο camp, δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί κανείς έξω χωρίς να έχει τα νόμιμα έγγραφα. Θα συμμορφωθούν όλοι γιατί έτσι ορίζει ο ευρωπαϊκός νόμος», είπε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιχειρεί συνεχώς να ενημερώνει τους αλλοδαπούς να μπουν στη νέα προσωρινή δομή, ενώ όσοι ήδη βρίσκονται εντός αυτής, λαμβάνουν βοήθεια με φαγητό, νερό και ιατρικό υλικό.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τι μας λέει; Θα συμμορφωθούν στους νόμους αλλιώς θα τους κάνουν ντα ντα, όπως κάνουν με όλους τους παράνομους που χώνονται στην χώρα και κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Οι νόμοι είναι για εμάς τους Έλληνες. Εμείς πληρώνουμε τους 300 για να νομοθετούν, για εμάς δουλεύουν τόσο σκληρά στην Βουλή ρα εμείς πρέπει να πειθαρχούμε. Οι άντρες μέσα στα κουστούμια να ιδρώνουν, οι κυρίες με τα στενά φορέματα και τις εντεκάποντες τυράννια είναι; Και τα ΜΑΤ για εμάς υπάρχουν, αφού εμείς τα πληρώνουμε, δεν επιτρέπεται να χτυπούν άλλους. Γι αυτό βάλτε όλοι τις μασκούλες και βγάλτε τον σκασμό. Και μην ζητάμε τίποτε απ’ τους λαθρομετανάστες. Φιλοξενούμενοι επενδυτές είναι. Κανονικά έπρεπε να τους έχουμε σε πεντάστερα που μας τίμησαν και μας διάλεξαν να μας κάτσουν στον σβέρκο.

  2. Όλες οι εμετικές φάτσες, όλη η βρώμα του πλανήτη στην όμορφη Ελλάδα που την κατσιάζουν κάθε μέρα. Ούτε τον αέρα που αναπνέουν δεν έπρεπε να τους χαρίσουμε. Σιχάματα!

  3. Αφού δεν τους λείπει τίποτα τρέχουν από πίσω τους να τους ταΐσουν να τους ποτίσουν εάν τους άφηναν νηστικούς θα έτρεχαν όλοι από μόνοι τους να μπουν μέσα …

Comments are closed.