«Μόνο ένα θαύμα σώζει τις ΗΠΑ, έρχεται παγκόσμια εξέγερση αγορών»

Κοινοποίηση:
inflation-burning-money-concept-with-pile-dollar-1024x682

Ονομάστηκε η «πιο προβλέψιμη κρίση» που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ, αλλά ένας ειδικός προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί ένα «θαύμα» για να σωθεί η Αμερική από το πρόβλημα του εθνικού χρέους της.

Ο Nassim Nicholas Taleb, ο συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις The Black Swan που προέβλεψε σωστά το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008, είπε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν οι “ζοφερές” εποχές που έρχονται για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο Taleb, ο οποίος συμβουλεύει το hedge fund Universa Investments με έδρα το Μαϊάμι, είπε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο οργανισμός αυτή την εβδομάδα ότι το εθνικό χρέος των ΗΠΑ είναι ένας «λευκός κύκνος», ένας κίνδυνος που είναι πιο πιθανός από ένα απρόβλεπτο γεγονός «μαύρος κύκνος».

«Εφόσον έχετε το Κογκρέσο να συνεχίζει να επεκτείνει το όριο του χρέους και να κάνει συμφωνίες επειδή φοβάται τις συνέπειες του να κάνει το σωστό, τελικά θα έχετε μια σπείρα χρέους». εξήγησε, σύμφωνα με το Bloomberg . «Και μια σπείρα χρέους είναι σαν μια σπείρα θανάτου».

Επί του παρόντος, το αμερικανικό εθνικό χρέος ανέρχεται σε 34,14 τρισεκατομμύρια δολάρια —περίπου 100.000 δολάρια για κάθε άτομο στις ΗΠΑ— με το ανώτατο όριο του χρέους να έχει ανασταλεί μέχρι το 2025 χάρη σε μια συμφωνία που εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2023.

Και μολονότι οι πιο βραχυπρόθεσμοι δείκτες δείχνουν φαινομενικά μια καλή εικόνα για την αμερικανική οικονομία – σύμφωνα με το δημοσίευμα: ο πληθωρισμός υποχωρεί, η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια και η απασχόληση είναι σταθερή- ο Taleb αλλά και άλλες προσωπικότητες του finance, όπως ο Jamie Dimon της JP Morgan, βαράνε καμπανάκια, αν όχι καμπαναριά!

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase είπε ότι η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει μια «εξέγερση» της παγκόσμιας αγοράς λόγω του επιπέδου χρέους επίπεδο του χρέους, υπογραμμίζοντας: «Είναι ένας γκρεμός. Βλέπουμε τον γκρεμό. Θα τον πλησιάσουμε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια».

Το βουνό του χρέους των ΗΠΑ δεν έχει πάει πουθενά – και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις αγορές σε όλο τον κόσμο, προειδοποίησε ο Jamie Dimon σε μια απόφαση επιτροπής στην Ουάσιγκτον με το Bipartisan Policy Center, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει μία «παγκόσμια εξέγερση στις αγορές!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν ένα παγκόσμιο πόλεμο. Δεν θα πάνε μονες τους στον αγύριστο. Θέλουν να πάρουν μαζί τους στην κατρακύλα όλη την οικουμένη. Οι Βρυξέλλες θα είναι η ταφόπλακα της Ευρώπης.

  2. Το χρέος δεν θα αποληρωθεί ποτέ και οι ΗΠΑ θα πάρουν μαζί τους και άλλες χωρες.

  3. Δυστυχως υπαρχουν πολλοι λακεδες σαν τον Μητσοτακη που αγοραζουν τα σαπακια τους ,για αυτο δεν παθαινουν τιποτα !!

  4. Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ 5% ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑ… ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΡΑΧ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ

  5. Διαγραφή χρέους ή ακόμα & Σεισάχθεια μπορεί να γίνει.
    Η Αμερική έχει δικό της Νόμισμα, έχει πολύ χρυσό & μπορεί να κάνει πολλά.
    Μου φαίνεται ότι σε ποσοστά ανάλογα του ΑΕΠ, της βιομηχανίας & του πληθυσμού, η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο ποσοστό χρέους.
    Η Αμερική έχει πολλές βαριές βιομηχανίες, η Ελλάδα καμμία.
    Ακόμα κι αν συγκριθεί ο Ελληνικός Τουρισμός με αυτόν της Ιταλίας ή της Γαλλίας, η Ελλάδα υστερεί κατά πολύ.

Comments are closed.