Μυρίζει μπαρούτι μεταξύ Μητσοτάκη και Ιερωνύμου!

Κοινοποίηση:
Mitsotakis-ieronymos-16-07-2019

Θέση για την διάταξη περί βλασφημίας στο νέο Ποινικό Κώδικα, πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να οπισθοχωρεί και να την παίρνει πίσω όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Η επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και πρόσθεσε: «Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, αγαθών που δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της “δικαιωματιστικής” λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό. Πάνω απ’ όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιδράσεις προβλημάτισαν την κυβέρνηση και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και σήμερα το πρωί και αποφασίστηκε να μην ενταχθεί τελικά στο νέο ποινικό κώδικα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε. Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Σημειώνεται ότι αύριο θα μιλήσει για το νέο Ποινικό Κώδικα στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται να κάνει ο ίδιος ειδική αναφορά στο θέμα αυτό και να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διάταξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τώρα κατάλαβε ο κόσμος της Κατερίνης γιατί οι υπόλογοι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο χειραγωγούμενος διευθυντής της φιλόλογος Ιωάννης Κατζαρίδης διόρισαν πολύ ξαφνικά για διευθυντή ΕΠΑΛ Κατερίνης γυναίκα ; ή δεν κατάλαβε ; Μια γυναίκα δεν φημίζεται ότι είναι ανθρωπότυπος «μεγάλο μπουκάλι» και είθισται να μην επιδεικνύει πράξεις αγένειας και επιθετικής προσβολής που με μάρτυρες ορίζονται και μηνύσιμες. Αυτοί όλοι της δημόσιας εκπαίδευσης στη Κατερινή, θεωρούν δεδομένο ότι δικαιούνται το μονοπώλιο της αγένειας και θρασύτατης κάλυψης των αξιόποινων πράξεων τους που ουδεμιά συνάφεια έχουνε με το λειτούργημα του διευθυντή σχολείου και αντενδείκνυται για δημόσιο υπάλληλο εκπαιδευτικό σε σχολείο. Αν τους αντιμετωπίσεις με παρόμοιο τρόπο εκπλήσσονται και κρύβονται. Όποτε αποφεύγεις πάντα το οτιδήποτε με αυτούς στη Κατερίνη και το χαρακτήρα διαφθοράς και σήψης τους.

  2. Καθημερινά πριν την έναρξη της προσευχής στη συνάθροιση ανηλίκων μαθητών και μετά την προσευχή εμπρός ακριβώς στη οδό Μητροπόλεως που είναι η αυλή και είσοδος του δημόσιου σχολείου στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης ο διευθυντής Νικόλαος Τσιαλός έβριζε με παραλήρημα από το μικρόφωνο (για όσα χρόνια είναι διευθυντής) χυδαιότατα τους μαθητές αποκαλώντας τους «χαζούς, ηλίθιους, βλάκες, καθυστερημένους, γα… το Θε.. σας, ανίκανους, γελοίους, σκουπίδια, ζώα, άχρηστα ζώα, πανηλίθιους, βλαμμένα, μαλακ.., χαζοχαρούμενα κ.α.». Ειρωνικός τόνος φωνής, επιθετικό οργισμένο μόνιμα ύφος και φρασεολόγιο, αποδοκιμασία αυτοσκοπού ταπείνωσης των μαθητών, εξοντωτικός σχολιασμός των μαθητών, νευρόσπαστος και υστερικός, εξευτελιστικός και μέσα στο γραφείο του που όποιος μαθητής πήγαινε γελοιοποιούνταν ασταμάτητα. Όποιος μαθητής συναντούσε στο προαύλιο τον διευθυντή Νικόλαο Τσιαλό ή και με απροειδοποίητη επίσκεψη του στη τάξη μέσα, επιδιδόταν επίμονα και με διάρκεια σε ύβρεις, κοροϊδία, ειρωνεία, εξευτελισμούς. Αυτή η καθημερινότητα τρομοκρατίας και τυραννίας την έχουν καταγράψει με κινητό τηλέφωνο οι ανήλικοι μαθητές, και τώρα απόφοιτοι. Η απόσταση που ακουγόταν ήταν 400 μέτρα και παραπάνω, έως εκεί που ακούγονται τα μεγάφωνα του σχολείου.

    ΔΕΝ έκανε κανείς τίποτα και ποτέ όλα αυτά τα χρονιά και κάλυπτε: (1) Όλοι οι καθηγητές του σχολείου πριν/μετά την προσευχή δεξιά/αριστερά από το διευθυντή που ήτανε εμπρός στο μικρόφωνο καθημερινά διαπράττοντας αυτά τα αδικήματα, (2) Μητροπολίτης Γεώργιος Χ. Χρυσοστόμου που ήτανε στη κατοικία μητροπολίτη απέναντι, (2) Αυτήκοος μάρτυρας γραμματέας αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομικός, (3) Σχολικός διαμένοντας φύλακας κτηρίου, (4) Όλο το προσωπικό πολιτικό και κληρικοί της κατοικίας μητροπολίτη, (5) Φοβισμένοι γονείς, (6) Καθημερινοί αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες οδοκαθαριστές με σκούπες και τροχήλατους κάδους του δήμου Κατερίνης, (7) Διερχόμενοι πεζοί και κινούμενα οχήματα με ανοιχτά τα παράθυρα, (8) Κάτοικοι και καταστηματάρχες απέναντι και γύρω γύρω, (9) Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ παραμένοντες στατικά με τις μοτοσυκλέτες για βάρδια στη οδό Μητροπόλεως απέναντι από τη κατοικία μητροπολίτη. Όλοι αυτοί άκουγαν και έβλεπαν για όλα τα χρονιά που ο Νικόλαος Τσιαλός ήταν διευθυντής και κανείς δεν έκανε κάτι. Οι μάρτυρες ξεπερνάνε τους 4000 χιλιάδες και παραπάνω. Πολύ εύκολα και γρήγορα μπορεί να ρωτήσει κάποιος και να τα επιβεβαιώσει όλα από τους τώρα ενήλικους που ήταν μαθητές σε αυτό το κολαστήριο διαφθορείο της Κατερίνης, παιδιά αστυνομικών, κληρικών, υπάλληλων Δήμου Κατερίνης, δικαστικών υπαλλήλων κ.α.

    Έχει να πει κάτι ο Σάββας Χιονίδης δήμαρχος Κατερίνης έως το 2019 που βγήκε βουλευτής Πιερίας ; Έχει να πει κάτι ο διευθυντής της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας φιλόλογος Ιωάννης Κατζαρίδης ; Θα πει ο Ιωάννης Κατζαρίδης “παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις του διευθυντή του ΕΠΑΛ” και άλλα τέτοια ; όπως έκανε το 2014 με έντυπο του για τον Ι.Τ. διευθυντή του ΕΠΑΛ Κατερίνης ένας ανίκανος μαθηματικός και τεμπέλης, που τον έπιασε να πίνει αλκοόλ πάνω από 4 ώρες καθημερινά στα εξωτερικά τραπέζια στο κεντρικό μπαρ της Κατερίνης “Μαγιά και Βύνη” με πάρα πολλούς πεζούς αυτόπτες μάρτυρες και στη συνέχεια επιδιδόταν σε πληθώρα ανάρμοστης συμπεριφοράς στις ώρες που ήτανε διευθυντής λυκείου ΕΠΑΛ Κατερίνης. Που δεν μπόρεσε να κάνει ο Ι.Τ. αφού περάσαν έξι (6) μήνες μια απλή αριθμητική πράξη «πόσο θα διαρκέσουν 4 με 5 μαθηματικές πράξεις δεδομένων που ανέλαβε το ΕΠΑΛ Κατερίνης να διεξάγει», και αφού ζητήθηκε τι έκανε ο Ι.Τ. μετά από 6 μήνες, αυτός απάντησε “δεν μπόρεσε” αλλά δεν είπε τι έκανε εδώ και 6 μήνες και που έχει φτάσει αυτό που ανέλαβε, και δεν είπε πάλι για 2η φορά προκλητικά “πόσο χρονικό διάστημα θέλει να αποπερατώσει αυτό που ανέλαβε το λύκειο ΕΠΑΛ Κατερίνης, και πόσο θα είναι η αναμονή για το πέρας”. Ή θα πάει πάλι ο Ι.Τ. και θα βάλει το φίλο του απόφοιτο ΤΕΙ να βρίσκει που αποκαλύπτετε τι κάνει ο ίδιος του σε μπαρ ; για να επιχειρήσει να σβηστούν τα σχόλια ; Άμα θέλει κάτι ο Ι.Τ. αποτυχημένος μαθηματικός ΕΠΑΛ Κατερίνης να κάνει μήνυση, αλλά έως σήμερα 2019 δεν έκανε ποτέ του, και κρύβεται σε στενά και δρομάκια της Κατερίνης με ή χωρίς γυαλιά ηλίου. Και όχι να επιδιώκει να σβηστεί ότι δημοσιοποιείται για το κατάντημα και ανικανότητα του με χιλιάδες μάρτυρες στη Κατερίνη, με υποστηρικτές του όπως ο Ιωάννης Κατζαρίδης.

    1. Ο Ιωάννης Τσολακίδης, που κρύβεται στη Κατερίνη, με γυαλιά ηλίου μέσα και σκυφτά σε συγκεντρώσεις μαθητών εμπρός στο δημαρχείο Κατερίνης, με πράξεις μέθης στη διάρκεια του διευθυντή λυκείου σε τηλεφωνικές κλήσεις που διεξήγαγε χωρίς άδεια από κανένα και απαιτώντας να προσέλθει κάποιος να παραλάβει αυτό που ανέλαβε το ΕΠΑΛ Κατερίνης το 2013, ενώ είχε απαγορεύσει για 6 μήνες αναιτιολογήτως να καλέσει τηλεφωνικά και να επισκεφτεί το ΕΠΑΛ Κατερίνης. Μετά ο ίδιος του ο Ιωάννης Τσολακίδης έγραψε προφανώς ξεμέθυστος σε έντυπο ΕΠΑΛ Κατερίνης, (που το έχει το Σώμα Ελεγκτών Δημοσίων Λειτουργών που τον έλεγξε για μέθη και ανάρμοστη συμπεριφορά), ότι για 6 μήνες δεν έκανε τίποτα απολύτως, αλλά κάλεσε το 2014 τηλεφωνικά μετά από 6 μήνες και «δήλωσε με μάρτυρες ότι έκανε αυτό που ανέλαβε και είναι έτοιμο..» ενώ δεν ήταν μετά όπως έγραψε ο ίδιος του ξεμέθυστος, και άλλες ανοησίες αυτός και ο φίλος του Αθανάσιος Καρακούσης υποδιευθυντής απόφοιτος ΤΕΙ που αναζητά τι γράφεται δημόσια στα ΜΜΕ για το προστατευόμενο του Ιωαννη Τσολακιδη να σπεύσει να το ελέγξει και απομακρύνει. Ο Ιωάννης Τσολακιδης διοργάνωσε σεμινάριο για το αλκοόλ 2014 «ξαφνικά» μόλις τον έλεγξαν για μέθη και ο φίλος Αθανάσιος Καρακούσης τον έκαναν διευθυντή σε ΕΠΑΛ Κατερίνης. Αυτοί οι δυο αλληλοκαλυπτομενοι φίλοι όπως και εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Κατερίνης ευθύνονται, όπως ξέρει η ελληνική κυβέρνηση και όλοι οι βουλευτές Πιερίας για την απομάκρυνση του αξιωματικού της αστυνομίας Ε.Σ. από τη Δίωξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Αντί αυτό το διεφθαρμένο υπουργείο παιδείας και ο εκπρόσωπος τους στη Κατερίνη Ιωάννης Κατζαρίδης τους βόλεψε και κάλυψε ώστε να τους παρουσιάσει ως άξιους. Τι να παρουσιάσει και τι να κρύψει όταν βλέπουν καθημερινά οι διερχόμενοι στο κέντρο της πόλης συναντάνε και αναγνωρίζουν ένα παρτάλι τάβλα; Είδε κανείς να έκαναν αυτοί οι 2 μήνυση ποτέ τους; με τόσους μάρτυρες; ας τολμήσουν. Προς το παρόν κρύβονται και είναι στη έννοια μην μάθει ο κόσμος τα χάλια τους με επιτήρηση τι γράφεται στο διαδίκτυο. Ας τολμησουν.

Comments are closed.