Μπόρις σε Ζελένσκι: “Μην συνθηκολογήσεις” – Βρετανία: Οι Ουκρανοί είναι “υπερβολικά ανυπόμονοι” για ειρήνη

Κοινοποίηση:
boris-volodymir

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου, ανώτεροι Βρετανοί αξιωματούχοι προτρέπουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Βαλόντιμιρ Ζελένσκι να δώσει εντολή στους διαπραγματευτές του να αρνηθούν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις. Η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται σε αντίθεση με εκείνη άλλων ευρωπαίων «συμμάχων», όπως η Γαλλία και η Γερμανία, οι οποίοι προέτρεψαν τον Ζελένσκι να «συνθηκολογήσει» μόλις αυτό είναι εφικτό.

Ενώ η Wall Street και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναφέρουν πως «υπάρχει κάποια πρόοδος» στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, η βρετανική κυβέρνηση είναι προφανώς αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να παρατείνει τη σύγκρουση σε βάρος των Ουκρανών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ένας ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος φέρεται να ανησυχεί για το ότι οι Ουκρανοί είναι «υπερβολικά ανυπόμονοι» για ειρήνη.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι οι σύμμαχοι είναι «υπερβολικά ανυπόμονοι» να εξασφαλίσουν μια ειρηνευτική συμφωνία, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί μόνο όταν (ή αν) η Ουκρανία βρεθεί σε θέση ισχύος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία το Σαββατοκύριακο, ο Μπόρις Τζόνσον είπε στον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είναι «ψεύτης και νταής» που θα χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες για να «σε φθείρει και να σε αναγκάσει να κάνεις παραχωρήσεις». Ο Ζελένσκι φέρεται επίσης να εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πρόοδο των συνομιλιών και για το εάν η Μόσχα τις εκμεταλλεύεται για να επανατοποθετηθεί και να ενισχύσει τις δυνάμεις της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σιγά-σιγά πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτονται αυτοί που κρύβονταν πίσω από τον αχυράνθρωπο Ζελέ! Όλοι αυτοί που μερίμνησαν για τον διορισμό του: ΗΠΑ, Βρετανία και το κακό συναπάντημα!!! Βέβαια, από την άλλη τους την έχει φέρει και ζητάει Γ’ παγκόσμιο πόλεμο! Καλά ξεμπερδέματα…

Comments are closed.